Naslovnica
Advertisement

Novosti i najave

Četvrtak, 24. Srpanj 2014
Srijeda, 23. Srpanj 2014
Utorak, 22. Srpanj 2014
Ponedjeljak, 21. Srpanj 2014
Nedjelja, 20. Srpanj 2014
Subota, 19. Srpanj 2014
Petak, 18. Srpanj 2014

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Recenzije
Bastille - "Bad Blood"
Opširnije...
 
Autor/ica: Branimir Hrženjak, dana 23-07-2014 09:09
Ocjena: 8/10

bad.jpg

Engleska grupa Bastille, sada već poznata široj publici, donosi nam svoj debitantski album Bad Blood. Osnovana u Londonu 2010. godine, orginalno zamišljena kao solo projekt, predvođena je mladim i talentiranim Danom Smithom. Spajajući ritmove syntha i alternativnog rocka, a praćeni Smithovom karizmom te energičnim nastupima, ova do nedavno nepoznata grupa je uspjela u veoma kratkome vremenu osvojiti srca publike.


Share this!
Opća Opasnost - "Rocker to sam ja" (CD)
Opširnije...
 
Autor/ica: Nela Baričević, dana 22-07-2014 09:03
Ocjena: 8/10

opca1.jpg

Duge su 22 godine prošle otkako se ovaj bend prvi put pojavio pod glazbenim nebom. Naime, te su 1992. godine Slaven Živanović - Živa (gitara) i Pero Galić (vokal) osnovali bend Opća Opasnost. Pored njih bend čine: Josip Kamenski - Kameni (bubnjevi, back vokal), Vlado Soljačić - Sojka (gitara, akustična gitara, back vokal), Igor Kolić (bas gitara) te Branimir Jovanovac - Bani (klavijature, back vokal).


Share this!
Mor Krom Kinski III - "Pjesme Iz Dva Razdoblja"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mihael Pinter, dana 21-07-2014 09:16
Ocjena: 8/10

"Dobar je rastanak jedini zalog budućih sretanja" - teško da je Stipo Periša aka. Mor Krom Kinski III mogao naći riječi u kojima ima više simbolike od ovih koji otvaraju njegovo najnovije izdanje "Pjesme Iz Dva Razdoblja". Stihove, koje potpisuje Miloš Zubac iz novosadske lutajuće muzičke bande Prkos Drumski, je moguće tumačiti na tisuću različitih filozofsko-religijskih načina, međutim, onaj u kojem se Stipo simbolički "rastaje" od samoga sebe i navlači ljušturu mitske pojave u vidu Mor Krom Kinskog, čini se najizglednijim. Svaki njegov "dobar rastanak" i ponovno sretanje urodi plodom u obliku umjetničkog i pjesničkog procvata.


Share this!
Jennifer Lopez - "A.K.A."
Opširnije...
 
Autor/ica: Andrea Tomljenović, dana 19-07-2014 09:07
Ocjena: 3/10

Osam studijskih albuma, tri box seta, preko 40 singlova, dva kompilacijska albuma, samo su neka glazbena ostvarenja trenutno jedne od najpoznatijih pjevačica u svijetu, Jennifer Lopez. A. K. A. je, dakle, deseti po redu album ove američke, prije svega, zabavljačice. Na deluxe izdanju se nalazi čak osam kolaboracija, od mlade reperice Jennifer Lopez do iskusnogJennifer Lopez, a na standardnom pet. Prvu smo mogli čuti još u siječnju kada je izbacila najavni singl Same Girl, koji je nastao u suradnji s French Montanom s kojim je radila i na I Luh Ya Papi. Osim brojnih suradnji, J. Lo se može pohvaliti i brojem producenata i pisaca koji su radili na albumu.


