Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

songs

Pred svima nama je novo izdanje iz veličanstvene serije "Songs From The Road" koja u sebi nosi i CD i DVD disk, tim redovitim izdanjima stalno nas opskrbljuje njemačka izdavačka Ruf Records. Ovaj puta svima nama to izdanje donose i potpisuju apsolutno nevjerojatni Andy Frasco & The U.N.

Ono što nam oni nude izuzetna je zvučna slika, koja u sebi nosi brojne glazbene elemente iz doista velikog, širokog spektra glazbenih stilova, usmjerenja i čega sve ne, a taj nadahnuti spoj jednostavno, vrlo učinkovito inervira sve one koji su se odlučili priključiti, apsolutno jedinstvenom Andyu Frascu i njegovom bendu The U.N.

Ovo što možete čuti i vidjeti snimljeno je tijekom njihovog nastupa na Tucher Blues & Jazz festivalu u Bambergu prošlog ljeta ili, baš ako želite precizno, bilo je to 13. kolovoza 2016. godine. Njihovu glazbu krasi nevjerojatna eksplozija ritmova, plesa, lude zabave i to vrlo sinhronizirane lude zabave. I, stoga, ako do sada niste ih imali prigode čuti i vidjeti uživo, ovo je prava prigoda i nemojte ju propustiti!

Andy Frasco & The U.N. vjerujem da će iznenaditi i osvojiti čak i one, najizbirljivije i to svojom predanom, iskrenom glazbenom formom i prezentacijom. O tome Andy govori: I try to make our live shows a celebration. We're just trying to get people out of their heads for a couple hours and live in the moment. I feel like Songs From The Road emulates what our band really is, better than any recording we've done to date. Moram priznati da me u mnogim detaljima podsjećaju na band "Lenjingradski kauboji" iz kultnog filma (Leningrad Cowboys Go America, 1989), finskog scenariste i režisera Akija Kaurismäkija. Naime, gledajte i slušajte DVD i samo se prepustite i uživajte. Od kako su prošle godine objavili album "Happy Bastards", naprosto svi žele biti uz ovaj bend pun energije, pozitivnih vibracija i ritmova funka, soula, rocka, roots glazbe i njihovog vlastitog "self-styled party bluesa". Ovo dvostruko izdanje samo je potvrda da je album "Happy Bastards" iz 2016. godine pravi materijal upravo za "live" svirke.

Ruku na srce ovo nije predstava. To je prava kućna zabava. I evo, pridružite nam se u 142. danu prošlogodišnje svjetske turneje Andyja Frasca & The U.N. U tom 142. danu došli se do prave eksplozije glazbenih vibracija, koje su samo tako prolili po okupljenom mnoštvu na trgu u njemačkom gradu Bambergu. I već u otvarajućoj pjesmi "C Boogie " Andy važno objavljuje: We’re recording a live album in your town. It’s gonna be awesome. Da, to je to! To se baš i dogodilo, Andy je svugdje na stageu, među publikom; on dirigira i vodi cijelu priču. Andy je pravi i veliki meštar nevjerojatne ceremonije slavljenja glazbe. On gomilu vodi znalački sa jednog dijela trga na drugi i potiče ih da budu anarhični i da to svima pokažu u velikom finalu samog nastupa izvodeći klasik "Killing In The Name" grupe Rage Against The Machine... ludilo! Za ovaj bend doslovno nema "frke", oni svi sviraju sve i jednostavno nema brige i sve štima!

Sve ove ponuđene pjesme koje nam se nude doslovno pršte od sirove gotovo one poznate tvorničke, industrijske snage i energije, svakog trenutka čini se kao da će eksplodirati od tog svog silnog optimizma. To uopće nije loše svima nama oko kojih je svakodnevnica vrlo siva i jednolična. Dok je pred nama svakodnevna borba za bolje sutra. I baš zato Andy pokušava publici donijeti potpuno novo ozračje bluesa koji ne mora ultimativno biti nešto tužno, tugaljivo, sjetno, usamljeno... Dapače, Andy i bend pokušavaju dati upravo suprotno sve tome! Budući da Andy voli Wilsona Picketta, Marvina Gayeja, Buddya Guyja, The Band, Samanthu Fish i druge.. ovdje nema riječi o kopiranju. Baš suprotno, Andy je stvarno napravio svoj stil bluesa. Vrlo, vrlo interesantno. Ovaj bend jednostavno pokušava odmah i svugdje raditi zabavu i to im uspijeva u potpunosti.

PREPORUKA:
Andy Frasco & The U.N. i njihovo dvostruko izdanje "Songs From The Road” preporučujem kao izravnu pozivnicu da svakako posjetite njihov koncert u bilo kojem dijelu zemaljske kugle se nalazili. Vjerujem da nećete požaliti niti sekunde. Doista su fantastični!
Na DVD malo smetaju kratki filmići sa turneje, ali uvijek možete direktno izabrati pjesmu s popisa, ali čemu sitničartiti, radije se opustite i uživajte uz nevjerojatnu glazbu Andyja Frasca & The U.N!

Dvostruki album uživo "Songs From The Road CD/DVD" Andy Frasco & The U.N. ostaviti će vas bez daha. To je gotovo 97 minuta sjajnih, odličnih pjesama koje se, naravno, ne mogu čuti svaki dan i zato osigurajte si i imajte svoj primjerak albuma. Zašto? Zato jer, zasigurno, u nekoj pat poziciji upravo ovaj dvostruki album koji u sebi ima i CD i DVD disk biti će zasigurno pravi izbor i napraviti će svojim sadržajem pravi urnebes. Provjerite!

Više saznajte na:
www.andyfrasco.com
www.facebook.com/AndyFrascoBand/?fref=ts
www.rufrecords.de

Sadržaj izdanja :
Disc: 1 CD
1. C Boogie
2. When You're Lonely
3. (Fill You Up)
4. Tie You Up
5. Make It Work
6. Mature As Fuck
7. Stop Fucking Around
8. It's Been a Struggle
9. Smokin' Dope and
10. Rock N' Roll
11. Crazy Guy
12. Down the Road
13. Doin' It
14. Baby Take the Day Off
15. Sunny Day Soldier
16. What More Can I Say
17. Main Squeeze
18. Killing in the Name

Disc: 2 DVD
1. C Boogie
2. When You're Lonely
3. (Fill You Up)
4. Tie You Up
5. Make It Work
6. Mature As Fuck
7. Stop Fucking Around
8. It's Been a Struggle
9. Smokin' Dope and
10. Rock N' Roll
11. Down the Road
12. Doin' It
13. Baby Take the Day Off
14. Sunny Day Soldier
15. What More Can I Say
16. Main Squeeze
17. Killing in the Name

(Ruf Records)

Glazbenici:
Andy Frasco (klavir i vokali)
Chirs Lorentz (bas gitara)
Shawn Eckles (gitara i vokali)
Andee Avila (bubnjevi i vokali)
Ernie Chang (saksofon)
Matt Owen (tuba)
Jelmer Olsman (udaraljke)
Niels Kant (truba)
Arno Bakker (sousaphone, trombon)
Rens Ouburg (gitara, usnjak, vokali)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike