Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

buie

Kad je u pitanju Sarah French i njezin promotorski rad, tu doista nema šale, budući da ova kanadska promotorica svako malo iznenadi sve nas koji se bavimo ovim poslom i prije svega volimo ovaj glazbeni stil.

Album "Driftin' Heart" sa svojih 11 skladbi pravo je iznenađenje za brojne poklonike bluesa diljem svijeta. Od kada je objavljen 20. svibnja svi koji su ga dobili preko Sarah French Publicity, kao uostalom i moja malenkost, ostali su iznenađeni. Ponosni vlasnik ovog albuma meni je potpuno nepoznat glazbenik, gitarist i pjevač Jason Buie.

Znam, mnogi bi samo tako ostavili ovaj album po strani i ne bi ga tako skoro stavljali u opticaj, no čim ga pustite stvari se mijenjaju iz korijena. Naime, kako se nižu, jedna za drugom, pjesme s ovog albuma tako jednostavno shvaćate da ste ponovno na početku i taman kada pomislite, e baš sam pravi, sve to imam u malom prstu... smola... jednostavno ste tek mali kotačić, zrnce koje nije čulo ni mali dio bogate glazbene ponude. Naime, Jason Buie već punih 20 godina nastupa diljem svijeta, od Kanade i Amerike do Europe i Japana. Tijekom protekla dva desetljeća Jason je nastupao ispred velikih imena svjetske blues scene: Buddy Guy, Taj Mahal, Mick Taylor, John Mayall, Jeff Healey, Robert Cray samo su neka od njih. Što da kažem, gdje sam bio svih ovih godina... Pa slušao sam blues, pratio sam blues scenu i kako onda nisam došao do ovog imena? Pojima nemam! Svjetska blues scena toliko je velika da jednostavno niste u stanju sve to imati pod kontrolom i zato se stalno čuje nešto novo, čujete nekog tko tako dobro svira, koji sve to ima u malom prstu, ali zbog ovog ili onog razloga i to i još puno toga prolazi mimo vas i tu se zapravo ne može ništa učiniti niti promijeniti.

Upravo iz tog razloga tako sam sretan i ponosan što radeći ovaj posao svako malo imam mogućnost upoznati nešto tako dobro, svježe, novo a izuzetno kvalitetno i nadasve dobro.

Kako je "Drifting Heart" treći album ovog kanadskog blues glazbenika, imam nekako osjećaj da sve sve to temelji u osnovi na bogatoj ostavštini i utjecajima Alberta Kinga, Guitar Slima i Stevieja Raya Vaughana, ali Jason je jednostavno sve te utjecaje prilagodio sebi i oformio svoj originalni glazbeni izričaj, kojeg tako zdušno i iskreno prezentira. U svemu tome pomažu mu John Hunter na bubnjevima, George Fenn na bas gitari i Dave Webb na klavijaturama. Stoga ne čudi me kada Mike Devlin iz The Victoria Times Jasona opisuje kao: "One of the most esteemed blues guitar players Vancouver Island has ever produced."

Činjenica da je od 11 skladbi sedam autorskih, upućuje nas da se radi o glazbeniku koji jednostavno želi biti svoj. A njegova dobitna formula ide ovako: ako izvrsnoj i nadahnutoj miksaturi bluesa, funka, rocka i soula dodate njegov ekspresivni vokal, raspaljivu gitaru i odličnu back ekipu... problema nema, imate velikog razloga za zadovoljstvo i uspjeh. Baš zato ovaj njegov album daje priliku da etablira Jasona kao još jednu novu atrakciju na svjetskoj blues sceni.

PREPORUKA:
Nema nikakve dvojbe, album "Drifting Heart" Jasona Buiea istinsko je osvježenje i nakon ljetnog odmora pravi je izbor da vas ponovo potakne na slušanje bluesa, da vas potakne na zabavu i ples. Svi elementi za odličan album su ispunjeni i zato nema razloga za bilo kakvu sumnju. Svakako potražite ovaj album... nećete požaliti!

Više o svemu saznajte na:
http://www.jasonbuieband.com
http://www.facebook.com/jasonbuie
https://open.spotify.com/album/2iICMbLc4sl0OkAUdUc09X
www.deezer.com/album/42627791

Diskografija:
“Urban Blues”, 2002
 "Live atThe Blue Gator" , 2009
"Drifting Heart", 2017

Popis pjesama:

1. Fool from the Start/2:11
2. House Party/4:01
3. Government Man/4:09
4. West Coast Daddy/2:42
5. Driftin' Heart/3:35
6. Stay the Night/3:27
7. Suits Me to a Tee/3:33
8. 12 O'clock Check Out/3:54
9. Last Love Affair/3:14
10. You're Sweet/3:31
11. Cold Cold Feeling/4:33

(Sarah French Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike