Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

greta va fleet

Nakon što su se predstavili singlom „Highway Tune“ te EP izdanjem „Black Smoke Rising“, braća Josh (vokal), Jake (gitara) i Sam Kiszka (bass) te njihov najbolji prijatelj Danny Wagner (bubnjevi) predstavljaju dvostruko EP izdanje „From The Fires“.

Novi EP sadrži četiri pjesme koje smo imali prilike čuti i na debi EP izdanju, ali i dvije potpuno nove autorske pjesme, kao i dvije obrade - pjesmu „A Change Is Gonna Come“ Sama Cookea te „Meet On The Ledge“ folk-rock benda Fairport Convention. Četiri nove pjesme snimane su u Rust Belt studiju u Detroitu, a produkciju, baš kao i za debi EP izdanje, potpisuju Al Sutton i Marlon Young, najpoznatiji po svom radu s Kid Rockom.

Najveći utjecaj na smjer glazbe ovog mladog energičnog kvarteta imali su izvođači kao što su Jimi Hendrix, The Who, ali i Čajkovski. Iako imaju objavljen samo jedan videospot, i to za već spomenuti singl „Highway Tune“, brojka od 4,7 milijuna YouTube/VEVO pregleda dovoljno govori o popularnosti benda.

Momci su bend oformili 2012. godine, smješteni su u Michiganu, a ime benda odabrali su na prijedlog djeda, čija se prijateljica tako zove. Zanimljivo je da je Greta i sama nekoć bila član benda te joj je iznimno drago što su se odlučili baš za njeno ime. Jake kaže kako pjesme pišu od kada su on i brat blizanac Josh imali 16 godina, a mlađi brat Sam te njegov prijatelj Danny 13 godina.

Dvostruko EP izdanje „From The Fires“ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.