Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

offerings

Album "Offerings" basista Josepha Veloza baš će sutra imati onaj tzv. ''street date'' i tim je moja radost veća. Naime, evo ovog albuma već pred vama, dan prije službenog izlaska. Ovu ekskluzivnu promociju, kao i mnoge prije toga, možemo zahvaliti Franku Roszaku i Frank Roszak Radio Promotions.

Da, zanimljivo je kako Frank uvijek nudi nešto što na ovaj ili onaj način slušatelje ostavlja zapravo bez konkretnog komentara. Naime, svi ostanu osupnuti ogromnom kvalitetom i količinom glazbenih vibracija koje pretežito imaju ''blue notes'' ugođaj, ali, naravno, nije to pravilo!

Joseph Veloz svoje umijeće bas-gitarista rasprostire posljednjih dva desetljeća po turnejama diljem Sjedinjenih Država, Rusije i Europe. Svoje umijeće nudio je slušateljstvu tijekom nastupa s Luckyjem Petersonom, Mattom "Guitar" Murphyjem, Mississippi Heat, Jamesom Armstrongom, Joanne Shaw Taylor i mnogim drugima. Njegova artistička vještina je neumoljiva, njegova svirka impresionira gdje god nastupa i na kraju sve te priče odlučio je sam učiniti nešto za sebe i snimio je ovaj album. U tome su mu pomogli njegovi kolege, glazbenici i prijatelji: Jim Alfredson (klavijature), Jim David (klavijature), Dylan Dunbar (gitara), Erich Goebel (gitara), Shawn Kellerman (električna i slide gitara), John Lee (klavir), Greg Nagy (gitara), Ray Podhornik (truba), David Rodenburg (saksofon), Andrew “Blaze” Thomas (bubnjevi) i Scott Veenstra (bubnjevi).

Ono što nam nudi ovaj album osam je skladbi koje će vas ostaviti bez teksta, a svi vi koji volite slušati bas gitaru i njezine nevjerojatne linije došli su na svoje. Uz ovakvu sjajnu, provjerenu ekipu glazbenika teško da je moglo biti bilo kakve omaške. Od otvarajuće skladbe, nadahnutog instrumentala "Just Jammin", vjerujem da ćete stati k'o ukopani. Joseph i društvo nude vam izvrstan blues 'n' rock, tradicionalni blues, americanu i R&B. Nema nikakve sumnje, jasno se čuje da Joseph nema nikakvih ograda, predrasuda, da su njegove glazbene vizije izuzetno otvorene i jasne prema apsolutno svim glazbenim pravcima. I ono što je još važnije, Jospeh i društvo jednako se dobro nose i snalaze sa svima.

Ovih osam pjesama nudi nam tri autorske i jednu pjesmu koju su zajedno skladali Jospeh i pridruženi mu prijatelji, a tu je još nekoliko obrada. Važno je istaknuti da se osobno vrlo teško nosim s pulsirajućim instrumentalnim temama poput otvarajuće, već spomenute "Just Jammin", a potom tu su i nevjerojatno pumpajuća "Mules For Biles (Blues For Miles)" te jazzy fankirana "He Loves Me (God's Promise)", koja spada u one neutralne instrumentalne teme, ali samo dok joj se potpuno ne predate, dok jednostavno ne otkrijete sami svu ljepotu tih "smooth" i pulsirajućih glazbenih tonova. Osobno sam nevjerojatno sretan što sa svima vama mogu podijeliti te svoje osjećaje i oduševljenje ovakvim albumom.

Da mi je, tek tako, netko rekao, bez da išta drugo znam, uzmi i poslušaj ovaj album, sigurno to ne bih učinio. Ali kada Frank pošalje materijale, onda se to jednostavno mora poslušati i kada se dogodi ovakvo otkriće, doista ostanem zapanjen. Pored toga, kada se vidi koja je to ekipa, svi koji su malo dublje zagrebli u ovaj glazbeni stil jednostavno neće moći ispustiti album iz ruku. Snažni, inervirajući tonovi pomest će vas i ostaviti bez daha.

"Offerings" je zbirka pjesama koja u potpunosti prikazuje glazbenu talentiranost koju ima basist Joseph Veloz. Materijal koji nam se nudi ukazuje na svu glazbenu svestranost ovog glazbenika ali i pridruženih mu glazbenika, koji ga tako svojski i predano prate, kroz razne glazbene stilove.

Na samom kraju moram istaknuti dvije pjesme koje su dobile drugačiju formu i zvuče doista sjajno. Naime, radi se o pjesmama "Jolene" koju je napisala Dolly Parton, a ovdje je slušamo u vokalnoj izvedbi Jennifer Westwood, te velikom hitu Princea Rogersa Nelsona, ''Kiss'', koju je vokalno modulirao Joey Spina . Obje skladbe će biti česti gosti vrhova top ljestica specijaliziranih emisija brojnih radio postaja diljem svijeta. Naprosto jedinstveni aranžmani i sjajne obrade garancija su njihovog uspjeha.

PREPORUKA:
Joseph Veloz nevjerojatan je glazbenik, bas-gitarist koji jednostavnmo nosi tu glazbu u sebi. On je i veliki vjernik, odan Bogu i to itekako pokazuje u svojim pjesmama. Osjeća se kako mu one izlaze iz srca i duše a toliko je siguran u sebe da u svakom trenutku zna što treba učiniti da vas drži zarobljene u tom svom čarobnom svijetu prekrasnih plavičastih tonova. Na samom kraju, evo što i drugi govore o njegovom glazbenom postignuću: "Joe is a musician's musician. He has an amazing ear and he can adapt to a variety of musical styles MASTERFULLY. Whether it be Chicago Blues, Swing, Reggae, Blues Rock, or Rhythm and Blues. When playing with Mississippi Heat, I marveled at his timing and fantastic bass contribution. His stage presence is also visually stunning." (Pierre Lacocque, Mississippi Heat, Delmark Records).

"Creative, fery, and ferce, he'll deliver every time!" - Greg Nagy, Big O Records

"Joe Veloz has both the knowledge and versatility as a bass player to instinctually play the right part for the song, when either improvising live or tracking in the studio." (Pete Galanis, gitarist u Howard and The White Boys, vlasnik 3011 Recording)

"Go see what you can find. If you’re a bassplayer you can pick up some great stuff here. As a listener, you will be happy. The more you listen, the more you hear. Having a great time, and hope you will too." (Blue Barry, Smoky Mountain Blues Society).

Više o svemu saznajte na:
www.jmveloz.com
https://www.facebook.com/JosephVeloz?fref=ts
https://www.linkedin.com/in/josephveloz
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Just Jammin' (Joseph Veloz, Shawn Kellerman) 4:18
2. Good Good Day feat. Biscuit Miller (vokal) (Eddie Kirkland) 4:10
3. Mules for Biles (Blues for Miles) (Joseph Veloz) 5:47
4. Jukin' and Shakin' feat. Lucky Peterson (vokal) (Andrew 'Blaze” Thomas – Andrew Terrill Thomas) 3:42
5. He Loves Me (Gods Promise)! (Joseph Veloz) 5:25
6. I Like Me Better when I'm With You feat. Greg Nagy (vokal) (Greg Nagy, Joseph Veloz, Scott Veenstra) 2:40
7. Jolene feat. Jennifer Westwood (vokal) (Dolly Parton) 4:18
8. Kiss feat. Joey (vokal) (Prince Rogers Nelson)

(FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike