Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

neoprene fedora

Nakon što je iz Chicaga preselio u Kaliforniju, odličan, sada već istinski glazbeni veteran, gitarist Rockin' Johnny Burgin snima svoj novi studijski album, "Neoprene Fedora". Ovaj album prošle je godine objavila izdavačka kuća West Tone Records.

SevenDayBlues CoverArt

"Seven Day Blues" novi je studijski album Johnnyja Tuckera, kojeg je 16. veljače objavila izdavačka kuća Highjohn Records, dok distribucija ide preko City Hall Records. A do mene ovaj album stigao je zahvaljujući Blind Raccoon.

TheReverendShawnAmosBreaksItDown CoverArt

Novi studijski album izvrsnog The Reverend Shawn Amosa, "Reverend Shawn Amos Breaks it Down", objavila je izdavačka kuća Put Together, dok globalna promocija ide preko memfiške Blind Raccoon, a za europsku distribuciju zadužena je nizozemska izdavačka kuća Continental Record Services.

bbv6

Njihova blues-odiseja promocije još nedovoljno afirmiranih blues-izvođača se nastavlja. Izdavačka kuća Bongo Boy Records iza sebe ima već pet albuma ove koncepcije kojima promovira i predstavlja blues izvođače od kojih većina nije osobito poznata niti dovoljno afirmirana, barem ne na ovim našim prostorima. No, to je zapravo i najmanji problem, a baš tako treba raditi. Kompilacija "The Backroom Blues Volume Six" objavljena je 9. veljače i svojim sadržajem predstavlja 12 glazbenika s 15 pjesama.

front cover

Kako sam prije nekoliko godina s dosta velikim zakašnjenjem dobio njegov studijski album "The Teaser", sada se ta priča nije ponovila. Ali bilo je dosta zavrzlame oko ove promocije. Naime, novi studijski album "Something Poppin'" službeno je izašao 17. studenoga i već je prošlo gotovo tri mjeseca kako ga nisam uspio dobiti. I upravo iz tog razloga obratio sam se direktno izvođaču a onda, sredinom siječnja, u moje ruke iz Budimpešte stigla je pošiljka. Sada se ponovno vraćam na onaj prvi album, koji me je doista oduševio i to je zapravo i glavni razlog što sam želio što prije svoj doživljaj podijeliti sa svima vama koji volite ovaj glazbeni žanr. Cijela moja priča i želja je što prije ljudima preporučiti i dati informaciju o glazbeniku za kojeg možda nisu čuli.

RRaven 20th COVER 1

Reverend Raven and the Chain Smoking Altar Boys svojim novim studijskim albumom, jednostavno nazvanim "My Life", obilježavaju svojih 20 godina rada i djelovanja na sceni. Album je jučer imao svoj "street date", a zahvaljujući Blind Raccoon već danas je moj doživljaj vezan uz ovaj album pred vama.

Gravity CoverArt

Kako je krenulo, ekskluzivne promocije postale su uobičajena stvar u Blues Corneru. Pred nama je sada album ''Gravity'', čiji je datum izlaska upravo danas, 9. veljače. Ovaj album objavljuje Screaming Lizard Records uz globalnu promociju Blind Raccoon, a vlasnica albuma je Laurie Morvan.

muddy gurdy

Svi znamo da blues ima dijete i to je rock 'n' roll. No, blues ima još jedno dijete i nazvali su ga "Muddy Gurdy". Od kuda sada to? Priča ide iz Francuske, poticana od trija koji djeluje pod nazivom Hypnotic Wheels.

tyler morris

Tyler Morris u svojim je dvadesetim godinama života i njegova priča ide kao i mnogih mladih glazbenika koji svojom mladošću i gitarističkim umijećem zadivljuju osobito nas starije, koji smo se već naslušali dosta glazbenih talenata. Njegov novi album, "Next In Line", prije samo četiri dana objavila je izdavačka kuća Vizztone Label Group, a globalno ga promovira Amy Brat i njezina BratGirlmedia. Evo o čemu se tu radi...

let it Go

Početak veljače obilježavaju ekskluzivne promocije albuma brojnih poznatih blues glazbenika. "Let It Go" novi je studijski album Bernarda Allisona, kojeg je 2. veljače objavila njemačka izdavačka kuća Ruf Records.

bfcoverimagehirez

Od prvoga tona bilo mi je jasno da na albumu "Blue Flame" nema šale! O čemu se radi? Upravo danas, 2. veljače, ovaj album je i službeno pušten u prodaju. Objavljen je preko Rose Cottage Records, dok je globalnu promociju na sebe preuzeo radijski promotor Rick Lusher preko svoje RL Promotions, a glazbenik koji potpisuje ovaj album sjajni je gitarist, bolje napisati, multiinstrumentalist Peter Karp. Vjerujem da će sada mnogima iznad glave početi iskakati upitnici, tko je on?

