Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hadley McCall Thackston

"To je prekrasna glazbena zbirka i vrlo snažan nastupni album." - Martin Bridgeman / KCLR (Irska)
"Izvrsni vokal ... samosvojstven nastupni album Hadley McCall Thackston,koji će zasigurno osvojiti srca mnogih, već kod prvog slušanja." - Alex Gallacher / Folk UK Radio
"Zapanjujući zapis" - James Hodder / Tin Can Review (UK)
"Izvrstan novi album" - John Godfrey / Radio Troubadour (UK)

Sve ovo su reakcije na sadržaj istoimenog albuma Hadley McCall Thackston, koji je upravo jučer imao svoj "street date". Zahvaljujući nizozemskoj izdavačko-promotorskoj kući Continental Records Services, svi zajedno imamo prigode uživati u glazbi ove mlade glazbenice, koja će svojom prisnošću i apsolutno prihvatljivom glazbenom formom osvojiti ama baš sve koji vole dobru glazbu.

Iako je činjenica da Hadley McCall Thackston svojim nastupnim istoimenim albumom više naginje na folk i country stranu nego na blues, u konačnici ako sadržaj ovoga albuma svedemo pod americanu, to će cijeloj ovoj glazbenoj priči dati upravo onaj smisao i značaj, ali i općenito glazbeni "štih" kakav i zaslužuje.

Budući da se radi o isključivo autorskom albumu Hadley McCall Thackston, priznajem da je ta njezina autorska strana itekako jaka. Hadley je tu svoju glazbenu stranu otkrila u svojim ranim dvadesetim godinama, jednostavno je spoznala da je glazba jača od svega ostalog. Uz gitaru priča je poprimila svoj konačni obol. Da, da, da, znam da se ne radi o bluesu, ali Hadley je izvrsna i u ovom drugom dijelu svoje glazbene priče.

Od jedanaest ponuđenih skladbi meni osobno posebno se ističu i imaju neku dodatnu težinu i snagu pjesme " Ellipsis", "Somehow", "Devil or Angel" i "No". No, daleko od toga da vam i druge neće pružiti istinsko uživanje te samo ugodne i lijepe trenutke.

PREPORUKA:
Prvi album Hadley McCall Thackston je u najmanju ruku krajnje šarmantan. Izvrsne su to pjesme i sjajni glazbeni aranžmani, no cijelo vrijeme znate da slušate americanu, a ne blues album. I stoga, ako volite americanu, evo pravog albuma koji će vas doista opustiti.

Producent Hugh Christopher Brown je rekao: "Hadley ima bezvremenost u svom izuzetnom glasu i senzibilitet, koji se rijetko susreće." Uostalom, poslušajte album i sami se uvjerite je li u pravu.

Više o svemu saznjate na:
https://twitter.com/hadleymccall
https://www.facebook.com/Hadley-McCall-Thackston-1958243221102321/
https://www.instagram.com/hadleythackston
http://www.wolfeislandrecords.com

Popis pjesama:

1. Butterfly /3:28
2. Ellipsis /4:02
3. Redbird /3:23
4. Somehow /2:59
5. Change /3:55
6. Wallace's Song /2:39
7. Devil or Angel /3:45
8. No /2:10
9. Ghost /1:53
10. Last Mountain Wall /1:56

(Continental Records Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike