kid old

Trebalo je proći punih 17 godina da bismo ponovno imali mogućnost slušati neki studijski uradak proslavljenog gitarista Davida "Kid" Ramosa. Izdavačka kuća Rip Cat Records je sada već dalekog 16. ožujka objavila njegov novi studijski album "Old School", koji nam nudi 13 skladbi koje će brojne blues fanove diljem planeta zainteresirati. Jer, "Greasy Kid Stuff" objavljen je davne 2001. Znamo da je Kidu dijagnosticiran karcinom i borba protiv opake bolesti doista je trajala vrlo dugo.

Njegov najmlađi sin Johnny pridružuje se obiteljskom poslu i ovo je njegov pjevački debi. Naravno, pored toga Kid je doista sretan što ga brojni fanovi nisu zaboravili i još uvijek ih zanima njegova prezentacijska forma. Naime, malo tko nije upoznat s radom izuzetnog Kid Ramosa, gitarista koji je imao vrlo uspješnu solo karijeru, a isto tako radio i snimao je s The Fabulous Thunderbirds, Mannish Boysima, James Harman Bandom, Janivom Magness, Charliejem Musselwhiteom, Rodom Piazzom i mnogim drugima.

Ovaj album snimljen je u samo dva dana u kućnom studiju Big Jona Atkinsona u Haywardu u Kaliforniji. Snimljen je uživo koristeći svu analognu opremu, vintage mikrofone i briljantnu prezentacijsku formu samih glazbenika. Uz Kida na albumu su radili​​ Kendar Roy na basu, Marty Dodson na bubnjevima, Mike Welch na klaviru i orguljama, Danny Michel na drugoj gitari, a legendarni Kim Wilson je na vokalu u jednoj pjesmi, kao i Big Jon Atkinson.

Što napisati osim da je ovo doista sjajan materijal, koji će sve nas vrlo brzo vratiti i podsjetiti na najbolje dane Kidove svirke. Album nije samo tako nazvan "Old School". Naime, upravo se o tome radi... prezentacija "stare škole"... to je doista istinska prezentacija "stare škole" ovog jedinstvenog glazbenog stila. Bitno je da cijeli taj obiteljski posao nastavlja već treća generacija obitelji Ramos; upravo mladi Johnny daje upečatljiv doprinos u poznatoj "All Your Love". Kao što i Kim Wilson zatvara album svojim vokalom u " High Society".

Ono što je svakako važno je svirka samog Kida, koji upravo u instrumentalnim skladbama daje i pruža sve ono što ga je oduvijek krasilo. Nema se tu što prigovoriti, Kidova svirka sada ima onu zrelu notu i patinu, osobito u stvarima koje imaju onaj prekriveni osjećaj i poruku. Ramosovu artikuliranu gitaru itekako podržavaju prateći i gostujući glazbenici poput Boba Welsha na klavijaturama. I na kraju, svi zajedno odradili su doista sjajan posao.

PREPORUKA:
Nekako najbolja preporuka za album "Old School" dolazi od Davida Maca, koji piše: "Old School covers a wide gamut of styles within the context of vintage music, but never feels contrived or forced in any way. These are real pros led by an old school dude who has spent a lifetime playing with the greatest musicians of this or any other generation for that matter. Kid Ramos feels right at home playing this wonderful music.It’s good to have you back Kid even though you never really went anywhere…but home."

Album "Old School" Kid Ramosa nudi nam istančani isprepleteni ples najboljih elemenata rock ‘n’ rolla i rock n' bluesa s izrazito temperamentnim ritmovima, koji sve slušatelje tjeraju na plesni podij u vrućim i prevrućim plesnim koracima. S druge pak strane, taj gorući i tugaljivi zvuk bluesa itekako će vas prikovati za zemlju.

A ako vam to nije dosta, poslušajte kako pjeva Johnny Tucker! To je ta "stara škola", to je zapravo istinski sukus cijele ove glazbene priče! Uživajte!

Više saznajte na:
https://www.facebook.com/KidRamosMusic/
https://itunes.apple.com/us/artist/kid-ramos/119172796
www.frankroszakpromotions.com
www.ripcatrecords.com
https://www.facebook.com/RipCatRecords/

Popis pjesama:

1. Kid's Jump (Tribute to B.B.)(3:39) (D.Ramos)
2. All Your Love (4:16) (Magic Sam)
3. Tell Me What Ya Want (3:31) (J.Tucker, D.Ramos)
4. Mashed Potatoes And Chili) (3:18) (D.Ramos)
5. Heartbeat(B. Montgomery, N. Petty (2:05)
6. You Never Call My Name (2:46) (J.Tucker, D.Ramos)
7. Anna (2:53) (A. Alexander)
8. Wes Side (Bumpin') (5:30) (W.Montgomery)
9. Mona Lisa (3:03) ( R. Evans, J. Livingston)
10. Jesus Come By Here (2:38) (Trad.)
11. I Can't Wait Baby (5:23) (J.Tucker, D.Ramos)
12. Weight On My Shoulders (4:51) (J. Atkinson)
13.High Society (2:29) (T-Bone Walker)

(Rip Cat Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike