Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

slow down

Švedska izdavačko-distribucijska kuća Hemifran Records na čelu s Peterom Holmstedtom doista ima nos kada treba prepoznati izvođače koji nude odlične rock 'n' blues albume. Pred nama je tako "Slowdown", novi studijski album Alexa Lopeza, kojeg je 19. svibnja objavila izdavačka kuća MarEmil Records.

Svi vi koji volite glazbu tipa Led Zeppelin, Clapton ili Bonamassa, možete biti uvjereni da ste na dobrom putu. Naime, pjevač, gitarist i skladatelj stacioniran na Floridi, Alex Lopez, snimio je svoj novi studijski uradak. Zapravo, logičan slijed i nastavak svojeg prethodnog albuma, "Is It A Lie", kojeg je objavio u vlastitoj režiji 2015.

Alex svojom glazbom, čvrstim i vrlo određenim rock n’ bluesom odašilje jasnu poruku da u njegovoj glazbi nema mjesta za bilo kakvu filozofiju. Dapače, njegov bend The Alex Lopez Xpress, uz njega (vokal i gitara), čine Gary Dowell (klavijature) te Steve Pagano na basu i Michael Maxim na bubnjevima, koji vrlo direktno odrađuju tu izuzetno važnu i nezaobilaznu glazbeno-ritmičnu sliku. Naravno, u prvom su planu Alexov vokal i gitara, koji imaju vodeću ulogu i vode nas kroz ovih 14 pjesama koje su se našle na albumu.

Ova snažna kombinacija rocka, funka i bluesa svojom slušljivošću svrstavaju album među ona ostvarenja koja nas zapanje svojom osjećajnošću, svojom glazbenom pričom o gubitku i svojevrsnom iskupljenju.

Ovaj vrlo moderan glazbeni izričaj kojeg Alex Lopez vrlo iskreno i nadahnuto izvodi nepobitno ima svoju snagu i atraktivnost. Pa su upravo iz tog razloga ponuđene pjesme izuzetno zarazne, plesne i slušljive i prepune onih nama svima poznatih, dinamičnih ritmova klasičnog rock n’ bluesa. No, pored toga, Alex nam nudi i vrlo osjećajne skladbe poput, primjerice, akustičnih "I Love You Blues" i "Dance th Night with Me" ili pak meni posebno drage, narastajuće "Exodus/Long Long Time". No, sve je to u znaku pitanja jer to je stvar osobnog ukusa i izbora. I zato sve to prepuštam vama, da sami pokušate odrediti svog favorita. Albumom "Slowdown" istovremeno snažno odzvanjanju glazbeni elementi pedesetih, sedamdesetih pa sve do ovih modernih, urbanih rock n' blues ritmova.

Alexov vokal pokriven je soulom, njegova gitara je jasna, određena i potpuno izgrađena. I da, briljantno se uklapa u glazbeno-ritmičnu formu svoje ritam sekcije! Klavijature pak savršeno zatvaraju cijelu pozadinsku zvučnu sliku svake pojedine teme. Udarna "Dangerous", koja otvara album, otpuhat će vas s plesnog podija, a na nju se vrlo lijepo slaže rasplesana i razbacana "The Wildlife". Narastajuće "Slowdown" i odmah sljedeća "Words of Wisdom" te "Redeem Me" dat će vam misliti, kao i čvrste "Enough of It ","I Don't Know" i prava uspješnica, bluzčina "Stolen". Na kraju, tu je i odlična "Alive", koja zapravo i nosi svojom težinom cijeli album. Na kraju krajeva, vi ćete sami posložiti svoje favorite. Ovo su samo neki od mojih...¨

PREPORUKA:
Volim kada mogu napisati da albumom odzvanja jednostavnost, čvrstina, da albumom prolazi snažna, duboko emocionalna svirka. Jednako tako uživam kada vam napišem da uz album možete pjevati, plesati, da ga možete slušati puno puta za redom i da vam neće dosaditi. Sve to možete čuti, doživjeti i uživati ako potražite i nabavite "Slowdown" izvrsnog Alexa Lopeza.

Više o svemu saznajte na:
www.alexlopezmusic.com
https://www.facebook.com/alopezmusic4u
https://www.cdbaby.com/cd/alexlopez24
https://open.spotify.com/album/3uFU7eoCdCYNXR4yJ6bFeg
https://www.youtube.com/user/Alexlopezmusic4

Popis pjesama:

1. Dangerous /3:53
2. The Wildlife /4:04
3. Slowdown /4:35
4. Words of Wisdom /2:34
5. Enough of It /3:38
6. I Don't Know /2:28
7. Exodus / Long Long Time /4:57
8. Stolen / 4:22
9. Redeem Me /4:55
10. I Love You Blues /3:04
11. Alive/ 4:21
12. Slowdown Reprise /0:49
13. Dance the Night with Me/3:33
14. War Without a Face /3:22

(Hemifran Records / MarEmil Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike