Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DialitInCover

"Dial It In" novi je studijski album kojeg je još 1. travnja preko diskografske kuće Treated and Released Records objavio glazbenik Reverend Freakchild. Njegovu svjetsku promociju odrađuje Frank Roszak i njegova promotorska kuća FRRP.

U najboljoj tradiciji blues propovjednika poput Rev. Garyja Davisa predstavlja nam se, dakle, Reverend Freakchild, koji se jednako dobro nosi u radu s bendom, kao i u svojim solo projektima u kojima se itekako ističe njegova snažna autorska crta. Kod nas, vjerujem, još nije previše poznat, a ovdje se Reverend Freakchild (vokal, gitare) javlja uz svjetski poznatog bubnjara Chrisa Parkera (radio s Paulom Butterfieldom, Johnom Hammondom Jr., Bobom Dylanom i Joeom Cockerom) i Hugha Poola (usna harmonika, uz to je i snimao i miksao album),tu su još gitarista Mark Karan (Bob Weir, Ratdog), harpista Garrett Dutton, a tu su i sjajni back vokali Hazel Miller, Brian Mitchell te saksofonist Jay Collins.

Mogu slobodno reći da sam se naslušao albuma koje je potpisao Reverend Freakchild. No nekako mi je ovaj novi album najbolje sjeo. Možda je razlog tome što je Rev. Freakchild ovaj put otišao još jedan korak dalje, nije se libio obraditi pjesme drugih i nije se limitirao nikakvim ogradama. Jednostavno je odlučio sve to snimiti na svoj način i možda je baš to bio pravi pogodak.

I ovaj album snimljen je u studijima Excello u Brooklynu. U prvom je planu Freakchildova resonator gitara i opor, snažan vokal, kojima daje snažan pečat glazbi koju stvara i izvodi. U tome mu pomažu i pridruženi glazbenici. Nema sumnje, ovo je doista vrlo individualan pristup bluesu, ali i općenito glazbi. Takav pristup neće baš svi odmah prihvatiti, ali osobno duboko vjerujem da oni koji će sebi dati i malo truda, bit će na kraju priče itekako zadovoljni.

Svojim novim albumom Rev. Freakchild ide dalje, u njegovoj percepciji bluesa i glazbe općenito spajaju se mnogi glazbeni elementi od istinskog blues shufflea, preko folk utjecaja pa sve do psihodeličnog bluesa. Za njega nema nikakvih granica, sve opcije su otvorene i zato treba samo ići dalje, jer onaj standardni blues kod Rev. Freakchilda dobiva neke nove dimenzije. Mene to osobno jako zanima i uvijek sam spreman i otvoren  za nove opcije, za nove prezentacijske forme i vizije. I stoga uvijek pozdravljam nove projekte ovog vrlo samo svojstvenog glazbenika.

PREPORUKA:
''His attitude is irreverent,but his enthusiasm for the blues is clear", tvrdi Living Blues Magazine. A upravo to potvrđuje ''Dial It In''. Reverend Freakchild doista ništa nije prepustio slučaju, dapače, svim skladbama provlači se, odnosno, u prvom planu je blues, koji cijelom albumu daje tu toplinu, tu izražajnost i stvarnost. Nema tu uljepšavanja, nema tu ničega što bi ukazivalo na bilo kakvo šminkanje, ovdje se radi o predaji stvarnih vizija i osjećaja glazbenika koji sve to nosi u sebi. Gotovo 48 minuta držat će vas u potpunoj neizvjesnosti i pri tome će vas stalno iznenađivati.

Više o svemu saznajte na:
www.www-reverendfreakchild.org/music
www.frankroszakpromotiomns.com
www.www-reverendfreakchild.org/moving-images

Popis pjesama:

1. Opus Earth (4:51)
2. Personal Jesus (on the Mainline) (5:42)
3. Hippie Bluesman Blues (3:26)
4. Dial It In! (3:17)
5. Skyflower (4:15)
6. Roadtrance (3:34)
7. Damaged Souls (3:50)
8. 15 Going on 50 (3:05)
9. It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding) (7:04)
10. Soul of a Man (3:47)
11. Opus Space (4:55)

(Treated and Released Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike