Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Skelac

Nevjerica... Duga, isprazna nevjerica, praznina i ponovno neki čudan osjećaj... Kao da nešto nedostaje, kao da nešto stalno vibrira, boli, duga tišina... i opet nevjerica. Nije moguće, pa prije jedva dvadesetak dana tako smo se družili i zabavljali, živjeli taj blues. Bilo nam je tako lijepo, zapravo prelijepo... da bi dugo trajalo. Skelac je odlučio priključiti se jednom nevjerojatnom blues bendu koji "gore" ima vječni "jam-session". Znam, na putu za gore dočekao te Himlić i onda ste zajedno uz "bloody blues & beer", kao pravi Two for Blues otišli u vječnost!

Teško mi je dok ovo pišem i slušam snimke koje su nastale još dok sam uređivao rubriku bluesa u radijskoj emisiji "ROCK-OKO"; upravo ste ti i Himlić probili led i prvi došli nastupiti uživo u studiju. Bilo je to tamo negdje 2004. Two for Blues probili su led i bili među prvima koji su krenuli izvoditi blues, dok još mnogih nije bilo ni u talonu. Skelac je bio istinski zaljubljenik u blues, volio je svirati, volio je nastupati i družiti se sa svima koji vole dobru glazbu.

Naše prijateljstvo datira od tada i gotovo stalno bili smo u kontaktu i sada, kada smo se ponovno sastali na devetom Pirovac Blues Festivalu, ponovno nam se vratila ta stara vibra i nakon svog nastupa, dolje u publici, dok smo zajedno sjedili, pijuckali pivo, Skelac me zagrlio i rekao mi na uho: "Mike, daj nemoj biti previše oštar kritičar." Ma, kakav sam ti ja kritičar, ja sam samo običan čovjek koji voli blues, koji u tome uživa i voli ljude koji taj blues prezentiraju... i to ti je to!

{youtube}PBl_U2-lLtY{youtube}

Na kraju krajeva, evo što sam tada napisao: "... pa tako sinoć su na pozornicu stupili prvi 44 BLUES bend, pobjednici CBC-ja 2011. Naime, njihova dva člana, Dalibor Skeledžija – Skela i Damir Horvatiček, pobijedili su u kategoriji solo-duo, a kao band 44 BLUES osvojili su drugo mjesto. Budući da tadašnji pobjednici CBC-ja nisu mogli otići u Memphis, 44 BLUES su 2012. predstavljali HBS u Memphisu i bili aktivni sudionici IBC-ja, najjačeg okupljanja i natjecanja blues glazbenika iz cijeloga svijeta. Jednako tako su 2014. sudjelovali na EBC-ju u Rigi, gdje su ponovno dostojno predstavljali Hrvatsku i HBS. Sve ovo dobar je razlog da od njih očekujemo kvalitetnu svirku i to smo nesumnjivo i dobili. Tijekom nastupa 44 BLUES doista su publici dali dosta razloga za zadovoljstvo, ples, ugodno raspoloženje i zabavu. Nema tu puno filozofiranja, već se uzimaju instrumenti i… 'ajmo, dečki! Njihova set lista sadrži i autorske stvari i obrade poznatih blues standarda, pametno posložena prouzročila je pozitivan efekt kod publike."

Još uvijek mi nije jasno da se ta novonastala praznina nikada neće popuniti, jer, dragi moj prijatelju, bio si doista jedinstvena pojava na hrvatskoj blues sceni. Svojim upornim i predanim radom i ljubavlju prema bluesu ispunio si sve svoje snove. Bio si na "mjestu zločina", udisao taj zrak i upijao tu atmosferu i zato sam sretan zbog tebe!

Jer, na svu sreću, nitko nam naša sjećanja, ugođaj i atmosferu nikada ne može izbrisati.

When you die, you will surely go to heaven, for such people as you are... hell does not exist.

R.I.P. my dear blues brother, friend and wonderful human being.

https://www.facebook.com/dalibor.skeledzija
https://hr.linkedin.com/in/dalibor-skeledzija-6753a16
www.hrvatskebluessnage.hr /
https://hr-hr.facebook.com/CroatianBluesForces/posts/960086407432666:0
ttps://www.facebook.com/paula.l.baric/videos/1659524280746147/
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1649043648460877&id=100000657747721

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike