Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

SevenDayBlues CoverArt

"Seven Day Blues" novi je studijski album Johnnyja Tuckera, kojeg je 16. veljače objavila izdavačka kuća Highjohn Records, dok distribucija ide preko City Hall Records. A do mene ovaj album stigao je zahvaljujući Blind Raccoon.

TheReverendShawnAmosBreaksItDown CoverArt

Novi studijski album izvrsnog The Reverend Shawn Amosa, "Reverend Shawn Amos Breaks it Down", objavila je izdavačka kuća Put Together, dok globalna promocija ide preko memfiške Blind Raccoon, a za europsku distribuciju zadužena je nizozemska izdavačka kuća Continental Record Services.

bbv6

Njihova blues-odiseja promocije još nedovoljno afirmiranih blues-izvođača se nastavlja. Izdavačka kuća Bongo Boy Records iza sebe ima već pet albuma ove koncepcije kojima promovira i predstavlja blues izvođače od kojih većina nije osobito poznata niti dovoljno afirmirana, barem ne na ovim našim prostorima. No, to je zapravo i najmanji problem, a baš tako treba raditi. Kompilacija "The Backroom Blues Volume Six" objavljena je 9. veljače i svojim sadržajem predstavlja 12 glazbenika s 15 pjesama.

front cover

Kako sam prije nekoliko godina s dosta velikim zakašnjenjem dobio njegov studijski album "The Teaser", sada se ta priča nije ponovila. Ali bilo je dosta zavrzlame oko ove promocije. Naime, novi studijski album "Something Poppin'" službeno je izašao 17. studenoga i već je prošlo gotovo tri mjeseca kako ga nisam uspio dobiti. I upravo iz tog razloga obratio sam se direktno izvođaču a onda, sredinom siječnja, u moje ruke iz Budimpešte stigla je pošiljka. Sada se ponovno vraćam na onaj prvi album, koji me je doista oduševio i to je zapravo i glavni razlog što sam želio što prije svoj doživljaj podijeliti sa svima vama koji volite ovaj glazbeni žanr. Cijela moja priča i želja je što prije ljudima preporučiti i dati informaciju o glazbeniku za kojeg možda nisu čuli.

RRaven 20th COVER 1

Reverend Raven and the Chain Smoking Altar Boys svojim novim studijskim albumom, jednostavno nazvanim "My Life", obilježavaju svojih 20 godina rada i djelovanja na sceni. Album je jučer imao svoj "street date", a zahvaljujući Blind Raccoon već danas je moj doživljaj vezan uz ovaj album pred vama.