Share this!
Dino Dvornik - "Original Album Collection"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 17-07-2014 09:07
Ocjena: 8/10

Reći danas kako je Dino Dvornik legenda nadilazi, dakako, ono što se obično pod tim pojmom u Dalmaciji podrazumijeva, a što se počesto za života ove naše istinske glazbene legende lijepilo uz njegovo ime. Buran javni i privatni život te nestalno nadahnuće i oscilacije u stvaralaštvu priskrbile su mu, uz tipično splitski milje i brk pape Borisa, gotovo instantni status simbola, samo što nikada nije bilo posve jasno to bi točno trebao simbolizirati. Jer, iako trpanje u ladice nipošto nije nešto primjenjivo na rad Dine Dvornika, ostaje dojam da, upravo zbog raznih okolnosti vezanih upravo za mjesto koje i kakvo mu na hrvatskoj glazbenoj sceni pripada, čak i stavimo li u zasebni pasus preranu smrt, određena gorčina i žal ostaju vrebati nad njegovim imenom.


Share this!
Linkin Park - "The Hunting Party"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 15-07-2014 09:01
Ocjena: 8/10

Početak novog tisućljeća u glazbenom je svijetu upečatljiv, između ostalog, i po odlična dva albuma grupe Linkin Park - „Hybrid Theory“ i „Meteora“. Komercijalni, žestoki nu-metal zvuk žario je i palio u svakom dijelu svijeta. Bend je to koji se sastoji od vrlo kvalitetnih glazbenika koji odlično funkcioniraju i sami za sebe, a zajedno stvaraju inovativnu i kreativnu eksploziju glazbe. Chesterov scream i Mikeovo repanje, fuzija hip-hopa i metala, čije su temelje udarili Aerosmith i Run DMC u pjesmi „Walk This Way“, ovdje je dovedena na višu i moderniju razinu. No, kako su tinejdžeri kasnih devedesetih pomalo odrastali, nu-metal scena je zamrla, a Linkin Park je krenuo u izrazito elektronskom pravcu, potpuno drugačijem od onoga što su radili na prva dva albuma.


Share this!
Thievery Corporation - "Saudade"
Opširnije...
 
Autor/ica: Silvija Kovačić, dana 14-07-2014 09:07
Ocjena: 9/10

Thievery Corporation danas spada među najvažnija i najutjecajnija imena elektronske scene, no nakon gotovo dva desetljeća stvaranja kompleksne glazbe došlo je vrijeme za povratak glazbenim korijenima. Iako im kombiniranje različitih tradicija i kultura kroz elemente duba, reggaea, acid jazza i elektronike nije strano, meke teksture i plesni ritmovi bossa nove ostali su vječna inspiracija iz koje je proizašao jedan interesantan hommage pod nazivom Saudade.


Share this!
Xandria - "Sacrificium"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 13-07-2014 09:08
Ocjena: 4/10

Xandria, njemački female-fronted symphonic metal bend, objavio je novi studijski album „Sacrificium“. Žene su posebno cijenjena komponenta u metal glazbi, ali pred njima je i velika odgovornost. Ne zato što metalom prevladavaju muški vokali, već zbog same žestine prateće mašinerije, odnosno insturmentalne podloge glazbe s kojom se često i „snažniji“ spol teško nosi i bori. Zato ovom području posebno dobro pristaju klasične, operne pjevčice/dive koje vješto barataju glasom čija snaga razvaljuje sve pred sobom.


Share this!
Crvena jabuka - "Original Album Collection"
Opširnije...
 
Autor/ica: Ljubiša Prica, dana 12-07-2014 09:08
Ocjena: 7/10

U sklopu edicije (potpuno nepotrebno naslovljene na engleskom jeziku) Original Album Collection, izdavačka kuća Croatia Records izdala je prošle godine pet studijskih albuma jednog od najpopularnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije, Crvene jabuke. Riječ je o vrlo povoljnoj kolekciji u vrijednosti od 99 kuna, pa se razmjerno tome ne treba niti očekivati nešto (posebno) vrijedno u kolekcionarskom smislu. Uz pet prvih albuma (1986. - 1991.), koji se nalaze u kartonskim omotima, i jednog manjeg postera, unutar pakovanja nalazi se i knjižica s reprodukcijama vanjskih i unutarnjih sadržaja LP-ova u izdanju Jugotona. Upravo tu se nalazi i jedna od najvećih mana ovog izdanja. Naime, zbog smanjene izvorne veličine slika na razinu CD formata, riječi pjesama nekih albuma su toliko minijaturne (a negdje i nejasno printane) da ih je i više nego poželjno čitati povećalom ako se želi izbjeći besmisleno naprezanje očiju.


Share this!
Manic Street Preachers - "Futurology"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 11-07-2014 09:00
Ocjena: 9/10

"Vratit ćemo se jednoga dana; nismo nikada zapravo ni otišli", pjevaju na novom, dvanaestom studijskom albumu Manic Street Preachers i u svom stilu podcrtavaju novo poglavlje priče koja je odavno nadišla puki glazbeni okvir. Poglavlje je to načeto lanjskim sjajnim "Rewind the Film", koji je dao naslutiti, i onim što je svirao između svojih "lakih" nota i samim izjavama Nickyja Wirea i društva, da se sprema nešto posebno što će mu se prilijepiti i dati bendu novu dimenziju, baš tu, gdje su nakon svih turbulencija i kriza, u zagrljaju sa zrelošću, iznova izmislili sebe. "Futurology" predstavlja, da, kako mnogi trube i sriču sintagme, jedne nove Manicse, ali oni su prije svega ipak isti. A novi. Pridošli, a nikad otišli. Replika samih sebe.


Share this!
General Woo - "Pad Sistema"
Opširnije...
 
Autor/ica: Goran Božić, dana 09-07-2014 09:26
Ocjena: 8/10

Srđan Ćuk aka. General Woo objavio je novi, dvostruki album, pod nazivom Pad sistema, 17. lipnja ove godine. Ravničarsko dijete s brdovitog Balkana, kako sam sebe naziva u prvoj stvari Vukovarac je popizdio, na isti dan odrađuje promociju albuma u već kultnoj emisiji Blackout Radija 808 i to je tek početak priče o zadnjem i definitivno najzrelijem albumu pionira hrvatskog hip-hopa.


Share this!
Body Count - "Manslaughter"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mihael Pinter, dana 08-07-2014 09:12
Ocjena: 8/10

Pisanje o novom, petom po redu albumu Body Counta, iz perspektive potpisnika ovih redova, može voditi samo u jednom smjeru - zadnja klupa srednje škole. Jer, da, upravo tamo je sabirnog centra Dubrave, odnosno Trnovčice, sin, danas poznatiji kao Sancho Pansa, upoznao moju malenkost s ekipom iz South Centrala. U jednu ruku, bila je to čista analogija Trnovčica = South Central. Vamo Hercegovci tamo gangsteri, politička nekorektnost rekli bi - isti kurac. Kako sam i sam dobrim dijelom poskoka, pure i kamena sin, vrlo brzo sam prihvatio "O.G" spiku dalekog pretka današnjih kalašnjikova, kuja i lasera. Upravo na tom kultnom "Original gangster" albumu Ice-T je po prvi puta predstavio svoj budući trash/crossover neki vele "rap-metal" (premda to nije točno) projekt imena, a kako drugačije kada si iz South Centrala nego - Body Count.


Share this!
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band - "Vrijeme je, draga, vrijeme je"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 07-07-2014 15:18
Ocjena: 6/10

Nostalgija zna biti poput droge, ovisno o količinama u kojima se uživa. Glumačka legenda, a na svoj način i glazbeni fenomen "ovih prostora", Rade Šerbedžija baš se i doima poput figure koja kao da evocira i tuguje nad nekim minulim vremenima, zemljama, životima i društvenim okvirima, kontinuirano. On svoju nostalgiju gotovo i ne krije, iako je počesto umata u celofan pacifizma po svojim mjerama i salonskog humanizma kakvog je bez detaljnije analize čak teško ne prihvatiti. Zato je i tekst Aleksandra Dragaša koji prati nova izdanja "našega Rade" intoniran tako jednodimenzinalno, u relativističkom duhu i s fileom patetike, iako su (bespotrebna) odricanja išla iz oba smjera - koliko se Hrvatska, iz koje je naš protagonist iselio u Srbiju u sam osvit propasti bivše države, odricala njega, toliko se i on, u stalnom žalu nad balkanskom sudbom kletom, odricao nje. No, stavimo li na stranu političko-ideološke pozadine i dubine, Šerbedžija je opet tu, već godinama, sa svim svojim neospornim talentima i u punom kreativnom zamahu, osobito glazbenom.


