Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Dave-Fields

Davea Fieldsa pratim još od dana kada nije baš bio previše poznat, osobito u ovom dijelu Europe. Danas, gotovo 20 godina kasnije, situacija se drastično promijenila. Njegov novi studijski album, "Unleashed", izdavačka kuća FMI Records objavljuje službeno baš danas, na Valentinovo. Radijsku promociju odrađuje Rick Lusher Radio Promotions i ovo je zapravo njegov doprinos, da baš danas imamo ovu ekskluzivnu promociju.

Oni koji prate Blues Corner već jako dobro poznaju Ricka Lushera, čovjeka koji me svako malo opskrbi nekim novim albumom, i uvijek je to iznenađenje, pa stoga s velikim nestrpljenjem očekujem njegove pošiljke. Naravno, naša suradnja traje već godinama i nema tu nikakvih problema, ona je otvorena i uvijek čista i efektna. Rick i moja malenkost godinama svaki u svom dijelu promotivno djelujemo i radimo, kako bismo što je moguće više i bolje promovirali ovu glazbu koju volimo i do koje nam je itekako stalo. Upravo iz tog razloga i ime Dave Fields polako ali sigurno došlo je do ove faze, kada je traženo i kada više nije "tamo neki", već ima svoje mjesto i status.

Do prije nekoliko godina ime Davea Filedsa nije bilo znano na ovim našim prostorima, no kako godine prolaze, kako se sve više i više intenzivira ova dvosmjerna promocija, ovaj glazbenik dobiva na važnosti, dobiva na učestalosti emitiranja skladbi u eteru i to je ono što nas sve itekako veseli. Shodno tome ovaj Blues Corner, kao neraskidivi dio glazbenog portala Soundguardian činio je i čini sve kako bi se u njemu promovirali glazbenici koji trebaju prostor za promociju i afirmaciju. S druge pak strane, čini mi se da sve više i više promotorskih, ali i diskografskih kuća shvaća koliko je važna ova internetska promocija. Kamo sreće da je više ovakvih web stranica i prostora, da se što više i intenzivnije promovira blues glazba.

Srećom, nakon više od 20 godina rada na radio postaji te više od 10 godina ovakvog internetskog promotorskog rada stvorili su mi se neki krediti koji svakako daju pozitivne rezultate. Te rezultate imate prigode čitati, ali i vidjeti i čuti na ovom glazbenom portalu, jednako tako više o svemu možete saznati putem radijske emisije "Blues za vas".

Tijekom svih ovih godina pokušavao sam što više dati naglasak uz ona opće poznata glazbena imena i legendarne majstore bluesa i na one glazbenike koji će tek postati priznati i čiji će glazbeni rad i djelovanje polučiti kvalitetne i prihvatljive albume, pa, evo, primjerice, Dave Fields je glazbenik koji je istinski dokaz svega o čemu pišem. Davea je odgojila baka Olive Nettles Still, a on joj se odužio na način da je postao osoba koja zaslužuje puno povjerenje. Od najranije dobi počinje učiti klavir i bas da bi se s nepunih 14 godina posvetio učenju gitare. Ubrzo je postao zapaženi instrumentalist, koji je počeo svirati po raznim session svirkama. Sa 16 godina Dave svira s nevjerojatnom lakoćom i akustični i električni bas, dobro, pedal i lap steel, mandolinu, bubnjeve i B-3 Hammond orgulje. Svoj talent Dave je iskoristio na način da je studirao glazbu na Berklee School of Music u Bostonu. Po povratku u New York bavi se glazbom na najbolji mogući način, on sklada, producira i aranžira, te kao vrhunski multiinstrumentalist svira u studijima s brojnim glazbenicima za razne izdavačke kuće. A da sve ovo nije mačji kašalj govori i podatak da je tijekom turneje U2, "Rattle And Hum", nastupao u istoimenom filmu.

Sam album "Unleashed" oličenje je izuzetne slušljivosti, a glazbeni feeling doslovno vas tjera na ponavljanje i slušanje ispočetka. Pored toga, drago mi je da Dave Fileds čvrsto stoji na zemlji i svojom beskompromisnom svirkom osvaja brojne fanove diljem globusa. Osobno, držim da je ovakva globalna promocija itekako potrebna i važna, jer što prije ovakva nadahnuta i iskrena svirka i prezentacija dođe do svakog kutka zemaljske kugle, duboko sam uvjeren da će se pronaći uvijek netko tko će poslušati o čemu se radi na ovom albumu.

Ovih novih 14 pjesama Dave Fields znalački isporučuje i odrađuje i čini mi se da je to svojevrsna glazbena oda njegovim velikim utjecajima poput Hendrixa, Fats Domina, Led Zeppelin, Duanea Allmana, Erica Claptona, Jeffa Becka i ostalih. Iz pjesme u pjesmu Dave nas jednakom lakoćom vodi kroz album, bilo da se radi o R 'n' R-u, R 'n' B-ju, funku, rocku, soulu ili bluesu. Njegova izuzetna glazbena edukacijska potkovanost jednostavno prikriva ama baš sve, čak i one najsitnije nedostake. Ovaj put ekipa je sljedeća: Van Romaine na bubnjevima (Steve Morse Band), Chris Tristram na basu (Great White), te genij crno-bijelih tipki, Vladimir 'Vlad' Barsky. Uz njih tu su i basist Buddy Allen (Bruce Springsteen, Rick Derringer), Kenny Soule na bas gitari, Lisa Sherman (vokali), JT Lauritsen (vokal, harp), Sam Bryant na bubnjevima (Kenny Wayne Shepherd), Andy Huenerberg na basu, Juan Pertuz (udaraljke) i Dave Moore (bubnjevi). Ova ekipa doprinijela je ovako snažnom i nadahnutom albumu, koji pršti od odlične, nadahnute svirke koja albumu daje tako direktne i odlične reference. Osobno, posebno me inervira ta sjajna raznolikost albuma, jer ima tu doista svega, od jazza preko funka i soula do rocka i bluesa. Tu su čak i live svirke, koje dodatno podebljavaju sve ono što tako nadahnuto sklada i prezentira ovaj doista odlični glazbenik. A evo što o svemu on sam kaže: "I believe I was put on this earth to spread joy, love and life to everyone through my music. I try to do that what every note I play, with every lyric I write and sing. If I do anything less than that I feel like I’m letting the listener down."

PREPORUKA:
Album "Unleashed" nikako nemojte izostaviti i svakako ga uvrstite u svoju kolekciju. Iz osobnog iskustva znam kako će vam biti lijepo i ugodno kad ga budete mogli lagano, svako malo izvući i pustiti da se jednostavno dobro i ugodno osjećate, opustite i provedete. Ukratko, na kraju svakog preslušavanja, bit ćete izuzetno zadovoljni i sretni. Treba li vam što više od toga?

Evo, što i drugi pišu: "…an enjoyable listen for both blues acolytes and casual club jumpers … an exhilarating concert experience if you ever get a chance to see Fields live." - Guitar Player Magazine

"Fields stand apart as a flamboyant entertainer." - Downbeat Magazine (Frank-John Hadley)

Više o svemu saznajte na:
www.fieldsmusic.com
www.davefields.com
www.reverbnation.com/davefields
www.facebook.com/fieldsmusic
www.cdbaby.com/davefields5
www. myspace.com/davefieldsmusic
www.AirPlayDirect.com/davefields

Popis pjesama:

1. Anticipating You
2. Going Down
3. Child Of The World
4. My Mamas Got The Blues
5. The Boy Wants To Play
6. Jagged Line Pt1
7. Jagged Line Pt2
8. Better Be Good
9. How Am I Doing
10. Pocket Full Of Dust
11. Hey Joe
12. Star Spangled Banner/Hey Joe
13. New York City Nights
14. L.E.S. Hoedown

(FMI Records / Rick Lusher Radio Promotions)

Diskografija:
Field of Vision (1998), Own
Time's A Wastin' (2007) FMI Rec.
All Wound Up (2008) FMI Rec.
Detonation (2012) Field Of Roses Rec.
All In (2014) FMI Rec.
Unleashed (2017) FMI Rec.

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike