Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

peggie cd

Za mnoge ime Peggie Perkins neće baš previše značiti, ali onima koji su ipak malo dublje u priči oko moderne glazbe bez obzira kako je titulirali, ova sjana pjevačica i njezino ime znači doista puno. Njezin album "Influences" zorno je glazbeno predočenje i posveta svim njezinim glazbenim favoritima i herojima. 16. ožujka preko nizozemske promotivne kuće ABIK Radio PR dobio sam ovaj studijski uradak i s velikim zadovoljstvom dijelim ga sa svima vama.

Peggie Perkins dolazi nam iz Chicaga i tijekom svoje profesionalne karijere bila je članica bendova The Prisoners, L.A. Clique, TKO i Neil Diamond Tribute Band. Ovaj album snimila je uz pomoć Stephena Wadea Smitha (gitara), Judy Gylling Smitha (bas), Joea Pereza (saksofon), Chrisa Meyersa (bubnjevi), Davida Dextera (Hammond), Davida Lockwooda (klavir, klavijature), Bobbyja Freemana (usna harmonika) i Jimija Jamesa (slide gitara). Odlična ekipa, dobro raspoloženje u studiju i ugodna atmosfera u studiju doprinijeli su da ova album zvuči tako nadahnuto, vrlo iskreno i potpuno dorečeno.

Peggie pjeva od kada zna za sebe: potječe iz glazbene obitelji i glazba je odredila njezin život u potpunosti. Njezin glas je bogat i pun soula, ali jednako tako pršti od sinkopiranih ritmova ritam i bluesa, baladičnost njezinih pjesama obilježava blues, ima tu i jazza i funky ugođaja. Sve u svemu, jedan raskošni, osebujni glazbeni miks, koji će uvijek imati prođu kod ama baš svih onih koji vole jednostavno dobru glazbu.

Naravno, sami ćete prepoznati sve ove poznate pjesme, bez obzira iz kojeg glazbenog okruženja dolaze, Peggie se vrlo hrabro i lagano nosi sa svim izazovima. Veliko iznenađenje je pjesma "Dreams" Fleetwood Maca, gdje, eto, umjesto Stevie Nicks, slušamo Peggie. Zanimljivo, možda čak i vrlo neobičan glazbeni odabir za ovaj studijski album, no što je tu je! Vama prepuštam da sami donesete svoj sud i da uživate u ponuđenom sadržaju.

PREPORUKA:
Svi glazbeni utjecaji Peggie Perkins su tu; osobno, doista nemam nikakve zamjerke, već upravo suprotno, pozivam vas da svi zajedno uživamo u odličnom albumu "Influences", koji jednostavno nema slabu točku. Dapače, iz pjesme u pjesmu sve ono najbolje izlazi van i to je to!

Više o svemu saznajte na:
www.PeggiePerkins.com
https://itunes.apple.com/us/album/influences/1355553832
https://open.spotify.com/album/4xeVgzF7fKiJjboUmoTpy

Popis pjesama:

1. Shotgun
2. Dust My Broom
3. I Need A Little Sugar In My Bowl
4. I’m A Woman
5. Further On Up The Road
6. Mama, He Treats Your Daughter Mean
7. Dreams
8. Baby I Love You
9. Hold On, I’m Coming
10. Angel From Montgomery
11. Alright, OK, You Win
12. Crossroads Blues
13. Since I Fell For You
14. Shaky Ground

(ABIK Radio PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike