Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

u2

U nedavnom intervju članovi benda U2, Bono i The Edge progovorili su o svojim najdražim i najinspirativnijim glazbenicima današnjice te o njihovoj suradnji s reperom Kendrickom Lamarom.

U2 kao bend s poprilično zavidnom karijerom, a i nedavno izdanim albumom 'Songs Of Experience' upitani su tko im je od današnjih glazbenika inspiracija pa su se tako na njihovoj listi našli Royal Blood, M83 i Kaytranada. Što se tiče glazbe koja je stvorena ove godine, Jay-Z sa svojim albumom '4:44', Chance the Rapper s pjesmom 'First World Problems' te Arcade Fire s 'Everything Now', Irci su okarakterizirali inspirativnima.

Što se tiče same kolaboracije s Lamarom, Bono se pojavio na jednoj od reperovih pjesama 'XXX' s albuma 'DAMN.' te mu je reper nakon nekog vremena „vratio uslugu“ i s bendom surađivao na novom albumu na pjesmama 'Get Out Of Your Own Way' i 'American Soul'.
Edge je za Lamara izjavio kako su njegovi veliki fanovi te da im je bio prvi na popisu glazbenika kojima se dive. Konačno, došlo je i do suradnje s njim.

U2 su također nedavno dali do znanja kako će uskoro objaviti listu datuma za turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu za sljedeću godinu.