Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prayer For Peace

Amy Brat iz promotivne kuće "BratGirlmedia", koja zastupa Vizzable Music, poslala je novi studijski album "Prayer For Peace" benda North Mississippi Allstars, objavljen 2. lipnja.

Za one koji nisu upućeni, North Mississippi Allstars čine braća Luther (gitara i vokali) i Cody Dickinson (bubnjevi, klavir, synth bas, "programming" i vokali). Braća počinju djelovati 1996. godine i svojom formom odmah izazivaju brojne kontroverze, od potpunog oduševljenja do potpunog osporavanja. Smatram da im je to upravo i bio cilj - izazvati rekacije bilo koje vrste!

Danas, nakon 20 godina egzistiranja na blues sceni i sedam studijskih albuma svi itekako dobro znaju da njihov glazbeni rad izaziva respekt, koji djele svi oni koji vole modernu glazbu. To svakako potvrđuju njihove nominacije za Grammyja.

{youtube}3lRTGoi9SU8{youtube}

Braća Dickinson za samo snimanje ugostili su specijalne goste, glazbenike i to basiste Oteila Burbridgea (Allman Brothers Band, Dead & Company), Graemea Lesha (Midnight North, The Terrapin Family Band), Dominica Davisa (Jack White), pjevačice Sharisse Norman i Danielle Nicole, te pjevačicu "fife player" Shardé Thomas, kćer legende Mississippi bluesa Othaea Turnera.

U 12 skladbi kroz gotovo 43 minute braća Dickinson i njihovi gosti pružaju vam itekakvog razloga za veselje i radost, jer sadržaj ovog albuma spada među njihove najbolje radove. Inovativno, nadahnuto, moderno i nadasve značajno razumijevanje bogate ostavštivne tradicionalnog bluesa uvodi nas u potpuno nove sfere prezentacijske forme bluesa, kao glazbenog stila. S druge pak strane, glazba koju prezentiraju braća Dickinson odiše prisnošću, senzibilnošću, ali i izraženom energijom i ritmom. To uopće nije čudno kada se zna da je braću uzeo pod svoje legendarni Mississippi "bluesman" R.L. Burnside, a nakon njegove smrti 2005. braća su sve jasnije i efektnije počela doslovno zračiti ono, što im je ovaj veliki "bluesman" ostavio.

{youtube}_nr3gMVo4xM{/youtube}

Na kraju sve se to slijeva u jednu snažnu poruku pozitivnosti, odanosti obitelji i vjere u nadu, u bolji život za sve. Glazbeno tu je jako puno Hendrixa, što me vratilo u ono vrijeme kada sam preslušavao treći i posljednji studijski "Electric Ladyland" - The Jimi Hendrix Experience, objavljen davne 1968. godine. Zašto je to ta refleksija? Poslušajte "Bird Without a Feather" i "Need to be Free" i sve će vam biti jasno. Bilo je to vrijeme kada glazba nije bila vođena nekim drugim motivima osim željom da budete osobiti, da budete umjetnički istaknuti i da vas publika doživljava kao neku drugu, drugačiju, višu razinu.

Drago mi je što sam pronašao tu poveznicu između Hendrixa i glazbe izvrsnih North Mississippi Allstars. Ta glazba plovi negdje između rock and rolla, funka, r&b, psihodeličnog rocka, punka i hip-hopa, a sve to leži na temeljima sirovog, ruralnog bluesa R.L. Burnsidea i Mississippi Freda McDowella. I upravo je u tome sva njihova izvrsnost i jedinstvena originalnost.

PREPORUKA:
"Prayer For Peace" North Mississippi Allstars glazbeni je uradak koji će na ovaj ili onaj način kod svih slušatelja, bez obzira na životnu dob ostaviti vrlo upečatljiv dojam. Poslušajte, ako već niste, i sami se uvjerite u ove moje rečenice. A evo kako to čuju drugi: "The Allstars’ music is intricate and informed, but it also romps, stomps and quickens your pulse.” - Washington Post

“The North Mississippi Allstars crank out soulful, hard-driving Southern rock... it's not just rock for rock's sake. They dig deep for the roots of the music they're passionate about.” – NPR

Više o svemu potražite na:
www.nmallstars.com/
https://www.facebook.com/nmallstars
https://twitter.com/nmallstars
https://www.instagram.com/northmississippiallstars/
https://itunes.apple.com/us/album/prayer-for-peace/id1213136768
https://www.youtube.com/channel/UCBbbP8gKV8P5drhoOWqpLHg

{youtube}w5o94l2nFV0{youtube}

Popis pjesama:

1. Prayer For Peace
2. Need To Be Free
3. Miss Maybelle
4. Run Red Rooster
5. Stealin’
6. Deep Ellum
7. Bird Without A Feather
8. You Got To Move
9. 61 Highway
10. Long Haired Doney
11. Bid You Goodnight
12. P4P2017

(BratGirlmedia / Vizzable Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike