Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

MyBrothersBlues CoverArt

Benny Turner objavljuje i albume i knjige, a njegov novi studijski album "My Brother’s Blues" 15. rujna objavila je diskografska kuća Nola Blue Records dok globalnu promociju provodi Blind Raccoon.

signs

U Europi ovaj je album objavljen je 25. kolovoza, a u Americi 8. rujna, pa evo sada njegove prezentacije i u Blues Corneru. Riječ je o albumu "Signs" još jednog pripadnika one "skateboard" generacije rock n' blues glazbenika, Jonnyja Langa.

Waiting for the Train High Res cover 900x795

Dan nakon službenog puštanja u opticaj, pred vama je novi, studijski album "Waiting for the Train", izvrsnog soul-blues pjevača Johnnya Rawlsa. Ovaj tekst ima, vjerujem, itekako izraženu ekskluzivnost i značaj na ovim prostorima. Album objavljuje izdavačka kuća Catfood Records,svjetsku promociju odrađuje promotivna kuća Blind Raccoon, a potom dva tjedna prije same objave, iz Mark Pucci Media stiže i fizička kopija albuma. Pa evo mojih impresija.

abair

Pred vama je, poštovani posjetitelji i čitatelji Blues Cornera, još jedna ekskluzivna promocija, ovoga puta studijskog albuma "The EastWest Sessions", kojeg nam nudi izdavačka kuća Pretty Good A Girl Records, a diljem globusa promovira Blind Raccoon iz Memphisa. I opet jedno novo ime, barem za mene... Ali to ime je istinsko ludilo, to ime je nešto što me duboko izokretalo, prekrenulo, to je ime od kojeg sam pao na koljena i vikao: dosta, dosta... dosta! Ja to nisam više u stanju slušati i ne mogu dalje i više... i zato se ponovno vraćam, dižem i padam, a njihova glazba ponovno me nabija o pod, ne da mi da se dignem... A ime je - Mindi Abair And The The Boneshakers.

slow down

Švedska izdavačko-distribucijska kuća Hemifran Records na čelu s Peterom Holmstedtom doista ima nos kada treba prepoznati izvođače koji nude odlične rock 'n' blues albume. Pred nama je tako "Slowdown", novi studijski album Alexa Lopeza, kojeg je 19. svibnja objavila izdavačka kuća MarEmil Records.

buie

Kad je u pitanju Sarah French i njezin promotorski rad, tu doista nema šale, budući da ova kanadska promotorica svako malo iznenadi sve nas koji se bavimo ovim poslom i prije svega volimo ovaj glazbeni stil.

moon goes

Niti 50 minuta sadržaja kojeg nam nudi "Moon Goes Missing" nije trebalo proći da zadovolji svu moju potrebu za odličnim texas-rock 'n' bluesom, kojeg nam tako iskreno isporučuje odlična glazbenica Carolyn Wonderland. Naime, pomalo je čudno kako se stvari razvijaju... Ovaj album dobio sam onako, kao kolateralnu žrtvu, a ispostavilo se da nam pruža doista puno toga.

GreggAllman SouthernBlood COVER RGB

Braća su konačno ponovno zajedno i s obzirom kakva je gore ekipa, u onom djelu neba gdje sve puca od plavetnila čuje se njegova svirka i njegov opori i opojni vokal. Ta izuzetna kombinacija je sva ova deseljeća obilježavala mnoge živote, glazbena uvjerenja, ali i karijere.

rochelle

Koncertni "Live in Austin Texas" snimljen je u lijepom zdanju "Cedar Street Courtyrard" u Teksasu. Rochelle and the Sidewinders ponosni su vlasnici albuma koji će vas u gotovo 50 minuta kroz 12 skladbi provesti kroz obilje r&b, bluesa i pridruženih im glazbenih pravaca i jednostavno vam neće dati da predahnete.

little tortuga

Pred nama je novi album grupe Scottch Hollow, "Little Tortuga", objavljen još 31. siječnja ove godine u vlastitoj režiji, koji je do mene došao zahvaljujući samom izvođaču.

arcari

Evo baš od jučer konceertni je "Live at Memorial Hall'' preko Buzz Records dostupan svima koji žele čuti kako škotski blues glazbenik Dave Arcari zvuči uživo. Svi koji imalo prate i znaju glazbeni rad ovog blues glazbenika mogu itekako jasno i direktno čuti kako se taj njegov prezentacijski stil i forma odražava u svojoj suptilnosti i energičnosti, a ovisno o pjesmi. Na kraju priče sve to zvuči itekako iskreno i izražajno.

