Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Artur Menezes Keep Pushing 2018

Brazilski gitarist koji je dobio nagradu "The Gibson/Albert King Award" za najboljeg gitarista zove se Artur Menezes i sada nam se predstavlja svojim četvrtim studijskim albumom, "Keep Pushing", kojeg je producirao poznati gitarist Josh Smith. Album je objavljen 28. svibnja ove godine.

Promotivna kuća FRRP ustalila se već odavno u promotivnim poslovima, kojima u cijelom svijetu promoviraju mlade, još nedovoljno afirmirane blues glazbenike. No, odmah da je svima jasno, radi se o izuzetno kvalitetnim glazbenicima koji doista zaslužuju svestranu potporu.

Ovih deset pjesama koje nam nudi ovaj album Artura Menezesa svakako je svojevrsna prekretnica u njegovoj karijeri. Moderni, nadahnuti rock n' blues koji svoje osnove traži i odražava u tradicionalnoj glazbenoj baštini Afroamerikanaca.

Kako se stvari na albumu redaju sve više i više osjeća se taj strahoviti osjećaj za ritam i blues i blues, ali i druge bliske mu glazbene stilove. Artur i ekipa vrlo otvoreno pokazuju da im je moderna glazba bliska, oni su mladi i to je normalno, ali čuje se da neće zanemariti prošlost. Iz sekunde u sekundu Artur tako dojmljivo, tako snažno svojom gitarom rastura, da vas jednostavno ovakvi materijali ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Legendani B.B. King, S.R. Vaughan i Jimi Hendrix obilježili su svojim izričajem Arturov gitaristički rukopis, ali ni utjecaji Joea Bonamasse i Garyja Clarka Jr. jednostavno nisu ostali po strani i to mu samo može biti veliki, veliki plus. A ono što je osobito bitno je neporeciva istina da je Artur ostao svoj, da ima svoj originalni glazbeno-gitaristički izričaj i da samo ide dalje, ne posustaje! Za to mu svakako kapa dolje!

S druge pak strane, slobodno mogu napisati da je Artur Menezes istinska budućnost bluesa u svakom njegovom segmentu. Artur Menezes svira tradicionalni blues s nevjerojatnim majstorstvom i poštovanjem. Pored toga on podebljava taj svoj "sound' modernim bluesom i kreativnim odnosom prema drugim žanrovima. U svom Brazilu Artur je puno radio na promociji bluesa, organizirao svirke i na kraju osnovao udrugu "Casa De Blues" te se u potpunosti dao u svim segmentima promocije ovog glazbenog stila."KBA, man!"

Po dolasku u Chicago vrlo brzo uspostavio je prisne kontakte i veze s poznatim blues glazbenicima kao što su Buddy Guy, John Primer i Linsey Alexander te je puno svirao i nastupao u raznim kombinacijama. Na kraju se sve to isplatilo i vratilo. Naime, njegova potpuna afirmacija danas više uopće nije upitna, dapače!

Nakon što je svirao s Joeom Satrianijem u Brazilu pred 20.000 ljudi, te je otvorio južnoameričku turneju Buddyja Guyja 2012. on je upravo tim stazama utabao sigurne putove kojima i sada korača. No, nije tu stao, već se okrenuo Europi a poglavito Velikoj Britaniji. Sve u svemu, Artur Menezes sigurnim koracima odvaljuje svoju karijeru i uspravnim i velikim koracima sigurno korača prema naprijed. Nema nam druge nego 100% podržati njegov rad!

PREPORUKA:
Dati preporuku za album "Keep Pushing" Artura Menezesa nije nimalo jednostavno, osobito stoga što o svemu progovara Joe Bonamassa, koji tvrdi: "Artur is simply a killer blues player that is finally getting the recognition he needs.". Pored toga, Joe ga je prozvao vrlo čudnim nadimkom "Blues Musician to Watch in 2018". OK, zašto mu ne bismo vjerovali?

Više o svemu saznajte na:
www.arturmenezes.com
https://www.facebook.com/arturmenezesofficial/
itunes.apple.com/us/album/keep-pushing/1366538262
open.spotify.com/album/7GITqqhg3pXl6Rn3WgplqP

Popis pjesama:

1. Now's The Time/4: 14
2. Keep Pushing /3:14
3. Come With Me/4:42
4. Any Day, Anytime/4:27
5. Should Have Never Left/3:48
6. Love 'N' Roll/2:20
7. Pull It Through/4:47
8. Give My Money Back/3:46
9. Can't Get You Out Of My Mind/2:48
10. Til The Day I Die/3:57

(FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike