Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

mott

Početkom veljače Vin Mott je u vlastitoj režiji objavio album "Quit The Women For the Blues". Iako za njega osobno nisam previše čuo, kako ga promovira Blind Raccoon vjerovao sam da se ipak radi o glazbeniku kojeg treba predstaviti.

Vin Mott i njegov kvartet snimili su album koji se promovira kao njegov solo projekt. Uz Vinov raspojasani 'usnjak' i gotovo 'rašpasti' vokal u studiju su se pridružili Sean Ronan (gitara), Dean Shot (kontrabas i električni bas), Andrei Koribanics (bubnjevi) i Phil Silverberg (orgulje), koji je album snimio, miksao i masterirao te ga i grafički osmislio.

Vin Mott dolazi nam iz New Jerseyja njegova blues vodilja bez sumnje je onaj utabani put kojim je tako suvereno koračao veliki, legendarni Chester Burnett. Album, odnosno, njegov ugođaj snažno podsjeća na ono što je ovaj legendarni blues glazbenik radio za Chess records pedesetih godina prošloga stoljeća. Naime, ovih deset autorskih skladbi potpisuje svojim skladateljskim perom i aranžmanima sam Vincent Michael Mott, kako mu glasi puno ime. Slušajući album, svaki blues znalac uživat će u tome kako ovaj mladi blues glazbenik radi i odaje počast velikanima Chicago i Memphis bluesa kao što su James Cotton, Little Walter, Junior Parker, Muddy Waters i Howlin’ Wolf. Njihov utjecaj je neupitan, no tom ugođaju Vin i bend daju svoj 'štih' i sve omataju u taj moderni, urbani blues izričaj i senzibilitet. Doista je impresivno čuti ovaj nadahnuti spoj koji će vas svakako odvesti u ona vremena kada su svijetom bluesa vladali gore spomenuti majstori.

Vin i bend odlično su pogodili taj cjelokupni ugođaj tako da njihova blues priča samo teče i iz pjesme u pjesmu shodno tome taj blues ugođaj samo raste i biva sve jači, izraženiji i efektniji.

"One of the area’s best harmonica players and musician", "…the hottest blues band in Jersey" ili pak "The next generation of the blues" neki su od izrečenih tvrdnji koje opisuju ovog mladog blues glazbenika. Vinovih samo 27 godina uopće nisu važne kada na ovakav način percipira i prezentira svoj blues. Da, nema sumnje, Vin još traži svoju afirmaciju a njegov blues to svojom kvalitetom itekako zaslužuje.

PREPORUKA:
Direktan, snažan, grlen blues dolazi iz radionice ovih glazbenika. Album "Quit The Women For the Blues" svim dobrim poznavateljima bluesa pokazat će nevjerojatni 'feeling' i 'mood' koje nam prezentira. Vin Mott i bend bez ikakve sumnje spadaju među one glazbenike koji će čuvati i sačuvati živom tu toliko bitnu i važnu tradiciju bluesa. "Keep the blues alive!"

Više o svemu saznajte na:
www.vinmottsrnb.com
www.facebook.com/vinmottsrnb.com
http://blindraccoon.com/clients/vin-mott/
http://www.jerseyindie.com/interview-with-vin
Channel: https://www.youtube.com/channel/UCr0SrdRoK4dgbBh5-mBZQ2A
CD Baby: www.cdbaby.com/cd/vinmott
Amazon: www.amazon.com/Quit-Women-Blues-Explicit-Mott/dp/B01NCMJPNS

Popis pjesama:

1. Quit the Women (For the Blues)/ 3:55
2. Make up Your Mind/  4:02
3. Don't Make Me Laugh/3:01
4. I'm a Filthy Man/3:54
5. The Factory/6:25
6. Freight Train/3:00
7. I Wanna Get Ruff with You/3:31
8. Ol' Greasy Blues/2:36
9. Living the Blues/3:39
10. Hott Mott's Theme/2:23

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar – Mike