Naslovnica
Advertisement

Novosti i najave

Utorak, 29. Srpanj 2014
Ponedjeljak, 28. Srpanj 2014
Nedjelja, 27. Srpanj 2014
Subota, 26. Srpanj 2014
Petak, 25. Srpanj 2014
Četvrtak, 24. Srpanj 2014
Srijeda, 23. Srpanj 2014

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Recenzije
Eric Clapton & Friends - "The Breeze - An Appreciation Of JJ Cale"
Opširnije...
 
Autor/ica: Filip Katić, dana 29-07-2014 09:08
Ocjena: 7/10

Clapton je još davno izjavio da je on samo ‘glasnik’ glazbe te da sve njegove obrade služe primarno otvaranju vrata publici prema starim asevima američke blues, country i srodne glazbe. Gitaristu koji je kao tinejdžer svirao u kultnim Yardbirdsima, a još ‘balavog nosa’ oduševljavao u Creamu te skladao ‘Laylu’ u Derek&The Dominos, ne možemo reći da je izgradio karijeru na obradama. No, velik dio onoga što ga čini veličinom u posljednjih 40 godina i što pretežito svira na koncertima jesu (većinom) sjajne obrade.


Share this!
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band - "Live 2013."
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 27-07-2014 09:17
Ocjena: 5/10

rade3.jpg

Usporedo s novim studijskim radom "Vrijeme je, draga, vrijeme je", Rade Šerbedžija nam je odlučio isporučiti i koncertnu verziju svoga glazbenog present tensea, pa se stječe dojam da je riječ o pravoj maloj diskografskoj ofenzivi. Pridodamo li tomu i novi album sad mu već uhodanog pratećeg benda, na kojem se, naravno, pojavljuje i on sam, može se reći kako je, posve neovisno o samoj kakvoći materijala, lipanj glazbeno prošao u znaku legendarnog nam glumca/pjevača. Zapadni kolodvor je bio pak pratnja i na lanjskom božićnom koncertu u ljubljanskom Cankarjevu domu, a koji ispunjava gotovo cijelu minutažu dvostrukog "Live 2013.".


Share this!
Foster The People - "Supermodel"
Opširnije...
 
Autor/ica: Valentina Botica, dana 25-07-2014 09:16
Ocjena: 9/10

supermodel.jpg

Kada je izašao hit Pumped Up Kicks, nije bilo postaje s koje nije dopirao. Bio je sveprisutan i rijetki ga nisu pjevušili, te se rijetko kome nije zavukao u uho. Ostale pjesme na albumu nisu stekle niti približnu popularnost, ali glazbeno i tematski bile su poput Pumped Up Kicks, upečatljive, žive, naoko vesele. Stoga drugi album Supermodel dočekuju podijeljena mišljenja. Naime, zvuk se mijenja iz razigranijih u ozbiljnije melodije, harmonije nisu toliko šarolike koliko se stapaju u mračniji prizvuk. Ne sadrži pjesmu koja iskače kao ultimativni hit kao što je bila Pumped Up Kicks, ali su sve opremljene, uglavnom, pamtljivom melodijom, razvijenim instrumentalnim dionicama i promišljenim tekstovima. Naglasak nije na tome da pjesme budu toliko upečatljive koliko kompleksnije nego na prethodniku, da bojom i zvukom odgovaraju njegovoj mračnoj tematici. Unatoč velikoj popularnosti Pumped Up Kicks, nije svima poznato o čemu ona zapravo govori (pucnjava u školi, op.a.). Sličnu tematiku slijedi i ostatak na albumu. Supermodel nastavlja u temi ljudskih problema. Ne govore o neuzvraćenoj ljubavi i sličnome kao većina pop (i varijacije) izvođača, već o problemima kao što su droga, PTSP, usamljenost...


Share this!
Bastille - "Bad Blood"
Opširnije...
 
Autor/ica: Branimir Hrženjak, dana 23-07-2014 09:09
Ocjena: 8/10

bad.jpg

Engleska grupa Bastille, sada već poznata široj publici, donosi nam svoj debitantski album Bad Blood. Osnovana u Londonu 2010. godine, orginalno zamišljena kao solo projekt, predvođena je mladim i talentiranim Danom Smithom. Spajajući ritmove syntha i alternativnog rocka, a praćeni Smithovom karizmom te energičnim nastupima, ova do nedavno nepoznata grupa je uspjela u veoma kratkome vremenu osvojiti srca publike.


Share this!
Opća Opasnost - "Rocker to sam ja" (CD)
Opširnije...
 
Autor/ica: Nela Baričević, dana 22-07-2014 09:03
Ocjena: 8/10

opca1.jpg

Duge su 22 godine prošle otkako se ovaj bend prvi put pojavio pod glazbenim nebom. Naime, te su 1992. godine Slaven Živanović - Živa (gitara) i Pero Galić (vokal) osnovali bend Opća Opasnost. Pored njih bend čine: Josip Kamenski - Kameni (bubnjevi, back vokal), Vlado Soljačić - Sojka (gitara, akustična gitara, back vokal), Igor Kolić (bas gitara) te Branimir Jovanovac - Bani (klavijature, back vokal).


Share this!
Mor Krom Kinski III - "Pjesme Iz Dva Razdoblja"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mihael Pinter, dana 21-07-2014 09:16
Ocjena: 8/10

"Dobar je rastanak jedini zalog budućih sretanja" - teško da je Stipo Periša aka. Mor Krom Kinski III mogao naći riječi u kojima ima više simbolike od ovih koji otvaraju njegovo najnovije izdanje "Pjesme Iz Dva Razdoblja". Stihove, koje potpisuje Miloš Zubac iz novosadske lutajuće muzičke bande Prkos Drumski, je moguće tumačiti na tisuću različitih filozofsko-religijskih načina, međutim, onaj u kojem se Stipo simbolički "rastaje" od samoga sebe i navlači ljušturu mitske pojave u vidu Mor Krom Kinskog, čini se najizglednijim. Svaki njegov "dobar rastanak" i ponovno sretanje urodi plodom u obliku umjetničkog i pjesničkog procvata.


Share this!
Jennifer Lopez - "A.K.A."
Opširnije...
 
Autor/ica: Andrea Tomljenović, dana 19-07-2014 09:07
Ocjena: 3/10

Osam studijskih albuma, tri box seta, preko 40 singlova, dva kompilacijska albuma, samo su neka glazbena ostvarenja trenutno jedne od najpoznatijih pjevačica u svijetu, Jennifer Lopez. A. K. A. je, dakle, deseti po redu album ove američke, prije svega, zabavljačice. Na deluxe izdanju se nalazi čak osam kolaboracija, od mlade reperice Jennifer Lopez do iskusnogJennifer Lopez, a na standardnom pet. Prvu smo mogli čuti još u siječnju kada je izbacila najavni singl Same Girl, koji je nastao u suradnji s French Montanom s kojim je radila i na I Luh Ya Papi. Osim brojnih suradnji, J. Lo se može pohvaliti i brojem producenata i pisaca koji su radili na albumu.


Share this!
Dino Dvornik - "Original Album Collection"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 17-07-2014 09:07
Ocjena: 8/10

Reći danas kako je Dino Dvornik legenda nadilazi, dakako, ono što se obično pod tim pojmom u Dalmaciji podrazumijeva, a što se počesto za života ove naše istinske glazbene legende lijepilo uz njegovo ime. Buran javni i privatni život te nestalno nadahnuće i oscilacije u stvaralaštvu priskrbile su mu, uz tipično splitski milje i brk pape Borisa, gotovo instantni status simbola, samo što nikada nije bilo posve jasno to bi točno trebao simbolizirati. Jer, iako trpanje u ladice nipošto nije nešto primjenjivo na rad Dine Dvornika, ostaje dojam da, upravo zbog raznih okolnosti vezanih upravo za mjesto koje i kakvo mu na hrvatskoj glazbenoj sceni pripada, čak i stavimo li u zasebni pasus preranu smrt, određena gorčina i žal ostaju vrebati nad njegovim imenom.


