Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

The Breeders 2017 credit Marisa Gesualdi

Kultni američki aternative rock bend The Breeders najavio je svoj dugo očekivani peti studijski album, koji će biti objavljen 2. ožujka 2018. godine. Album naslovljen „All Nerve“ je još prije tri mjeseca najavljen spotom za singl „Wait In The Car“, na kojeg podsjećamo u nastavku. Teaser za najnoviji singl „All Nerve“ možete preslušati/pogledati u nastavku.

Novo izdanje ujedinilo je klasičnu postavu ovog benda, koja stoji iza platinastog albuma „Last Splash“ objavljenog 1993. godine. Postava koju čine Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs i Jim Macpherson ponovo se okupila 2013. godine na dvadesetogodišnjicu svog najuspješnijeg izdanja koju je tom prilikom proslavila koncertom. Od tada je bend u tajnosti radio na novom materijalu, dok su u međuvremenu izveli i američku i europsku turneju.

Album je sniman diljem SAD-a u suradnji s više producenata, dok se na mjesto dizajnera vizualnog identiteta vratio stari suradnik Chris Bigg. Album će objaviti izdavačka kuća 4AD i to na ekskluzivnom narančastom vinilu, CD-u i digitalnim servisima.