Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

billy soul

Albumom "Soul Of A Man" Billy Walton Band proslavljaju i obilježavaju svojih prvih 10 godina rada. Iz izdavačke kuće VizzTone Label Group preko Rupert Peteesa stiže mi ovaj album, službeno objavljen 12. siječnja, a evo sada konačno sa svima vama mogu podijeliti neka svoja razmišljanja oko ovog meni posebno dragog albuma.

Od tamo nekih svojih skromnih početaka pa do danas Billy Walton i njegov bend imali su bremenit put, ali rekli bi, isplatilo se! Danas BWB imaju impresivnu brojku svojih poklonika diljem svijeta, koje su stekli konstantnim nastupima, a upravo između tih nastupa i rada u studiju nastao je i ovaj album.

"Soul Of A Man" donosi nam 13 upečatljivih skladbi koje se kreću na onoj izvrsnoj skali glazbenih stilova od soula, rocka do bluesa.

Album je snimljen u "Aala Recording Studio" u Maui u nekih tjedan dana. Billy Walton Band upečatljivi je rock n' blues, soul i R&B bend koji će vas jednostavno oduševiti svojom prezentacijskom formom. Nju pak obilježava onaj posebni pečat Jersey Shorea. A to su ove njihove snažne, vrlo melodične skladbe u kojima prevladavaju klasične linije brass sekcije, izuzetno upečatljivi ritmovi i osebujni vokali.

Samo jezgru BWB čine gitarist i pjevač Billy Walton, basist William Paris i bubnjar Johnny D'Angelo. Na njih se nadovezuju Sam Sherman i Eric Safka na klavijaturama uz dojmljivu brass sekciju s čak deset puhača, koji opet garantiraju i više nego snažnu, upečatljivu pozadinu svake pojedine pjesme, ali i u konačnici cijelog albuma.

Jedanaest originala i dvije obrade – "Green River" Johna Fogartyja (Creedence Clearwater Revival) i "Minglewood Blues" Noah Lewisa (Cannon’s Jug Stompers, koji su ovu pjesmu prvi puta snimili davne 1928.) – zapravo snažno ocrtavaju upravo tu autorsku crtu samog benda.

Nema nikakve sumnje, uz svirku ovog benda možete se odlično zabaviti, plesati i ludovati do duboko u noć. Puhačke linije i snažni ritmovi, sjajna gitara i nadahnjujući vokali, ama baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pjesma "I Don't Know" samo je jedan od glazbenih primjera što ovaj bend može učiniti za samo tri minute.

Billy i bend jednako se dobro i efektno nose s brzim, dinamičnim, kao i laganijim, baladičnim skladbama, što samo ukazuje na njihovu snagu, sposobnost i nevjerojatnu brzinu melodične preobrazbe.

PREPORUKA:
Billy Walton Band band je iz New Jerseyja, shodno tome albumom "Soul of a Man" odaju počast različitim glazbenim stilovima Jerseyja. Na kraju krajeva, nikoga nisu iskopirali, već su stvorili svoj originalni stil, kojim odzvanja, snaga, urnebesni ritam, strahovite puhačke dionice, izuzetni vokali. Naravno, sve to će vas natjerati samo da se zabavljate, plešete, i da ponovno slušate ovaj album. A nakon što dođete do zadnje pjesme na albumu, s vas će se slijevati znoj, od plesa ili od impresivnog osjećaja, tko zna? Sami ćete to otkriti.

I na kraju, "Soul Of A Man" suptilno evocira i određuje upravo ovaj njegov naslov. Ono što vam dolazi s ovog albuma je sva ona glazba duboko ukorijenjena u glazbenoj baštini New Jerseyja, a kao što znamo, nju oduvijek određuju pjesme s lirskom i tom tipičnom glazbenom dubinom. Ako jako udahnete i otpuhnete prašinu naći ćete samo srce i dušu, što će vam više... Prekrasno! Uživajte!

Više o svemu potražite na:
www.billywaltonband.com
www.newjerseyrockband.com
https://www.facebook.com/Billy-Walton-Band-147605632812/
www.vizztone.com/vizztone-artists/billy-walton-band
https://itunes.apple.com/us/album/soul-of-a-man/1309393692
https://open.spotify.com/album/2uRV8b3vYBDYvjyDIZsDbF
www.deezer.com/album/51433982?app_id=140685

Popis pjesma:

1. Save The Last Dance/4:11
2. I Don't Know /2:59
3. Hell or High Water/4:04
4. Something Better /4:11
5. My Little Bird/5:10
6. Let Go /4:18
7. It Ain't True/3:39
8. Shine The Light/4:09
9. Green River/3:47
10. Poison Pill/5:17
11. Minglewood Blues/5:57
12. Can't Keep A Good Man Down/4:04
13. Days Like These/3:18

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima