Naslovnica
Advertisement

Novosti i najave

Ponedjeljak, 15. Rujan 2014
Nedjelja, 14. Rujan 2014
Subota, 13. Rujan 2014
Petak, 12. Rujan 2014
Četvrtak, 11. Rujan 2014

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Recenzije
.upset - "Slaves Of The New World"
Opširnije...
 
Autor/ica: Branko Nađ, dana 15-09-2014 09:22
Ocjena: 7/10

Ljubitelji žestokih nota za dvadeset će se godina s radošću sjetiti 2014-te i kazati sa sjetom i ponosom: “Imali smo sreću što smo živjeli u vremenu kad se u Hrvatskoj svirao najbolji harcore. Imali smo sreću biti suvremenici .upseta iz Zaboka”.


Share this!
Meri Cetinić i Ivana Burić - "Dozvoli mi"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 13-09-2014 09:08
Ocjena: 5/10

Teško da je u Dalmaciji, a vjerojatno i šire, bilo doma čiji soundtrack sedamdesetih i osamdesetih nisu obilježile lake note nekoć iznimno popularnog Splitskog festivala. U novije vrijeme - a i to "novije" već stari - postao je sinonim nekim manje opojnim glazbenim pojavama i žanrovskim travestijama, ali to ne umanjuje tu njegovu povijest i značaj zbog kojih mu nisu odolijevala ni imena koja ne spadaju u domenu zabavne glazbe, odnosno, lakih nota ili tamo bar ne pripadaju u užem smislu, poput, primjerice, Tome Bebića, Đavola, Daleke obale, TBF-a ili Dine Dvornika. A glas koji među samo nekoliko trajno odjekuje kao pjevani dokument baš onog najvrjednijeg kad je festival u pitanju upravo je onaj Meri Cetinić.


Share this!
Sia - "1000 Forms of Fear"
Opširnije...
 
Autor/ica: Valentina Botica, dana 11-09-2014 09:10
Ocjena: 9/10

Izgleda da su albumi s mračnom i dramatičnom tematikom zauzeli visoko mjesto među popularnim izvođačima, ili je baš takva tematika ono što danas toplo prihvaća publika kojoj je dojadilo slušati pjesmuljke o partijanju. Jednu verziju takvih tema donosi nam Sia, australska glazbenica koja se proslavila suradnjom s Guettom na Titanium i Flo-Ridinom Wild Ones. Također, autorica je hitova poput Diamonds koji je napisan za Rihannu, Pretty Hurts koji je završio kod Beyonce te Perfume za Britney Spears, međutim, njezina je glazba ostajala u sjeni sve dok album 1000 Forms Of Fear nije ugledao svjetlost dana i širokoj publici pokazao kako ovoj umjetnici nisu ni do koljena mnoge zvijezde trenutnog glazbenog svijeta.


Share this!
Ryan Adams - "Ryan Adams"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 10-09-2014 09:10
Ocjena: 7/10

Nedavno sam, pišući o novom albumu Natalie Merchant kojeg je, iako nije prvijenac, jednostavno nazvala svojim imenom i prezimenom, tako tituliranim djelima kao logično svojstvo prikrpao samouvjerenost kreativnog duha njihova autora koja pumpa krv pripadajućim im pjesmama. Slično je učinila i vrlo zanimljiva kantautorica St. Vincent ili prije nje ništa manje zanimljiva Keren Ann, a mogli bi popis i nastaviti širiti. Ali, umjesto toga, neočekivano (ili ne baš toliko neočekivano?), dolazimo do novog albuma Ryana Adamsa, još jedne zbirke pjesama koja naziv dijeli sa svojom "bilješkom o piscu".


Share this!
Kelis - "Food"
Opširnije...
 
Autor/ica: Željka Bešić, dana 09-09-2014 09:23
Ocjena: 9/10

Premda su prošli dani kad je Kelis žarila i palila komercijalnim radio i TV postajama, njen doprinos pop glazbi današnjice kroz pamtljive featuring i vs kompozicije s raznolikim svjetskim izvođačima ne može se poreći. U godinama kad je slava najviše kucala na vrata uzela je pauzu i poradila na svojim kulinarskim vještinama kuhanja umaka i dizajniranja modnih dodataka te se slavodobitno vratila na radijske valove svojim posljednjim albumom Food. Povezala je tako svoju dugogodišnju ljubav prema kuhanju i hrani općenito s glazbom i napravila inspirirano djelo koje zrači energijom.


Share this!
Robert Plant - "Lullaby and... The Ceaseless Roar"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mladen Lončar - Mike, dana 08-09-2014 09:13
Ocjena: 9/10

U medijima se sve više i više pričalo kako će početkom rujna izaći novi,  deseti po redu solo album Roberta Planta "Lullaby and... The Ceaseless Roar". Nakon puno nagađanja hoće li to biti 5., 7. ili 9. rujna,  Nonesuch/Warner Bros. Records odredili su dinamiku: veći dio Europe 5.9., Velika Britanija 8.9. te SAD 9.9.


