Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Iz Južne Floride dolazi nam band Blues Dragon, koji na blues sceni djeluje već više od deset godina. Svojim istoimenim albumom snimljenim još 2009. godine za Bad Blues Music učinili su 'lokalno' dosta, no kada je distribuciju preuzela Blue Skunk Music započevši od početka 2011. godine situacija se dodatno poboljšava. Joe Rutan učinio je dodatni napor kako bi što više promotora i DJ-a dobilo materijal i naravno cijela situacija se dodatno zakuhala.

Svojim albumom Blues Dragon ovaj band spojio je nezaobilazan utjecaj blues idioma Willie Dixona i Muudy Watersa sa elementima urbane glazbe, modernog bluesa. Taj spoj zvuči snažno, nadahnuto i ono što je najvažnije zvuči originalno. U svom repertoaru  u preko 100 pjesama, Blues Dragon jasno iskazuje svoju snagu i svoju publiku nedvojbeno drži zainteresiranom za svoj glazbeni opus.

Pjevač i basista Mark J. Telesca jasno priča svoju priču i daje joj značaj, koji i s pravom zaslužuje. Pored njega u bandu su: Mike "Big Dog" Hundley- gitara, Rick (Rico) Geragi – udaraljke/ bubnjevi, The Reverend T. Monaco - Hammond orgulje, Fred Weng- udaraljke/ bubnjevi i John Boyle – usna harmonika, back vokali, flauta, sax . Zajedno zvuče izuzetno kompaktno, kao što i priliči bandu, koji je više od dekade zajedno.

Ovaj drugi studijski album za svakog imalo ozbiljnijeg poklonika bluesa neće biti ama baš nikakav problem. Svojom otvorenošću i prihvatljivošću primjeren je za sve one, koji se tek susreću sa bluesom ili tek otkrivaju svu njegovu ljepotu. Kao egzaktan primjer ove rečenice predlažem poslušati po meni nekako skladbe, koje značajno odskaču a to su: This Train, I'd Do Anything, Blackest Woman, tu je briljantna Don't Get Me Wrong, dojmljivi slow- blues I Just Want You To Understand, te svakako Livin' On Death Row kojom su 2009. godine osvojili Blewzzy Award Winner za najbolju pjesmu ( Best Song : Livin' On Death Row).

Sve u svemu Blues Dragon su značajna sila i snaga blues scene Južne Floride, jednako tako ostaju zapaženi i u ostalom dijelu Amerike sa jasnom i izraženom namjerom globalizacije svoje glazbe. To je svakako za pohvaliti jer samo takvim, pozitivnim stavom i radom prema svojoj glazbi i karijeri imate šanse za uspjeh. 

PREPORUKA:
Ako ste siti predvidljive glazbe, ako želite sasvim drugačiji pristup prezentacijskoj formi bluesa u njegovom iskonskom značenju, potražite album Blues Dragon istoimenog banda. Ovim albumom, koji će Vam nadam se ugodno 'sjesti' dobiti ćete sasvim novu dimenziju bluesa, a sve Vas to neće dodatno opteretiti, već dapače; ugodno će Vas zabaviti i opustiti.

Sjećam se da je jednom davno netko napisao, citiram: '…albumi se snimaju da se slušateljstvo, publika ugodno zabavi i opusti … to je zapravo… glavna namjena svakog albuma, a sve drugo nije pretjerano važno.', završen citat.

Evo što i drugi pišu, citiram:

'It's disappointing for me to think how many people many never get to hear this amazing peace of work.' -Peter "Blewzzman" Laura (Mary4Music)
'Blues Dragon breathes fire!' -Bill Meredith (Palm Beach Post)

Više o svemu možete saznati na:
Bluesdragon.com
Blueskunkmusic.com

Popis pjesama:

Bottle Of Gin
Love's Fool
Electric Chair
I Got The Blues For You
The Kiss That Said Goodbye
This Train
I'd Do Anything
Blackest Woman
Don't Get Me Wrong
I Just Want You To Understand
Crocodile Shoes
Livin' On Death Row

(Blue Skunk Music)