Naslovnica arrow Blues Corner arrow Bushmaster - "Revolution Rhapsody aka: Uprising Music"
Advertisement

Novosti i najave

Nedjelja, 14. Rujan 2014
Subota, 13. Rujan 2014
Petak, 12. Rujan 2014
Četvrtak, 11. Rujan 2014

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Bushmaster - "Revolution Rhapsody aka: Uprising Music"
 
Autor/ica: Dragutin Andrić, dana 30-03-2012 15:11
Ocjena: No rating

Poslije samo jednog preslušavanja albuma Revolution Rhapsody aka: Uprising Music pomislio sam ovo je neka čudna tvorevina. Ostavio sam to popodne cijelu stvar po strani i otišao sam prošetati da mi se malo razbistri glava. U toj šetnji neke stvari su se posložile. Ma, tko je slušao bend Bushmaster i tko je čuo za gitaristu Garya D. Browna? Osobno ni sam nisam znao tko je on do prije nekoliko tjedana. Zahvaljujući baš Living Blues Magazineu, Unoyaga Recordsu i Toddu Glazeru iz Todd Glazer Promotions došao sam do prvih informacija o cijeloj ovoj priči. Drago mi je, što ju mogu podijeliti s vama, poštovani posjetitelji Blues Cornera.

Album Revolution Rhapsody aka: Uprising Music benda Bushmaster svakako svrstavam u kategoriju glazbenih postignuća koje ću rado pamtiti i svako malo ponovo vraćati u svoje uređaje. Razlozi su višekratni, a evo najvažnijih:

- na tragu je onoga što su prezentirali doista najveći gitaristi moderne glazbe općenito, dakle nije u pitanju samo blues

- svojom nepatvorenom instrumentalnom virtuoznošću Gary D.Brown fascinira sve oko sebe. Izuzetno zanimljivog i nepredvidljivog gitarističkog rukopisa Gary Brown će i u budućnosti mnogima dati debelog razloga za razmišljanje i opetovano čuđenje.

- bend Bushmaster svakako će ovim svojim novim, četvrtim po redu blues albumom Revolution Rhapsody aka: Uprising Music zacementirati svoju očiglednu otvorenost ka neizbježnim i novim valorizacijama glazbenog izražavanja, osobito kada je u pitanju ovo, novo 21. stoljeće

Za snimanje ovog novog, četvrtog po redu albuma bend Bushmaster činili su:

Gary D.Brown – gitara na svih 16 autorskih skladbi, a vokal u pjesmama: 1,4,5,6,8,9,11 & 12, back vokal pjesma (3)
Jay A. Turner – bas
John Thomakos – bubnjevi  u pjesmama: ( 3,5,7,9,10,13) , udaraljke ( 1, 4)
Spencer Brown - bubnjevi (1,2,3,4,6,8,11,12)
Kirk Myers – klavijature ( 3,5,6,7,12)
Rodger Edsall –harp (4 & 8)
Glen Shirley – akustična gitara (13)
Steve Wright –akustična gitara (2)
Kelly Bell – vokal (13,3,4), udaraljke 3 & 10)
Rob Thorworth – vokal (2 & 12)
Sarah Wiskeman – vokal (3), back vokal (4 & 12)
Amal Mahrauki – back vokal (12)
Trudi Brown – back vokal (4.8), (2 & 10)


Tu su još:
Jaime Acuna (vlasnik meksičkog restorana Chaparritas, Carlisle,PA) - naracija – španjolski (4)
Randy P. – naracija intro – njemački
Mr.X – naracija (1)
Alycia Danai  Rosario – naracija outro
Brood Ten 17yr Cicadas – udaraljke ( 13)
Green Frogs – vokal (9)
Atlantic Ocean – udaraljke (9)

Snimljeno je ravno 14 pjesama za album i sve su autorske, što samo dodatno potencira tu autorsku stranu Garya Browna, kome na odvažnosti i dojmljivoj sigurnosti bez imalo ustezanja treba odati poštovanje. Naravno, nisu sve pjesme baš istog intenziteta, ali to možda i ne bi bilo dobro, postoje određene oscilacije, postoje amplitude kada je u pitanju sam ugođaj u pojedinim skladbama, no, to nipošto ne remeti kompletan doživljaj albuma. Stoga bih svakako želio istaknuti sljedeće skladbe: Cumberland Blues, Victim Of Nostalgia, Phony People, Ball 'n' Jack, War On The Poor, 40 Acres And A Mule, Nothing Up Your Sleeve i We All Fall Down, a tu su i dvije odlične instrumentalne teme: Sidewalk Strut i Trudi.