Share this!
Amberian Dawn - "Magic Forest"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 07-07-2014 09:10
Ocjena: 7/10

Finska je zemlja iz koje dolaze neki od najboljih symphonic bendova. Također, to je zemlja s obiljem bendova istog žanra koji je tamo izrazito popularan, a svakog se dana javlja neko novo ime koje nastavlja ovu dobro poznatu tradiciju.


Share this!
Tyga - "Hotel Californa"
Opširnije...
 
Autor/ica: Goran Božić, dana 06-07-2014 09:15
Ocjena: 6/10

U iščekivanju albuma The Gold Album: 18th Dynasty pomislio sam da ne bi bilo loše osvrnuti se na, još uvijek aktualni, treći studijski album Hotel Californa. Iako prošlogodišnji album, izdan u travnju 2013., kod nas je još relativno svjež materijal, prvenstveno iz razloga što se radi isključivo o LP-u za fanove. Teško je reći, ali vjerujem da album nije preslušao nitko tko nije pratio rad ovog kalifornijskog rappera od njegovog prvog albuma No introduction. Kad već spominjem prvi album, da, to je bila albumčina, malo je žalosno za reći, ali Hotel California je samo blijedi sljednik, posao odrađen bez prevelike strasti. Neki veći uspjeh Tyga nije polučio ni u SAD-u. Brojka prodanih albuma se kreče oko nekih devedeset tisuća pa se još jednom ponavljam s tvrdnjom da su album mahom kupovali isključivo fanovi.


Share this!
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 25 od 2877

Nasumične fotografije iz galerije

SARS_6 The Exploited_14 Ajs Nigrutin i Timbe_27 Macy Gray_3 Eagles_3 2Cellos_3 Chris Rea_18 Djordje Balasevic_10 Sabaton_20 Massive Attack_27 Keane_2 Mark Lanegan_10 Maya Sar_14 Accept_1 Placido Domingo_34 Majke_7 Perkele and Sank_14 The Brakers_4 Hladno pivo_2 Mark Lanegan_7 ACDC_7 Arctic Monkeys_3 Atmosfera_3 Sabaton_5 Yo La Tengo_11 Igudesman i Joo_4 Paradise Lost_9 Carbon Silicon_4 Plavi orkestar_15 Elemental_8
ChkChkChk_11 Pet Shop Boys_22 Machine Insufficiency_5 Steve Vai_13 Pozitivni Koncert 2011_15 WASP_5 Macy Gray_36 Airbourne_10 Igut_1 InMusic day 1_2 Zabranjeno pusenje_27 Zoran Predin_1 U2_24 Thievery Corporationa_15 Atmosfera_24 Atmosfera_8 Guns n Roses_20 Djordje Balasevic_27 Dry The River_2 Gentleman_9 Santana_4 Esma Redzepova_6 Franz Ferdinand_2 Igudesman and Joo_14 Parni valjak_1 Brit Floyd_4 The Bambi Molesters_13 Guano Apes_28 Pozitivni Koncert 2011_5 Kings of Strings_16

Browse SoundGuardian in:

.

Nadolazeći događaji

19.07.2014 - 26.07.2014
Adria Dance Camp
22.07.2014 - 27.07.2014
Lost Theory festival
23.07.2014 - 25.07.2014
Fresh Island Festiva...
23.07.2014 - 25.07.2014
Fresh Island Festiva...
24.07.2014
Dubioza kolektiv
24.07.2014
Beach party ft. DJ S...
24.07.2014
Sunday Fever
24.07.2014
Mark Knight
24.07.2014 | 22.00
Celeste (Francuska) ...
24.07.2014 | 23.00
Kries

Posljednje komentirano

Odličan premijerni n
(2 komentara)
Obratite pažnju na K
(1 komentar)
Trentemoller 30. ruj
(1 komentar)
Wave Gotik Treffen 2
(1 komentar)
Pixies - šećer na kr
(1 komentar)

Oglasi

Advertisement

.

Preporučujemo AVALON web hosting