Share this!
Opeth - "Pale Communion"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 06-09-2014 09:10
Ocjena: 8/10

Opeth više nije metal! Rečenica je koju ovih dana uzvikuju njihovi (ne)odani fanovi diljem svijeta. „Pale Communion“ uzburkao je stvari jer je svojevrsni nastavak na prethodnik „Heritage“. Da, Opeth je sada progressive rock. I neka je. Na „Heritageu“ su predstavili svoju sposobnost baratanja ovim žanrom i učinili su ovaj progresivni dio veoma zanimljivim i slušljivim i za, kako to progressive fanovi vole reći, ljubitelje lakih nota. Opethov zvuk je uistinu zanimljiv, melodije pričaju svoju priču koja je uhu izrazito ugodna i djeluje prilično opuštajuće. Njihove pjesme su sada varijacije raznih elemenata uz pokoji folk detalj te ugođaj kojem dodatno doprinosi akustična gitara.


Share this!
Đorđe Balašević - "The Best Of Collection"
Opširnije...
 
Autor/ica: Ratko Matić, dana 05-09-2014 09:09
Ocjena: 7/10

Kakav "The Best Of...", šta vam je, dal' vam tako loše izgledam, pa ja još radim, još nisam rekao i napisao zadnju, hej, pa još sam živ! Ovakvu bih reakciju očekivao od Đoleta kad bi netko objavio njegov "The Best Of..." album. Ali ipak, nije to rekao, navikao se na takve situacije, postoji već podosta legalnih, službenih kompilacija skladbi iz njegovoga epskog opusa, a onih neslužbenih, to jest u "iskrenom" prijevodu piratskih, koje ne bismo smjeli niti spominjati, ima sigurno "mali milijun". Tako su opet izašla njegova "izabrana djela", ovoga puta u izdanju Društva za izdavanje, prodaju i proizvodnju svih nosača zvuka i slike "Jugoton - Croatia Records" iz Novoga Sada, "produljene ruke" najveće hrvatske diskografske kuće. Kažem opet, jer znam za ono "naše" izdanje iz 1998. godine, koje se podudara s ovim novim u točno deset naslova, što znači da novo izdanje donosi samo tri "novosti" plus još tri u "bonus" dijelu albuma koji odskače od "koncepcije". Kako odskače, o tome će biti riječi u daljnjem tekstu...


Share this!
Berlin 21 - "Capital Letters"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mladen Lončar - Mike, dana 03-09-2014 09:12
Ocjena: 8/10

I evo ponovno je pred nama jedan jazz-album. Naime, s vremena na vrijeme s posebnim zadovoljstvom pišem i tekstove na temu jazza. Još jednom moram istaknuti da izuzetnom susretljivošću vlasnika izdavačke kuće Blackbird Music, gdina Robina Regnera, imamo prigodu upoznati istinske umjetnike, majstore i doista prave virtuoze na svojim instrumentima. Sada je riječ o njemačkom jazz-kvartetu Berlin 21 i njihovom izdanju "Capital Letters", koje sadrži i CD i DVD. Ovo izdanje samo je još jedan dokaz da se Blackbird Music uopće ne šali kada je riječ o vrlo nadahnutim, kvalitetnim i inventivnim jazz albumima.


Share this!
Dark Fortress - "Venereal Dawn"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 01-09-2014 09:09
Ocjena: 8/10

Tko je za malo black metala? Točnije, progressive black metala s daškom dooma? Ako je vaš odgovor pozitivan onda je Dark Fortress pravi bend za vas, a njihov novi album „Venereal Dawn“ bit će stalni stanovnik vaše playliste.


Share this!
Crimson Shadows - "Kings Among Men"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 30-08-2014 09:18
Ocjena: 9/10

U Torontu se 2006. godine okupio, kako sami za sebe kažu, epic death/power metal bend Crimsom Shadows, spreman da svojim glasnim rifovima i trostrukim vokalom osvoji svijet. U napad van granica domovine krenuli su na samom Wacken festivalu gdje su 2013. godine proglašeni apsolutnim pobjednicima Wacken Metal Battle natjecanja. Dečki su puni energije i ambicije, a kombinacija deatha i powera prestrašila je čak i moj internetski preglednik koji je njihovu stranicu prepoznao kao potencijalnu opasnost.


Share this!
Grave Digger - "Return Of The Reaper"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 29-08-2014 09:18
Ocjena: 7/10

Jedan od bendova s duljim stažom na metal sceni su njemački Grave Digger. Ponosni predstavnici njemačke metal scene osamdesetih, objavili su sedamnaesti album „Return Of The Reaper“. Prilična je to brojka, no, dečki se ne daju godinama, već gomilaju stečeno glazbeno iskustvo i učvršćuju svoj status na sceni.


Share this!
Klaxons - "Love Frequency"
Opširnije...
 
