×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/01/25/david.jpg, images/SGrecenzije/2010/01/25/davidm.jpg, David Gerald - Hell and Back, Left} Blind Raccoon je promotorska kuća iz Memphisa, s kojom već duže vrijeme surađujem, bilo za SoundGuardian.com i Blues Corner, billo za radijsku emisiju Blues za vas. Svi zajedno na taj način možemo uživati u odličnom bluesu, kojeg zastupa ova promotorska kuća i njezina glavna promotorica Betsie Brown.

U proteklom razdoblju zapljusnuli su me materijali, koje zaista vrijedi promovirati i preporučiti svima Vama koji volite blues.

Prvi je na redu, nama apsolutno nepoznato ime David Gerald, koji je svojim nastupnim albumom Hell and Back, ostavio, na mene osobno, izuzetno snažan dojam. Album je objavila David Gerald Enterprises, 10. studenog prošle godine. Evo o čemu se radi.

Budući da su mu roditelji rođeni i odrasli u Mississipiju nije čudo što su mu od najranijeg djetinjstva usadili ljubav prema glazbi i to osobito prema R&B i bluesu. Tako da činjenica, njegovo mjesta rođenja (Detroit), nije nimalo umanjila Davidovo glazbeno usmjerenje i ljubav prema onome što zovemo istinske i tradicionalne glazbene vrijednosti američkog kontinenta.

Gitaru je savladao kao golobradi mladić, a svoj gitaristički rukopis temelji na ponajboljim značajkama Alberta Kinga, Stevie Ray Vaughana, Z. Z. Hilla, J. Hendrixa i B. B. Kinga (što se osobito osjeća, ako poslušamo kako nadahnuto izvodi pjesme poput: I'll Play the Blues for You, Thrill is Gone, Cold Shot i Red House; i da stvar bude još bolja sve to David izvodi uživo). Jednostavni opis spomenutog bio bi: vrlo nadahnuto i impresivno! Pored toga David je naučio svirati bas, klavijature i bubnjeve, a istovremeno počinje skladati i snimati svoje pjesme, ovdje bih odmah iskoristio priliku da istaknem i preporučim poslušati i njegove pjesme: My Guitar, How I Feel, Postman, Hell And Back, te osobito temu Stay, koja je već na playlistama raznih blus top ljestvica. Sve to jasno govori o stvarnoj vrijednosti i kvaliteti ovog glazbenika, koji nedvojbeno posjeduje veliku glazbenu širinu.

Thrill is Gone (live) - Video

Danas, u četrdesetima,Gerald sa svojim David Gerald's Bandom intenzivno nastupa kako u klubovima, tako i na raznim blues festivalima. Pored toga ulovljeno je i vrijeme, kako bi se snimio i objavio ovaj njegov nastupni album Hell And Back.
Band čine :
David Gerald – vokal, gitara
Mike Ruppriecht – klavijature
Bob Bennett – bas
Lou Eurns – bubnjevi

Pored ovih nabrojanih pjesama jedino mi je još ostala pjesma She Caught The Katy, ona poznata stara kompozicija Yank Rachell i Taj Mahala, na kojoj dominira puhačka sekcija- jednostavno odlično!!!

Sve u svemu za nastupni album impresivna produkcija i sound, kako studijskih tako i live snimki. Na prvo slušanje David impresionira svojim originalnim 'soundom' gitare te osebujnim i snažnim vokalom. Cijeli album pršti entuzijazmom i doziranom energijom, što skladbama daje onu toliko potrebnu zanimljivost i značaj, to posebno dolazi do izražaja u autorskim pjesmama. Što se tiče obrade i prezentacije poznatih covera jasna je i očita težnja samog Davida, da sve to zvuči izuzetno kvalitetno, snažno i originalno. U tome je uspio u potpunosti. Osobno, jedva čekam njegov sljedeći album i nadam se da će nadmašiti ovaj nastupni, a to i mora biti glavna zadaća svakog glazbenika u svakom sljedećem projektu - biti što bolji i interesantniji.

PREPORUKA:
Album Hell And Back odličnog Davida Geralda zaista je izvrsni glazbeni uradak, a težnja svih nas je da budućim albumima, opravda sve ono što sada službena i ona druga kritika pišu i da sve pohvale, koje je dobio nisu bile uzaludne. Duboko vjerujem u Davida i nadam se da on u tome neće imati apsolutno nikakvih problema.

Više o svemu možete saznati na:
DavidGerald.com
Myspace.com/davidgerald

Video:
Davidgerald.com/videos.php

Popis pjesama:

01. My Guitar
02. I'll Play the Blues for You (live)
03. How I Feel
04. Thrill is Gone (live)
05. Postman
06. Hell and Back
07. She Caught the Katy (live)
08. Stay
09. Cold Shot (live)
10. Red House (live)

(David Gerald Enterprises/Blind Raccoon)