Share this!
Linkin Park - "The Hunting Party"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 15-07-2014 09:01
Ocjena: 8/10

Početak novog tisućljeća u glazbenom je svijetu upečatljiv, između ostalog, i po odlična dva albuma grupe Linkin Park - „Hybrid Theory“ i „Meteora“. Komercijalni, žestoki nu-metal zvuk žario je i palio u svakom dijelu svijeta. Bend je to koji se sastoji od vrlo kvalitetnih glazbenika koji odlično funkcioniraju i sami za sebe, a zajedno stvaraju inovativnu i kreativnu eksploziju glazbe. Chesterov scream i Mikeovo repanje, fuzija hip-hopa i metala, čije su temelje udarili Aerosmith i Run DMC u pjesmi „Walk This Way“, ovdje je dovedena na višu i moderniju razinu. No, kako su tinejdžeri kasnih devedesetih pomalo odrastali, nu-metal scena je zamrla, a Linkin Park je krenuo u izrazito elektronskom pravcu, potpuno drugačijem od onoga što su radili na prva dva albuma.


Share this!
Thievery Corporation - "Saudade"
Opširnije...
 
Autor/ica: Silvija Kovačić, dana 14-07-2014 09:07
Ocjena: 9/10

Thievery Corporation danas spada među najvažnija i najutjecajnija imena elektronske scene, no nakon gotovo dva desetljeća stvaranja kompleksne glazbe došlo je vrijeme za povratak glazbenim korijenima. Iako im kombiniranje različitih tradicija i kultura kroz elemente duba, reggaea, acid jazza i elektronike nije strano, meke teksture i plesni ritmovi bossa nove ostali su vječna inspiracija iz koje je proizašao jedan interesantan hommage pod nazivom Saudade.


Share this!
Xandria - "Sacrificium"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 13-07-2014 09:08
Ocjena: 4/10

Xandria, njemački female-fronted symphonic metal bend, objavio je novi studijski album „Sacrificium“. Žene su posebno cijenjena komponenta u metal glazbi, ali pred njima je i velika odgovornost. Ne zato što metalom prevladavaju muški vokali, već zbog same žestine prateće mašinerije, odnosno insturmentalne podloge glazbe s kojom se često i „snažniji“ spol teško nosi i bori. Zato ovom području posebno dobro pristaju klasične, operne pjevčice/dive koje vješto barataju glasom čija snaga razvaljuje sve pred sobom.


Share this!
Crvena jabuka - "Original Album Collection"
Opširnije...
 
Autor/ica: Ljubiša Prica, dana 12-07-2014 09:08
Ocjena: 7/10

U sklopu edicije (potpuno nepotrebno naslovljene na engleskom jeziku) Original Album Collection, izdavačka kuća Croatia Records izdala je prošle godine pet studijskih albuma jednog od najpopularnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije, Crvene jabuke. Riječ je o vrlo povoljnoj kolekciji u vrijednosti od 99 kuna, pa se razmjerno tome ne treba niti očekivati nešto (posebno) vrijedno u kolekcionarskom smislu. Uz pet prvih albuma (1986. - 1991.), koji se nalaze u kartonskim omotima, i jednog manjeg postera, unutar pakovanja nalazi se i knjižica s reprodukcijama vanjskih i unutarnjih sadržaja LP-ova u izdanju Jugotona. Upravo tu se nalazi i jedna od najvećih mana ovog izdanja. Naime, zbog smanjene izvorne veličine slika na razinu CD formata, riječi pjesama nekih albuma su toliko minijaturne (a negdje i nejasno printane) da ih je i više nego poželjno čitati povećalom ako se želi izbjeći besmisleno naprezanje očiju.


Share this!
Manic Street Preachers - "Futurology"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 11-07-2014 09:00
Ocjena: 9/10

"Vratit ćemo se jednoga dana; nismo nikada zapravo ni otišli", pjevaju na novom, dvanaestom studijskom albumu Manic Street Preachers i u svom stilu podcrtavaju novo poglavlje priče koja je odavno nadišla puki glazbeni okvir. Poglavlje je to načeto lanjskim sjajnim "Rewind the Film", koji je dao naslutiti, i onim što je svirao između svojih "lakih" nota i samim izjavama Nickyja Wirea i društva, da se sprema nešto posebno što će mu se prilijepiti i dati bendu novu dimenziju, baš tu, gdje su nakon svih turbulencija i kriza, u zagrljaju sa zrelošću, iznova izmislili sebe. "Futurology" predstavlja, da, kako mnogi trube i sriču sintagme, jedne nove Manicse, ali oni su prije svega ipak isti. A novi. Pridošli, a nikad otišli. Replika samih sebe.


