Naslovnica
Advertisement

Novosti i najave

Subota, 30. Kolovoz 2014
Petak, 29. Kolovoz 2014
Četvrtak, 28. Kolovoz 2014
Srijeda, 27. Kolovoz 2014
Utorak, 26. Kolovoz 2014
Ponedjeljak, 25. Kolovoz 2014

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Recenzije
Grave Digger - "Return Of The Reaper"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 29-08-2014 09:18
Ocjena: 7/10

Jedan od bendova s duljim stažom na metal sceni su njemački Grave Digger. Ponosni predstavnici njemačke metal scene osamdesetih, objavili su sedamnaesti album „Return Of The Reaper“. Prilična je to brojka, no, dečki se ne daju godinama, već gomilaju stečeno glazbeno iskustvo i učvršćuju svoj status na sceni.


Share this!
Klaxons - "Love Frequency"
Opširnije...
 
Autor/ica: Valentina Botica, dana 28-08-2014 09:06
Ocjena: 5/10

Kao predvodnici, takozvanog, new ravea, bili su najbolji u svom žanru. Prvijenac Myths of The Near Future stekao je popularnost čak dovoljnu da zasjeni Amy Winehouse na dodjelama Mercury Prize 2007. godine osvojivši nagradu. Međutim, već idući album Surfing The Void ponešto mijenja zvuk te ih nosi u sjenu pregršt synth i electro glazbenika među kojima se nisu isticali. Stoga je album Love Frequency razveselio fanove izvornih Klaxonsa, jer je sličniji prvijencu glazbeno, stilski i tekstualno. Ipak, albumu nešto nedostaje i usprkos sličnoj formuli - ovaj je prazan. Općenito, brzo ulazi u uho, lagan je za slušanje, produkcijski je odlično napravljen. Dobar je kao glazba u pozadini, ali doista slušati ovaj album nije primamljivo, jer baš i nema što ponuditi.


Share this!
Cradle of Filth - "Total Fucking Darkness"
Opširnije...
 
Autor/ica: Zoran Srića, dana 27-08-2014 09:09
Ocjena: 5/10

Cradle of Filth su engleski extreme metalci osnovani 1991. godine u Suffolku. Stil benda je evoluirao iz black/death metala do čišćeg zvuka i bolje producirane mješavine gothic i symphonic black metala. U većini tekstova se osjeti veliki utjecaj gotičke literature, poezije, mitologije i horror filmova.


Share this!
Black Lips - "Underneath the Rainbow"
Opširnije...
 
Autor/ica: Branimir Hrženjak, dana 26-08-2014 15:10
Ocjena: 6/10

Black Lips, još jedna u nizu garage rock grupa koja se proslavila početkom stoljeća, donesi nam u aktualnoj godini svoje novo ostvaranje naziva Underneath the Rainbow. Album, krašen ponešto drugačijom produkcijom za što valja akreditirati prije svega Tomma Brennecka, koji bilježi zasluge za čak četiri pjesme, u samome početku izaziva slušateljsku pozornost. Za produkciju ostatka pjesama zaslužan je velikan Patrick Corney, postavljajući u samome početku visoka očekivanja prema kvaliteti albuma. Nakon 3 godine od izlaska prošlog, dečki poznati po eksplicitnim nastupima i neumornoj energiji s novim albumom donose nam i poneko ugodno iznenađenje, nastojeći pod pažljivim vodstvom iskusne producentske palice bez sumnje stvoriti hit album.


Share this!
Johan Leijonhufvud - "Mighty Mezz - Vol.1"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mladen Lončar - Mike, dana 25-08-2014 09:19
Ocjena: 8/10

S vremena na vrijeme s posebnim zadovoljstvom pišem i tekstove na temu jazz albuma. Izuzetnom susretljivošću vlasnika izdavačke kuće Blackbird Music, gdina Robina Regnera, imamo mogućnost upoznati istinskog umjetnika, majstora i virtuoza, švedskog gitarista Johana Leijonhufvuda. Njegov album "Mighty Mezz - Vol.1" 6. lipnja objavila je upravo spomenuta njemačka izdavačka kuća.


Share this!
Neneh Cherry - "Blank Project"
Opširnije...
 
Autor/ica: Stošija Katić, dana 24-08-2014 09:05
Ocjena: 8/10

Dosadašnji rad Neneh Cherry obilježen je nevelikim brojem solo albuma unutar 25 godina karijere. Od njenog predzadnjeg do posljednjeg albuma The Blank Project prošlo je 18 godina, a u međuvremenu je surađivala na 3 albuma s jazz triom The Thing, kao i s trip-hop triom CirKus. Bez obzira na skroman broj izdanih albuma, bez zadrške se može reći kako je N. Cherry jedna od najcjenjenijih predstavnica hip-hopa 90-ih, iako se u taj žanr ne može u potpunosti svrstati; bolje je reći kako je izgradila vlastiti, vrlo prepoznatljiv izričaj koji je, čak i kad bi zašao duboko u komercijalni pop, zadržao visoku umjetničku vrijednost i karakterističan potpis Neneh Cherry.


Share this!
Death - "III"
Opširnije...
 
Autor/ica: Suzana Svečnjak Romanić, dana 22-08-2014 09:17
Ocjena: 6/10

Američki rock bend Death je osnovan 1971. u Detroitu. Bend su osnovala braća Bobby, David i Dannis Hackney, a prve koncerte su svirali u garaži obiteljske kuće. U začecima bend je više imao funk stil, no s vremenom su se okrenuli hard rocku što im je donijelo jednu od važnih uloga utjecanja na kasniju punk scenu.


Share this!
Sam Smith - "In the Lonely Hour"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mislav Živković, dana 20-08-2014 09:03
Ocjena: 4/10

Nakon gostovanja na singlovima Disclosurea i Naughty Boya, Sam Smith je ovo proljeće objavio svoj samostalni prvijenac. Posvetio ga je ljudima koji nikad nisu bili zaljubljeni te naveo kako je ovo njegov pokušaj nošenja s nesretnom ljubavi. Manje-više klasična priča od koje je jednako tako nastao manje-više klasično prosječan album.


Share this!
Sage The Gemini - "Remember Me"
Opširnije...
 
Autor/ica: Goran Božić, dana 16-08-2014 09:28
Ocjena: 2/10

Opet sam se uhvatio jednog debitanta. Opet, najiskrenije, ne znam što da kažem. Da li da budem dosljedan do kraja i napišem da je, uz par dobrih stvari, cjelokupan album srednja žalost ili da ipak malo popustim s obzirom da je ipak riječ o albumu prvijencu?


Share this!
Wovenhand - "Refractory Obdurate"
Opširnije...
 
Autor/ica: Branimir Hrženjak, dana 12-08-2014 09:05
Ocjena: 9/10

wov1.jpg

Pune dvije godine od prošlog ostvarenja, u 2014. dočekalo nas je još jedno iznenađenje od legendi alternative country glazbe Wovenhand. Ne gubeći na snazi ili predanosti u odnosu na prošli album, donose nam naslov koji objedinjuje dvije riječi za tvrdoglavost, a nevjerojatnim vokalom Davida Eugene Edwardsa biva prepravljen dubokom simoblikom grijeha i putem do iskupljenja, bez sumnje, direktno isčupanih iz dubine srca samog pjevača. Ne ostavljajući ništa slučaju ili napola dovršeno, a bez bilo kakve zadrške te tekstovima snage propovijedničkog govora ostavlja dubok dojam, dovoljno snažan da aktivira slušateljsku masu.


Share this!
Skaters - "Manhattan"
Opširnije...
 
Autor/ica: Marko Pavišić, dana 10-08-2014 09:02
Ocjena: 5/10

Život na Manhattanu znakovito naslovljen Manhattan, opjevan na ovom polusatnom uratku, kod slušatelja će zasigurno ostaviti pomiješane dojmove. Još jedna u nizu reanimacija post punka, tj. laički rečeno, melodičnog punka, nije vratila u život vlastite ideale, već je prenijela neukim mlađim naraštajima, mutirane natruhe punk zvuka uklopljenog u lo-fi tapete, za kojima navodno danas svi toliko vape. Prvijenac ovog četveročlanog kolektiva iako drži konstantan i prepoznatljiv aranžerski pravac, rascijepan je na epizode bezbrižne živahne svirke i očajnog propalog plesnjaka s kraja osnovnjaka ili još gore; godišnjice mature. Uzori ove četvorke, kao što su Ramonesi, The Clash i Pixiesi možda će naći svoje mjesto u posveti albuma, ali će zasigurno izostati s nosača zvuka.


Share this!
The Afghan Whigs - "Do to the Beast"
Opširnije...
 
Autor/ica: Filip Katić, dana 09-08-2014 09:04
Ocjena: 9/10

afghan.jpg

Još jednom velikom diskografskom povratku svjedočili smo proljetos u režiji The Afghan Whigsa, kultnog alter-rock benda iz Ohia koji je devedesetih godina bio miljenik publike eklektičnijeg ukusa, kako u svijetu, tako i kod nas. Svojedobno prvi bend van Seattlea kojeg je Sub Pop uzeo pod svoje okrilje sa scene je izbivao čitavo desetljeće, a nakon koncertnog povratka uslijedio je i prvi album nakon 16 godina i ‘1965’, nazvan ‘Do to the Beast’.


Share this!
Ed Sheeran - "x"
Opširnije...
 
Autor/ica: Maja Trstenjak, dana 08-08-2014 15:13
Ocjena: 6/10

x.jpg

Ed Sheeran, punim imenom Edward Christopher Sheeran, crvenokosi je mladić iz Engleske koji svojim pjesmama pokazuje da je prilično osjećajan i da ima dušu. S dvadeset i tri godine već je ostvario zavidnu karijeru te je surađivao s zvijezdama novog doba kao što su Taylor Swift ili One Direction. Otkrio ga je Jamie Foxx u Los Angelesu u koji je i došao s namjerom da se za njega pročuje. U Europi ga je prihvatio Elton John čiji menadžment sada i upravlja ovim mladim umjetnikom.


Share this!
Zapadni kolodvor band - "Zapadni kolodvor"
Opširnije...
 
Autor/ica: Toni Matošin, dana 06-08-2014 09:12
Ocjena: 4/10

zk.jpg

Rade Šerbedžija je u njima pronašao glazbenu pratnju po svojoj mjeri i od te točke priča je mogla krenuti. Ekipa - šestoro njih - iz Zapadnoga kolodvora, da se razumijemo, itekako zna svirati. Da je drukčije, ne bi se, uostalom, ni mogli uklopiti u Šerbedžjijn transprostorni i transvremenski glazbeni vlak, no po izlasku na tržište i njihova albuma, nameće se neizbježno pitanje - je li im to (već sad) trebalo?


Share this!
M.O.R.T. - "Odjel za žešće"
Opširnije...
 
Autor/ica: Mihael Pinter, dana 05-08-2014 09:11
Ocjena: 10/10

Niko - ne kao Kovač i njegov brat Robert također, ne kao Pulić, ne kao Kranjčar. Niko kao Nitko. Bezimeni. Numerirani. Predodređeni. Famozni kotačić u famoznom kapitalističko-fašističkom stroju koji melje. Bez duše, duha, vjere u bilo šta.

Osim jedinog boga - valutu.


Share this!
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 25 od 2900

Nasumične fotografije iz galerije

ACDC_23 Laibach_3 Rade Serbedzija i Miroslav Tadic_20 Faithless_34 Paco De Lucia_7 Guns N Roses_39 Foo Fighters_4 ACDC_17 Marcelo_21 Rammstein_6 New Order_3 Nazareth_2 Roger Waters_16 Giant Sand_7 Pozitivni Koncert 2012_4 Plavi orkestar_2 Guns N Roses_32 Rokaj Fest_33 Frenkie_13 Roger Waters_13 Korpiklaani_17 ZZ Top_43 Rundek Cargo Trio_12 Rundek Cargo Trio_13 Mark Knopfler_2 Paradise Lost_13 Plavi orkestar_9 Kud Idijoti_3 Caribou_3 Neno Belan_4
Jinx_3 Tim Ripper Owens_2 Eric Burdon_5 Carski ruski balet_27 Tarja Turunen_24 Arcade Fire_6 Kings of Strings_13 InMusic day 1_29 Soulfly_7 H20_5 Steve Vai_8 U2_30 Dillinger Escape Plan_6 Airbourne_1 Wacken Metal Battle - finale_7 YeahYeahYeahs_6 Solomon Burke_1 Yo La Tengo_15 Airbourne_8 Gibonni_7 Neno Belan_3 Esma Redzepova_1 Parni valjak_4 Majke_11 Mostar Sevdah Reunion_7 Afion_2 Joe Bonamassa_25 InMusic day 1_4 Paradise Lost_1 Al Jarreau_25

Browse SoundGuardian in:

.

Nadolazeći događaji

22.08.2014 - 31.08.2014
Špancirfest
25.08.2014 - 31.08.2014
20th Croatian Bike W...
27.08.2014 - 31.08.2014
Dimensions festival
27.08.2014 - 31.08.2014
Audioart 05- festiva...
28.08.2014 - 06.09.2014
MAGfestival
30.08.2014
Carl Craig - Jan Kin...
30.08.2014
La Fiesta -Magic on ...
30.08.2014
Chatko meets Filip M...
30.08.2014 | 21.00
Gibonni i gosti
30.08.2014 | 22.00
Dirty Dancing

Posljednje komentirano

Damn Dogs - konačno
(4 komentara)
Maksim Mrvica predst
(1 komentar)
Rade Šerbedžija i Za
(1 komentar)
Carolyn Fe Blues Col
(1 komentar)
Odličan premijerni n
(2 komentara)

Oglasi

Advertisement

.

Preporučujemo AVALON web hosting