Autor/ica: Valentina Botica, dana 28-08-2014 09:06
Ocjena: 5/10

Kao predvodnici, takozvanog, new ravea, bili su najbolji u svom žanru. Prvijenac Myths of The Near Future stekao je popularnost čak dovoljnu da zasjeni Amy Winehouse na dodjelama Mercury Prize 2007. godine osvojivši nagradu. Međutim, već idući album Surfing The Void ponešto mijenja zvuk te ih nosi u sjenu pregršt synth i electro glazbenika među kojima se nisu isticali. Stoga je album Love Frequency razveselio fanove izvornih Klaxonsa, jer je sličniji prvijencu glazbeno, stilski i tekstualno. Ipak, albumu nešto nedostaje i usprkos sličnoj formuli - ovaj je prazan. Općenito, brzo ulazi u uho, lagan je za slušanje, produkcijski je odlično napravljen. Dobar je kao glazba u pozadini, ali doista slušati ovaj album nije primamljivo, jer baš i nema što ponuditi.


Share this!
Cradle of Filth - "Total Fucking Darkness"
Opširnije...
 
Autor/ica: Zoran Srića, dana 27-08-2014 09:09
Ocjena: 5/10

Cradle of Filth su engleski extreme metalci osnovani 1991. godine u Suffolku. Stil benda je evoluirao iz black/death metala do čišćeg zvuka i bolje producirane mješavine gothic i symphonic black metala. U većini tekstova se osjeti veliki utjecaj gotičke literature, poezije, mitologije i horror filmova.


Share this!
Black Lips - "Underneath the Rainbow"
Opširnije...
 
Autor/ica: Branimir Hrženjak, dana 26-08-2014 15:10
Ocjena: 6/10

Black Lips, još jedna u nizu garage rock grupa koja se proslavila početkom stoljeća, donesi nam u aktualnoj godini svoje novo ostvaranje naziva Underneath the Rainbow. Album, krašen ponešto drugačijom produkcijom za što valja akreditirati prije svega Tomma Brennecka, koji bilježi zasluge za čak četiri pjesme, u samome početku izaziva slušateljsku pozornost. Za produkciju ostatka pjesama zaslužan je velikan Patrick Corney, postavljajući u samome početku visoka očekivanja prema kvaliteti albuma. Nakon 3 godine od izlaska prošlog, dečki poznati po eksplicitnim nastupima i neumornoj energiji s novim albumom donose nam i poneko ugodno iznenađenje, nastojeći pod pažljivim vodstvom iskusne producentske palice bez sumnje stvoriti hit album.


Share this!
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 25 od 2911

Nasumične fotografije iz galerije

Parni Valjak_1 John Fogerty_9 Djordje Balasevic_1 Wishbone Ash_3 Valetudo_5 The Tiger Lillies_19 Flogging Molly_6 Epica_3 Easy Star All-Stars_38 In Flames_4 The Exploited_5 Parni valjak_11 Depeche Mode_14 Coldplay_10 Yamato_18 Pendulum_8 Indexi i prijatelji_39 The Jon Spencer Blues Explosion_4 Parni Valjak_13 Goran Bare i Majke_2 Gentleman_4 Backstreet Boys_17 Cypress Hill_8 Ivo Gamulin-Gianni i Dionne Warwick_13 Thrash Fest_15 Majke_5 Igra staklenih perli_4 White Lies_3 Spandau Ballet_4 Djecaci_13
Arctic Monkeys_3 Wishbone Ash_1 Elton John_1 Jello Biafra_6 Skunk Anansie_9 Accept_4 Jura Stublic_2 The Bambi Molesters_18 Hladno pivo_3 Faith No More_6 Zabranjeno pusenje_25 Bad Brains_2 Simple Minds_10 Rundek Cargo Trio_1 Atmosfera_4 Mars Festival_15 Majke_9 Thrash Fest_3 Vijay Iyer Trio_6 Guano Apes_25 Let 3_12 Sweethead_5 Dimmu Borgir_3 2Cellos_8 Indexi i prijatelji_30 Igut_2 Lambchop_2 Pozitivni Koncert 2011_4 Mark Lanegan_8 Sigur Ros_11

Browse SoundGuardian in:

.

Nadolazeći događaji

16.09.2014
Vatra
16.09.2014 | 22.00
Robotra + Modern Del...
17.09.2014
Good Vibrations - ju...
18.09.2014
Xander & The Keys (U...
18.09.2014 | 21.00
Grind Punk Hell
18.09.2014 | 21.30
Začarana Močvara
19.09.2014
Celebrate The 80s & ...
19.09.2014
Xander & The Keys (U...
19.09.2014 | 22.00
In Memoriam Jimi Hen...
19.09.2014 | 22.00
Sudar titana

Posljednje komentirano

Svemir objavio novi
(1 komentar)
Tony Lee King - "The
(1 komentar)
Jonathan i Editorsi
(1 komentar)
Balkan kolektiv pred
(1 komentar)
Maksim Mrvica predst
(2 komentara)

Oglasi

Advertisement

.

Preporučujemo AVALON web hosting