Share this!
General Woo - "Pad Sistema"
Opširnije...
 
Autor/ica: Goran Božić, dana 09-07-2014 09:26
Ocjena: 8/10

Srđan Ćuk aka. General Woo objavio je novi, dvostruki album, pod nazivom Pad sistema, 17. lipnja ove godine. Ravničarsko dijete s brdovitog Balkana, kako sam sebe naziva u prvoj stvari Vukovarac je popizdio, na isti dan odrađuje promociju albuma u već kultnoj emisiji Blackout Radija 808 i to je tek početak priče o zadnjem i definitivno najzrelijem albumu pionira hrvatskog hip-hopa.


Share this!
Body Count - "Manslaughter"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mihael Pinter, dana 08-07-2014 09:12
Ocjena: 8/10

Pisanje o novom, petom po redu albumu Body Counta, iz perspektive potpisnika ovih redova, može voditi samo u jednom smjeru - zadnja klupa srednje škole. Jer, da, upravo tamo je sabirnog centra Dubrave, odnosno Trnovčice, sin, danas poznatiji kao Sancho Pansa, upoznao moju malenkost s ekipom iz South Centrala. U jednu ruku, bila je to čista analogija Trnovčica = South Central. Vamo Hercegovci tamo gangsteri, politička nekorektnost rekli bi - isti kurac. Kako sam i sam dobrim dijelom poskoka, pure i kamena sin, vrlo brzo sam prihvatio "O.G" spiku dalekog pretka današnjih kalašnjikova, kuja i lasera. Upravo na tom kultnom "Original gangster" albumu Ice-T je po prvi puta predstavio svoj budući trash/crossover neki vele "rap-metal" (premda to nije točno) projekt imena, a kako drugačije kada si iz South Centrala nego - Body Count.


Share this!
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 25 od 2880

Nasumične fotografije iz galerije

Zivo blato_24 Leonard Cohen_12 Elektricni orgazam_2 The National_8 Neno Belan_5 Korpiklaani_8 Simply Red_2 Jim Jones Revue_1 Korpiklaani_3 U2_10 John Fogerty_10 Leonard Cohen_3 The Editors_15 Leonard Cohen_5 Manu Chao_11 Leonard Cohen_10 The Cult_2 Hladno pivo_1 Santana_4 ACDC_15 Elemental_9 Franz Ferdinand_1 H20_9 Faithless_22 ZZ Top_42 Wacken Metal Battle - finale_8 Drago Mlinarec_2 Plavi orkestar_14 Combichrist_10 Elemental_9
Pet Shop Boys_14 Nazareth_3 Foo Fighters_22 Joe Bonamassa_21 2Cellos_14 Coldplay_6 Lenny Kravitz_30 Macy Gray_16 ACDC_9 Die Antwoord_4 Atmosfera_6 Bajaga i instruktori_31 Kries_1 U2_25 The Exploited_7 Britney Spears_32 Joe Satriani_5 Gogol Bordello_6 The Editors_5 Maya Sar_5 2Cellos_27 Iceage_13 The Editors_1 Kries_3 Eric Burdon_9 Frenkie_15 Gregorian_6 Chris Rea_25 Joe Satriani_15 Oliver_17

Browse SoundGuardian in:

.

Nadolazeći događaji

28.07.2014 - 30.07.2014
6. Festival Slobodne...
30.07.2014
World Famous DJ Chuc...
30.07.2014
DANCElectric Residen...
30.07.2014 | 21.00
New York Voices
30.07.2014 - 02.08.2014 | 21.00
Kontra Napad
30.07.2014 | 21.00
Putokazi
30.07.2014 | 23.00
Putokazi
31.07.2014
Aurora 90. - Neki to...
31.07.2014
DJ Chuckie
31.07.2014 | 19.00
PreMonte Fest Vol. 2

Posljednje komentirano

Odličan premijerni n
(2 komentara)
Obratite pažnju na K
(1 komentar)
Trentemoller 30. ruj
(1 komentar)
Wave Gotik Treffen 2
(1 komentar)
Pixies - šećer na kr
(1 komentar)

Oglasi

Advertisement

.

Preporučujemo AVALON web hosting