jubilee

Prošla su točno 23 dana otkako je svjetlo dana ugledao novi studijski album obećavajuće glazbene nade Grega Sovera", Jubilee". Ovu promociju možemo zahvaliti, kao i toliko puta do sada, susretljivosti kalifornijske Frank Roszak Radio Promotions.

kako Stvari stoje

Riccardo Staraj pisac je i pjesnik dobro poznat u kulturnim krugovima ne samo Kvarnera nego i šire. No, bez obzira na sve, meni se osobno čini da je objavljivanjem albuma "Midnight Man" (2016.) preko diskografske kuće Menart cijela ova priča dobila još jedan značaj više. A kako zapravo stoje stvari, pojasnit će nam novi studijski album, "Kako stoje stvari", snimljen s Midnight Blues Bandom.

Crystal Shawanda VooDoo Woman 1

"VooDoo Woman" naziv je albuma kojeg je u vlastitoj režiji objavila nevjerojatna pjevačica Crystal Shawanda, 35-ogodišnja Kanađanka koja će zasigurno svakog slušatelja otpuhati i ostaviti bez teksta. Album je službeno pušten u prodaju prije samo 17 dana. Iz ovih ili onih razloga predstavljam vam ga, evo, tek sada, što nikako ne umanjuje njegovu snagu, izražajnost i ekskluzivnost. Ovo ludilo od albuma u mojoj kolekciji našlo se zahvaljujući nevjerojatnoj Sari French i njezinoj promotorskoj kući. Naime, Sarah French Publicity svako malo me obori s nogu.

black coffee

Samo sam čekao ovaj datum, 26. siječnja, jer prošlo je već više od mjesec dana od kako sam pustio najavni singl "Black Coffee" u radijskoj emisiji "Blues za vas". Njime su Beth Hart i Joe Bonamassa najavili svoj novi istoimeni studijski album, koji upravo danas ima svoj "street date". Album je objavila izdavačka kuća J&R Adventures i da, album je spreman za promociju!

Make My Home in Florida

Backtrack Blues Band dolazi nam iz Tampa Baya, s Floride, a na blues sceni su već punih 30 godina, koliko ih i predvodi impresivni pjevač i harpist Sonny Charles. On je u svom instrumentalističkom izričaju itekako dobro spojio i usvojio nevjerojatno bogate tonove legendarnih Little Waltera i Paula Butterfielda. Ovakav spoj, sraz vrlo nadahnute i inventivne svirke usnjaka u suradnji s ostatkom benda (Kid Royal kao vokal i solo gitara, Little Johnny Walter na ritam gitari i back vokalima, Joe Bencomo za bubnjevima i Stick Davis na basu) ponovno je dao odlične rezultate.

Sleepwellers

Prošle godine finski ritam i blues bend Sleepwellers izdali su u vlastitom aranžmanu studijski album "Let It Happen". I ovo je prvi put da vam predstavljam ovaj bend utemeljen 2005. na bazi inspirativnog, brzinskog rock n' rolla, ritam i bluesa i bluesa, glazbe koja obilježava rad i djelovanje poznatih Dr Feelgooda. Zasigurno je da su braća basist Ari i gitarist i pjevač Pasi Siltakorpi jedni od fanova Feelgooda i da su željeli sa svojim bendom svirati njihove stvari. No, kako to obično biva, nakon sviranja obrada, braća i bend okreću se sviranju i skladanju vlastitih stvari i evo ih tu gdje jesu. Iza njih je zavidna diskografija, sviraju i nastupaju i stalno su u nekom pokretu, stvaranju, stalno se oko njih nešto događa. Osim Arija i Pasija u bendu sviraju i gitarist Markku Raty i bubnjar Fokke Forsman. To je aktualna postava kojoj su se za ovaj album pridružili na klavijaturama Markku Palm i kao posebni gost na usnjaku naše gore list Buna - Davor Bunčić.

was black

"If All I Was Was Black" naziv je albuma kojeg je 17. studenoga objavila izdavačka kuća Anti-, a ponosna potpisnica je legendarna pjevačica, istinska vokalna diva Mavis Staples.

keep walking woman cd

Prošle godine preko Roscoe Road Records, odnosno, Perflextion Records objavljen je album "Keep Walking Woman" R.D. Olsona, odnosno, RD Olson Banda. Ovaj album do mene je stigao zahvaljujući promotivnim aktivnostima Dough Deutsch Publicity Service.

beware dog

5 sekundi nedostaje da album "Beware Of My Dog" traje pune 43 minute. Žao mi je što ne traje barem još jedanput više. Već od prve sekunde Carolyn Gaines daje nam do znanja da se uopće ne šali. Upravo danas, 19. siječnja, album je službeno objavila diskografska kuća Polka Dot Records, a globalnu promociju provodi Blind Raccoon.