Lightnin Willie No Black No

"No Black No White Just Blues" dolazi nam preko Frank Roszak Radio Promotion, koja nam je već do sada osigurala "brdo" albuma. Većinom je riječ o materijalima koji nisu previše poznati čak ni poklonicima bluesa, no to nikako nije razlog da se ne posluša o čemu se tu radi i da se dođe do zaključka da se radi o kvalitetnim materijalima.

Cover 600x600

Album "Blues Is The New Cool" objavila je 14. srpnja ToneTrade Records, a potpisuje ga Kat & Co, sastav kojeg opisuju kao "zvuk londonskog urbanog bluesa".

ridin

Ne znam ni sam koliko sam puta doživio da neki album jednostavno ostane po strani a onda kada konačno dođe na red ostanem iznenađen onim što čujem i postanem ljut sam na sebe što ga nisam prije poslušao i prezentirao. "Ridin' A Chicken" potpisuju Big Joe Shelton & The Black Praire Blues Ambassadors a objavljen je još u siječnju ove godine preko izdavačke kuće ALT 45 Records. A riječ je o albumu kojeg treba doista pažljivo poslušati.

rick

Dana 18. kolovoza jedna od najvećih i najpoznatijih blues diskografskih kuća, Alligator Records iz Chicaga, objavila je studijski album "Groovin' In Graceland", kojeg potpisuju Rick Estrin & The Nightcats.

beneath

Ovo je moj prvi susret s bendom Jim Roberts and The Resonants. Njihov studijski album "Beneth The Blood Moon" 15. je svibnja objavila KKP Records, a globalnu promociju provodi kalifornijska FRRP Franka Roszaka. Već nakon prvih, uvodnih taktova jasno je od kamo vjetar puše i što se događalo u studiju. Jim i njegov bend vrlo direktno i ciljano isporučuju svoje vizije prezentacijske forme sliderskog, močvarnog bluesa i južnjačkog rocka.

walk with me

Pred nama je još jedna ekskluzivna promocija novog izdanja, albuma koji upravo danas, 21. kolovoza ima "street date". Svi oni koji prate ovaj moj promotivni rad znaju da imam dosta jaku povezanost s detroitskom blues, r&b, soul i funk scenom. Jedan od upečatljivih figura na toj sceni su Laura Rain and the Caesars, koji upravo danas objavljujuju svoj novi studijski uradak "Walk With Me".

vol 1

Sastav Saturday Nite Fish Fry 7. veljače objavio je preko diskografske kuće 7 Arts svoj novi studijski album, "Saturday Nite Fish Fry, Volume I" (ft. Shakura S’Aida), dok globalnu promociju odrađuje RDX PROMO.

click play

Dana 2. i 9. studenoga 2010. održan je drugi Croatian Blues Challenge, gdje je u solo/duo kategoriji pobjedu odnio tada duet Sunnysiders (Boris Hrepić na gitari, ukuleleu i usnoj harmonici i kao vokal i Antonija Vrgoč na defu, gitari i stomp-boxu i kao vokal). Ovom pobjedom Sunnysiders su osigurali kartu za odlazak u Memphis na 27. Internacional Blues Challenge u veljači 2011. gdje su izborili polufinale nastupivši u Rum Boogie Caffeu uz Big Daddy 0, Frank & Kerry Coalition i The Juke Joint Devils. Nažalost, nisu u jakoj konkurenciji izborili finale. Tada su se u finalu našli: Back Porch Stomp, Izzy & Chris, George Schroeter & Marc Breitfelder, The Juke Joint Devils, "Sweet Taste" Kennedy, The Mighty Orq, Big Jim Adam & John Stilwagen i JT Blues. Pobjedu su odnijeli George Schroeter & Marc Breitfelder iz Njemačke ispred Kanađanina Harrisona Kennedyja.

Gospel Blues Volume One

Dana 7. srpnja diskografska kuća Bongo Boy Records objavila je svoj novi kompilacijski album jednostavno nazvan "Gospel Blues Vol.1". Bez imalo ustručavanja mogu napisati da su upravo Bongo Boy Records svojim mudrim poslovnim odlukama postigli zavidan uspjeh na poslovnom planu zahvaljujući svojim dosadašnjim kompilacijskim izdanjima.