Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

decapitatedSva četiri člana poljskog death metal benda Decapitated su optužena za grupno silovanje žene u kupaonici njihovog tour busa 31.8.2017. u Spokaneu, država Washington. Po navodima The Spokesman-Reviewa, navodna žrtva i njena prijateljica su bili pozvani na piće poslije koncerta u autobus.

Jedna od žena je izjavila na sudu da je bila uzbuđena zbog poziva u autobus dok je jedan od članova benda nije uhvatio za grudi. Kaže da se poslije osjećala neugodno jer su članovi benda počeli između sebe govoriti na poljskom, da se vibra u autobusu promijenila te da su počeli na njih gledati kao na plijen. Tvrdi da ju je pjevač Rafal Piotrowski počeo ljubiti te da se ona krenula opirati dok je on raskopčavao njen remen. Navodi i da joj zavrnuo ruku te okrenuo licem prema ogledalu iznad umivaonika u kupaonici te da je u ogledalu vidjela kako su se članovi benda izmjenjivali silujući je. U bolnici su nađene ozljede koje odgovaraju silovanju.
Kada su privedeni, Lysejko jnije htio ništa komentirati a potom je tražio službenog prevoditelja. Gitarist Waclaw Kieltyka je izjavio da je vidio Piotrowskog i Wieceka u kupaonici s ženom a pristao je dati i DNA uzorak. Piotrowski je izjavio da je bio tulum u autobusu i da je žena bila prisutna. Više ništa nije htio reći bez odvjetnika i službenog prevoditelja. Nije pristao dati DNA uzorak. Wiecek je izjavio na sudu da nitko nije bio prisiljen ući u autobus. Niti on nije pristao dati DNA uzorak.
Članovi Decapitateda se trenutno nalaze u pritvoru u Los Angeles Countyju te čekaju izručenje u Spokane. Njihov odvjetnik Steve Graham je izjavio za The Spokesman-Review da će se njegovi klijenti braniti od optužbi te da će se čuti i njihova strana priče. Tvrde da imaju svjedoke koji su vidjeli da je navodna žrtva došla upoznati bend svojom voljom i da je izašla iz autobusa svojevoljno.