Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

KaliopiDiva bez konkurencije, vokalne sposobnosti koje oduzimaju dah, djetinjasti duh s velikim osmijehom na licu koji skriva ženu dubokih osjećaja i velikog iskustva.

To je Kaliopi, najkraće i najjednostavnije rečeno. Godine uspješne karijere stoje iza nje, no prvi solistički koncert u Zagrebu održao se tek sada. Zašto je Zagreb toliko dugo čekao da kraljica zavrišti s bine?
Moćan vokal uz snažnu individuu koja je njegova čvrsta potpora izaziva veliko strahopoštovanje, no južnjačka toplina, strastveno južnjačko srce približava publici svoj veliki opus iz kojeg je iznimno teško odabrati najbolje.
KaliopiTvornicom se jesu orili rokerski riffovi, no postava je bila drugačija nego inače. Koncert je bio sjedećeg tipa, što možda i jest dobra stvar, no stolice su ulijenile publiku. Budući da iza postoji prostor gdje se može sjesti, više bi rasplesanih bilo da je podij bio prazan, ali i da su šankovi bili otvoreni. Nitko nije mogao ostati ravnodušan na makedonski melos kojim je Kaliopi svakih nekoliko pjesama zapalila atmosferu. Toliko je energije u njoj, a kvaliteti nastupa pridonio je i bend čije je međusobno poštovanje itetkako očito što je i ključno za uspješnu suradnju. Od jazza i popa preko rocka do narodne glazbe, svaki glazbeni žanr izvodi s jednakim žarom i jednakim sjajem u očima. Odala je počast Toši Proeskom, obratila se i zahvalila svim bliskim prijateljima iz publike i dva sata bez predaha odradila vrhunski nastup.
Tvornica kulture se pokazala kao zgodno mjesto za ovakvo nešto, no zaslužila je punu veliku dvoranu Lisinskog.