Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Front Street Blues Band - ovaj bend za mene je iznenađujuća i zapažena novost, mada su na blues sceni od 2004. godine. Evo zahvaljujući Joe Rutanu iz Blue Skunk Musica, konačno imamo mogućnost čuti njihov album Blues Promised Land, kojeg su snimili u vlastitom aranžmanu a svjetsku promociju i distribuciju preuzela je preko Burnside Distribution Corp. mala, ali izuzetno hrabra i sve bolja i bolja Blue Skunk Music. Od 15.veljače ove godine album je dospio u brojne dijelove svijeta i to ne bez razloga.

Front Street Blues Band je strahovito originalan tzv.' jumpin’ and jivin’, boogie-woogie blues band', koji svojim ekspresivnim bluesom osvajaju sve one koji su imali prigode ih čuti. Naravno ni sam nisam iznimka, dapače, 'rollin 'n' thunder' ogromni valovi preplaviti će sva Vaša osjetila i jednostavno se nećete uspjeti snaći a već čete se doslovno utapati u ogromnoj količini' blue notes.' Svojom glazbom su strahovito i brzo isplivali u sam vrh Detroitske blues scene i tu jasno svima pokazuju da će tu zasigurno i ostati.

Taj njihov blues duboko je usađen u najbolje temelje tradicionalnog blues izričaja ali ono što je još  važnije da je ta tradicija našla uporište u modernom, urbanom bluesu sa nepobitno dodirnim točkama soula, jazza i rocka. Puhhfff…to je strahoviti udar koji Vas doslovno pomete a to najbolje pokazuju i dokazuju svih 15 ponuđenih skladbi sa albuma  Blues Promised Land.

Od prve do zadnje pjesme band doslovno odvaljuje svojim snažnim, progresivnim i energičnim swinging & funky bluesom, u najboljem maniru provjerenih blues glazbenika i bandova. Posebno je važno za istaknuti; da ta njihova glazba u svakom svom segmentu odiše nevjerojatnom energijom, dinamikom i prihvatljivošću.

Front Street Blues Band je odlični, briljantni i nevjerojatni jam band  nastao na temeljima poznatog the San Francisco zaljeva, uz prepoznatljivi osjećaj uzbuđenja i energije kojom su zračili nekadašnji velikani te scene, legendarni Grateful Dead. FSBB su svemu još dodali svoj originalni utjecaj te na taj način još su svemu dali 10 potenciju.

Band čine: Cliff McClanahan – solo gitara, back & solo vokal, Tracy Garneau na basu & back vokalima;  a njima su se pridružili Brian Smith –usna harmonika & vokal te Greg Manning na bubnjevima. Za potrebe ovog albuma pridružio im se i dojmljivo odsvirao svoje dionice Tommy Piskor na Hammnod B3/klavijaturama.

Moja velika želja je da Vam što bolje i jasnije predstavim ovaj fenomenalan blues band. Istovremeno, jedva čekam da Vam pustim odabrane materijale sa albuma u samostalnoj i specijaliziranoj radijskoj emisiji BLUES ZA VAS, radio postaje Križevci. Upravo tako ta medijska promocija ne staje, već se dapače intenzivira i svakim danom biva sve jača i značajnija. Upravo u tome vidim svoj mali doprinos i drago mi je kada to zapažaju i drugi ljudi, koji su potom uvjereni da su brojni albumi stigli u prave ruke.

Svoj glazbeni utjecaj Front Street Blues Band podijelili su pojedinačno po članovima, ali općenito govoreći oni u svoj izričaj unijeli ama baš sve što treba i takvim, gore već spomenutim spojem, učinili su da album ovako dobro i snažno zvuči. Sve to ima smisla, sve to ima rep i glavu, pa sve zajedno rezultira glazbenom formom, koja se mora respektirati i poštivati.

Sjajan vokal, briljantna gitara, odlična ritam sekcija uz izražajan usnjak strašno si pašu i izuzetno su dobro posloženi, pa će kao takvi, zasigurno zadovoljiti i najprobranije apetite brojnih konzumenata ovog posebnog glazbenog pravca.

Ovaj odlični band dolazi nam iz Detroita, iz Detriot Blues Society sa svojim energičnim, i strahovito izražajnim stilom bluesa, kojim izaziva zaista ugodne trenutke. Usporedbe radi evo što pišu i govore drugi, citiram:

'These guys are simply on of the very best jump Blues bands in the Midwest. They are tight and energetic with a very cool groove.' -Steven J. Allen (Detroit Blues Society)
'Strong, hard driving blues from the Motor City.' -Paul Aaronson (Elmore Magazine)
'The musicianship is excellent...tight and exciting to listen to.' - Michael Packer (Blues Blast)

A osobno, slobodno mogu kazati sljedeće:'Spojem osobnih utjecaja članova banda ovaj album Blues Promised Land, nedvojbeno šalje jasnu poruku sljedećeg značaja; ako je neki glazbeni stil baš Vaš centar svijeta, onda ćete učiniti ama baš sve, da bez imalo suzdržanosti poslušate što se tu nudi. Priznajem, osobno sam postupio tako i nisam pogriješio, dapače. Nagrada je bila više slojna i isporučena je na pravo mjesto i ono što je najvažnije ona je još uvijek tu i stalno joj se vraćam. Naime, uvijek kada kao glazbenici spajate nemoguće, uvijek dobivate fantastične rezultate, dobivate glazbu; koja će biti ili će pak postati dio Vas samih. Upravo na taj način, ovaj album pokreće i inervira svakog tko ga odluči poslušati.

PREPORUKA:
Za sve nas a za mene pogotovo, ovakvi novi band poput Front Street Blues Band u potpunosti su zadovoljili i apsolutno su premašili sva moja očekivanja, svojim albumom Blues Promised Land, a Vi štovani posjetitelji Blues Cornera… svakako provjerite ZAŠTO ?!

Više o svemu možete naći na:
Frontstreetblues.com
Blueskunkmusic.com

Popis pjesama:

Blues Promised Land
Lose That Woman
Shuffle Off To Buffalo
Heartbreaker
She's Too Much
Since My Baby Left Me
Hit By The Blues
Pay Some Attention
Time To Look Around
Five Dollars In My Shoe
Raggedy Old Suitcase
Full Contact Blues
Hangin' Around
Something About You
Front Street Shuffle

(Blue Skunk Music)