Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

JIM 4626Jučerašnjim partyjem na Poljudu završio je treći dan Ultra Music Festivala, a istovremeno je i zatvoren splitski program festivala, nakon čega se isti seli u Bol na Braču zabavljati otočane, jahtaše i one najveće zaljubljenike elektroničke glazbe koji festival prate gdje god ide.

UmaGOblues

Kao što sam i obećao, sada sam na mjestu događanja i sve što pročitate bit će čisto moje impresije s drugoga dana Umago Blues Festa, koji se već šesti put za redom održava u Umagu.

Ian Siegal

Ono što je obilježio i ovogodišnje otvorenje Umago Blues Festa nazočnost je bajkera koji su na svoj način, zvukom jakih 'makina', najavili da je i ove godine udruga UmagoLoud, neprofitabilna organizacija ispred koje, pored ostalih, stoji Vladimir Brajan, jedna od glavnih pokretačkih motora cijele manifestacije. Svakako treba istaknuti da je i ovaj projekt prepoznat od strane turističke zajednice grada Umaga.

IMG 6159

Trećeg dana festivala u Križevcima line up je opet bio vrhunski. Uz K3p-ovce, kao jedine predstavnike naše zemlje, nastupali su bendovi iz Mađarske, Kolumbije i Venezuele. Četiri benda, svi ludo puni energije i sparna noć, jednostavno nije bilo druge, odličan provod je bio neizbježan.

IMG 5092

Križevci su ovaj vikend ugostili šarenilo od bendova koji imaju jednu stvar zajedničku - ska ritam. Festival je to od četiri dana zanimljivog dnevnog programa, a još zanimljivijeg večernjeg, koji je bio i više nego odličan.

JIM 3319Sinoć je održan drugi od tri dana festivala elektronske glazbe Ultra Europe.

15Po prvi put u petnaest godina održavanja Exita sinoćnja večer je u potpunosti rasprodana. Tome su svakako dali svoj doprinos headlineriJohn Newman i Manu Chao.

JIM 2827

Treću godinu za redom grad Split je domaćin Ultra Europe, trodnevnog festivala elektronske glazbe koji osim što ugošćuje najveće DJ zvijezde housea, trancea, techna te ostalih žanrova elektronike, dovodi na obalu Hrvatske i stotine tisuća mladih partijanera željnih zabave iz svih dijelova svijeta.

30

Obilježavanje 15. rođendana Exit festivala druge noći bilo je još intenzivnije s oko 47.000 posjetitelja sa svih šest kontinenata, čime je rekord na Petrovaradinskoj tvrđavi iz 2007. godine skoro dosegnut, a večeras se očekuje i njegovo službeno prestizanje!

25Petnaesto izdanje Exit Festivala otpočelo je sinoć. Već nekoliko dana Novi Sad je preplavljen strancima, a festivalska atmosfera se osjeća ne samo na relaciji kamp - Petrovaradinska tvrđava.

Hellfest 3

I treći dan Hellfesta je obilježilo sunčano vrijeme. Bolje stvarno nije moglo. Ako netko nešto nije obavio prva dva dana, sada je hvatao zadnji vlak. Neke majice s logom Hellfesta su već bile rasprodane, a moglo se još birati između kapa, šešira, šalica, marama, privjesaka, pa do dječje opreme u vidu bodyja i duda! U neslužbenoj prodaji u velikom šatoru izvan ulaza u festival je također bila odlična ponuda svega i svačega što metalke i metalci vole i trebaju. I ove se godine moglo na Hell-on-Wheel, ogroman kotač na koji se moglo ukrcati za pet eura i baciti oko na panoramu festivalskog prostora. Tek se tada stekne dojam koliko je sve ogromno i da ljudi ima kao mravi. Ostala sam paf  kada sam vidjela da ispred nešto „zabačenije“ bine Warzone sve vrvi ljudima. I da smo tik do čuvenih clissonskih vinograda. Samo nas je ograda dijelila.

14

Belgrade Calling Festival ugostio je, prošlog ponedjeljka, 29.6.2015. godine, pionire heavy metala - Judas Priest. Lokacija koncerta promijenila se čak tri puta, od prvotne na Kalemegdanu, preko Ušća te, napokon, u Kombank Arenu. Iako je službeno objašnjenje da se koncert premiješta zbog nestabilnog vremena, što se pokazalo dobrom odlukom, svakako je jedan od važnijih razloga slaba posjećenost, koju je ''podebljala'' i sama cijena karte za koncert. U Arenu je došlo oko 4000 ljudi, a fan pit, za koji smo nepotrebno dugo čekali u redu, na kraju je bio stopljen sa parterom koji je bio polupun. Dok su tribine bile više nego poluprazne.

toto 1

Druge večeri ovogodišnjeg Belgrade Calling festivala u Kombank Areni nastupili su kalifornijski muzički čarobnjaci – bend Toto. Bez previše pompe, bez predgrupe, video zidova i suvišnih vizualnih detalja svoj koncert su otpočeli točno u 21 sat i prošetali nas kroz djelić svoje diskografije. Prva je, naravno, bila s nedavno objavljenog albuma „XIV“ – „Running Out Of Time“. Uslijedila je „I’ll Supply The Love“ i tako su i nastavili koncert, presjecajući nov materijal starim hitovima. Tako su se među „Burn“, pomalo Flojdovska „Great Expectations“, „Holy War“ i „Orphan“ čule i legendarne „Hold the Line“, „Rosana“, „Pamela“, „Road Goes on“... Za bis su ostale „On the run“ i naravno „Africa“, kojom su zatvorili i svoj prvi koncert u Beogradu prije devet godina.

2015 06 28 - FLOW festival-57

U glavnom gradu susjedne nam Slovenije prošli je vikend premijerno održan Flow festival, finski proizvod koji je po prvi puta organiziran izvan Helsinkija. Ovaj simpatično osmišljeni festival bio je puna tri dana više od slušaonice urbane glazbe koja se orila s tri stagea.

2015 06 28 - FLOW festival-41

Headlineri drugog dana ljubljanskog Flow festivala bili su legendarni Pet Shop Boys, eskcentrični dvojac koji se na sceni održava već više od 30 godina. Ovo im je bio prvi posjet Sloveniji i bez daljnjega su ostavili dobar dojam na publiku. Moram priznati da me malo iznenadilo to što sam 20-ak minuta prije samog početka koncerta mogla slobodno došetati do prvog reda main stagea na kojem su nastupali, ali s vremenom se prostor  popunio.