Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

the heist

Već duže vrijeme u Blues Corneru nije bilo albuma koje promovira nizozemska ABIK Radio Promotions. Danas, 18. studenoga samo osam dana po službenoj objavi albuma "The Heist" od strane izdavačke kuće Rhythm Bomb Records i uz globalnu promociju ABIK Radio Pr polako i sigurno ulazi u domove svih koji vole dobru, kvalitetnu i modernu glazbu. Album "The Heist" potpisuju Ruzz Guitar's Blues Revue.

Mike Zito Blue Room

Pred nama je album kojim ovaj glazbenik obilježava 20 godina od izdavanja svog nastupnog albuma "Blue Room". Upravo danas, 16. studenoga, Ruf Records pušta u prodaju taj album, što je za mene pravi diskografski potez jer, primjerice, do albuma "Today" (Eclecto Groove Records, 2008.) nisam imao prigode čuti ovog glazbenika. Da, dragi moji, pred nama je nastupni album Mikea Zita "Blue Room".

prime cuts

Pred nama je dvostruki kompilacijski album "Prime Cuts - The Very Best Of The Beast From The East" kojim se obilježava punih 30 godina rada i djelovanja glazbenika koji je počeo kao dijete svirati bubnjeve, da bi na pragu svoje trinaeste godine života čuo "Rolače" i okrenuo se gitari.

dressed up

Matyas Pribojszki poznati je svirač usne harmonike koji nam dolazi iz susjedne Mađarske. Ruku na srce, njegovo ime i prezime mnogima kod izgovora i najave stvara dosta problema. Stoga se Matyas odlučio za novo, umjetničko ime Jumping Matt & his Combo. To je ustvari njegov nadimak, a kada se svemu tome doda i sjajni puhački orkestar Custom Big Band, evo nam cijelog naziva Jumping Matt & his Combo feat. Custom Big Band. I da, upravo oni su 20. rujna objavii studijski album "Dresses Up".

Heard The Lie cover

"Heard The Lie" studijski je album vrlo zanimljive i impresivne glazbenice Gine Sicilia, kojeg je 31. kolovoza objavila Blue Élan Records, a svjetsku promociju odrađuje Frank Roszak preko svoje FRRP.

It Takes A Man to Play The Blues CD

Ovih oko 38 minuta koje su pred nama vrlo će plastično pokazati što je prezentacija bluesa u svom iskonskom značenju i opsegu. The Ted Vaughn Blues Band svojim novim albumom "It Takes A Man to Play The Blues" neće ostaviti prostora za bilo kakva razmišljanja. Volite blues? Volite energični, dinamični rock n' blues? Volite dobru zabavu i ples ? Ako da, e onda ste na pravome mjestu, Ted Vaughan i njegov blues bend dat će vam pravu porciju svega nevedenog.

chemistry101

Dana 19. listopada promotorska kuća GFI-Pr krenula je s radijskom promocijom nastupnog albuma Johna Januarya i Linde Berry, "Chemistry 101". Album su objavili u vlastitoj režiji i treba im dati vjetar u leđa, iako se radi o veteranima lokalne rock n' blues scene.

inspired

Uvijek ću, zapravo, ostati na tom tragu i činiti sve da se ovako mladim glazbenicima dade prilika i da se prije ili kasnije afirmiraju, ponajprije svojom kvalitetnom glazbom. Ovdje se radi o mladiću koji brojkom i slovom ima samo 17 (sedamnaest) godina i sa sobom nosi teško breme ove glazbe, bluesa koji u samom svom začetku ima itekako ozbiljne konotacije.

sanctuary BL

Kada glazbenik kaže da je oduvijek želio snimiti baš ovakav album, onda je to odraz njegove iskrene želje. Bryan Lee je 1. rujna za Ear-Relevant Records snimio upravo takav album i nazvao ga "Sanctuary". Globalnu radijsku promociju odrađuje Frank Roszak i njegova FRRP.