Naime, ovakva iznenađenja zapravo su itekako potrebna, ona zapravo daju 'ono nešto' albumu koji je simbolično nazvan Revolution Rhapsody aka: Uprising Music i to je upravo to revolucionarna rapsodija ili narastajuća glazba. Upravo zato ovdje nalazimo: War On The Poor – sjajan blues. Arizona Shame On Ya – protestna pjesma, I Will Shine u onom su prepoznatljivom 'southern rock' stilu, poput legendarnog Johnny 'Guitar' Watsona itd. Dalo bi se tu još dosta pisati, ali idemo dalje.

Album je snimljen u studijima WrightWay u Baltimoreu, MD uz izvršnog producenta samog Garya Browna i ko-producenta Stevea Wrighta, koji su zajednički iznijeli jedan doista neobičan, ali istovremeno i odličan album, na kojem možemo naći zaista šaroliko obojanu i raznovrsnu glazbu. Sve to utjecalo je na neobično interesantni album, koji Vam neće baš od prve sjesti, ali poslušajte još jednom i vidjeti ćete što će se dogoditi. Naravno, neću sada napisati baš sve, prepuštam i vama samima da otkrijete čari ovog albuma. No, pokušajte zamisliti što ćete dobiti ako spojite Jimia Hendrixa, Steviea Raya Vaughana, Robina Trowera, Franka Marina, Freddya Kinga, Randya California, Randya Hansena, Erica Galesa i Funkadelica… biti će to jedan spektar osebujnih glazbenih iznenađenja.

PREPORUKA:
Budući da nekako moram završiti ovaj svoj osvrt, uvijek tražim da to bude na neki način primamljivo i efektno, da ipak na kraju dam neki siže cijele priče, da znam nisam uvijek jednako uspješan, ali tako je to teško je stalno biti izvrstan. Na kraju krajeva, što nedostaje oscilacijama? Ako ih doživljavate kao svojevrsni 'break' onda su čak i potrebne. Sve ovo zapravo je ta neka moja preporuka, ukoliko se odlučite za album Revolution Rhapsody aka: Uprising Music benda Bushmaster, uvjeravam Vas da nećete pogriješiti. Upravo suprotno. Stoga potražite ovaj album i pripremite se za neobično i uzbudljivo glazbeno putovanje.

A evo što pišu, drugi: Bushmaster provides something here for everyone and plenty to contemplate.- Rainey Wetnight, Blues Blast Magazine

Više o svemu potražite na:
BushmasterBlues.com
Unoyaga.webs.com

LivingBlues.com
Popis pjesama:

1. Cumberland Blues
2. I Will Shine
3. Victim Of Nostalgia
4. Arizona Shame On Ya
5. Phony People
6. Ball 'n' Jack
7. Sidewalk Strut
8. War On The Poor
9. River Floe -Splash!
10. Trudi
11. 40 Acres And A Mule
12. Nothing Up Your Sleeve
13. We All Fall Down
14. Alycia Outro
15. Randy Intro
16. Vicitim Of Nostalgia Remix

(Unoyag Records / Todd Glazer Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike
Komentari (0) RSS feed comment

No comment posted

Add your commentmXcomment 1.0.9 © 2007-2014 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

Browse SoundGuardian in:

.

Nadolazeći događaji

15.09.2014
Nvmeri i Zarkoff
16.09.2014
Vatra
16.09.2014 | 22.00
Robotra + Modern Del...
17.09.2014
Good Vibrations - ju...
18.09.2014
Xander & The Keys (U...
18.09.2014 | 21.00
Grind Punk Hell
18.09.2014 | 21.30
Začarana Močvara
19.09.2014
Celebrate The 80s & ...
19.09.2014
Xander & The Keys (U...
19.09.2014 | 22.00
In Memoriam Jimi Hen...

Posljednje komentirano

Tony Lee King - "The
(1 komentar)
Jonathan i Editorsi
(1 komentar)
Balkan kolektiv pred
(1 komentar)
Maksim Mrvica predst
(2 komentara)
Damn Dogs - konačno
(4 komentara)

Oglasi

Advertisement

.

Preporučujemo AVALON web hosting