DK every souls a star

Dana 19. listopada objavljen je novi studijski album, "Every Soul's A Star", od strane Catfood Records i uz globalnu radijsku promociju Blind Raccoon. Ovaj album ponosno potpisuje pjevač i gitarist Dave Keller.

bruce katz

Prošlo je već više od tri mjeseca od objave albuma "Get Your Groove" Bruce Katz Banda. I da, ja sam kriv! Jednostavno mi je u mnoštvu albuma baš on promaknuo. Ali eto, na kraju nepravda je ispravljena i album je pred vama!

bluesangels

Pjevačica, skladateljica i klavijaturistica Sandy Carroll preko izdavačke kuće Catfood Records i uz globalnu promociju Blind Raccoon 19. listopada objavila je album "Blues & Angels", uz doista veliku pomoć velike ekipe provjerenih glazbenika i gostiju od kojih svakako valja spomenuti pjevača Johnnyja Rawlsa, te gitariste Rockyja Athasa i Bernarda Allisona. Svi zajedno u studiju snimili su izuzetno respektabilan album.

king of latin blues

Upravo danas, 27. listopada, osvanuo je novi studijski album Vargas Blues Banda, "King Of Latin Blues".

murder creek

Kanadska promotorica Sarah French preko svoje promotivne kuće SF Publicity još jednom je Blues Corneru osigurala ekskluzivnu promociju. Ovaj put riječ je albumu "Murder Creek", koji je imao službeni datum objave 19. listopada, a potpisuje ga Murray Kinsley & Wicked Grin.

peaceloveandloudguitars

Anthony Gomes 19. listopada objavio je za Up 2 Zero Entertainment svoj novi studijski album "Peace, Love and Loud Guitars". Ovaj glazbenik odrastao je u Torontu, a kao četrnaestogodišnjak i kao dobar školarac za nagradu očekivao je kompjuter, no otac ga je iznenadio i kupio mu gitaru. I eto kamo ga je to odvelo: on se potrudio i doslovno je iznenadio i oduševio oca, a glazba je postala njegova životna preokupacija.

sean welcome

Za mene osobno Sean Chambers nije nikakva nepoznanica, do sada sam objavio nekoliko osvrta na njegove albume. Prije samo dva dana objavljen je preko American Showplace Music njegov novi studijski album "Welcome To My Blues". Već sam opis koji nam daje Jerry Shriver iz USA Today dovoljno direktno vam govori sve: Guitarist Chambers achieves the distinctly American blues/soul/country/rock sound that the Stones used to aspire to long ago.

Kirk Fletcher CD CoverHoldOn 1040x1040

Za njegov gitaristički rukopis Joe Bonamassa vrlo otvoreno kaže: Kirk is hands-down one of the best blues guitarists in the world. Da, on je Kirk Fletcher i upravo danas, 19. listopada, službeni je datum objave njegova albuma "Hold On”. Svjetsku promociju vodi Blind Raccoon, a što nas očekuje na ovom albumu?

miles to go

Ovaj album objavljen je prošlog mjeseca ili točnije 21. rujna od strane True North Records, a tek sada je došao na red. No, tako je kako je... Radi se o albumu "Miles To Go" kojeg potpisuje izvrsni kanadski gitarist Colin James. Kako vjerujem da Colin nije još dovoljno poznat na ovim prostorima, tim više se veselim što ću vam ga predstaviti.

Mounaiki By The Bright Of Night

O ovom bendu i njihovoj bezvremenskoj glazbi pisao sam već puno i mislio sam, treba sve to pustiti po strani, nema se tu više što dodati. "Mounaiki: By The Bright Of Night" novi je pak studijski album nizozemsko-novozelandske glazbene kombinacije nazvane My Baby.

TOUGH AS LOVE

Lindsay Beaver je glazbenica koja će vas samo tako otpuhati svojom prezentacijom ove glazbe koju volimo, slušamo i pratimo. Prije mjesec dana njezin studijski album "Tough As Love" objavila je čikaška Alligator Records.