Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TasCru Memphis Song

Pišući ovaj osvrt na "Memphis Song", novi studijski album glazbenika koji se zove Tas Cru, sam sebi postavljam pitanje: što se to događa s ljudima? Misli li netko da smo svi mi malo debilni ili što?!

Ako nešto ne prihvaćam onda je to kada se netko "kiti" tuđim perjem, a Tas Cru to već čini drugi put! Naime, nakon što je "fino maznuo" pjesmu "Love" našem Borisu Dugi – Novačkom - Zambi, sada se prebacio na englesku glazbenu scenu i Davidu Essexu "drmnuo" je pjesmu "Rock On" iz 1973. Doista, ne kužim zašto to radi.

Nema nikakve sumnje da u ovom glazbeniku ima potencijala, on radi doista dobre pjesme, ali eto iz ovog ili onog razloga, odlučuje se za tako prizemni čin. Već drugi put Tas Cru to čini bez imalo srama i grižnje savjesti, te jednostavno prezentira publici da su to njegove pjesme, što je zapravo daleko od bilo kakve istine.

Za one koji nisu upućeni, Tas Cru ponikao je iz Quebeca, a svojim oporim vokalom i istančanom svirkom gitare izdigao se iznad prosječnosti. Stalnim nastupanjem na raznim blues festivalima izgradio je solidnu reputaciju, koja mu osigurala nastupanje uz mnoge blues velikane kao što su Buddy Guy, Shemekia Copeland, Willie 'Big Eyes' Smith, Magic Slim and the Teardrops, Mem Shannon, Kenny Neal, Jimmy Thackery, Little Charlie and the Nightcats, Big George Brock i Bob Margolin.

Ovaj album trebao je zapravo biti neka posveta svim glazbenicima koji su se "kliknuli" na taj "Memphis sound'. Ovako tim svojim potezima Tas Cru stavlja se u kontekst priče koja nije baš previše dobra. Tekstopisac, gitarist i pjevač Tas Cru je u blues miljeu uvažavan kao jedan od najatraktivnijih bluesmena koji danas djeluju. S druge pak strane ima onih koji mu itekako zamjeraju ove poteze. Osobno, čudim se da mu to nitko direktno ne kaže... Čovječe, to se tako ne radi!

Osim naslovne "Memphis Song", koju izdvajam iz konteksta ove moje priče, sam album uopće nije loš, dapače! Njegov vokal je zanimljiv a njegova svirka gitare je odlična. Tas Cru nedvojbeno ima odličan prateći bend, kojeg čine: Bob Purdy na basu, Dick Earle Ericksen na "usnjaku", Andy Rudy (klavir), Guy Nirelli (orgulje), te udaraljkaši Sonny Rock, Ron Keck i Andy Hearn. Na albumu "Memphis Song" imamo gostujuće glazbenike Pata Harringtona (slide gitara) i Victora Wainwrighta, koji se pojavljuju u naslovnoj pjesmi, Bill Barry svira orgulje u pjesmi "Queen of Hearts", dok Donna Marie Floyd-Tritico i Parks Patti pjevaju prateće vokale. Glazbenica Mary Ann Casale (gitara i vokal) pridružila se i zajedno s Tasom potpisuje upravo spornu naslovnu pjesmu "Memphis Song" i "Heal My Soul".

PREPORUKA:
Sve u svemu, iako je inicijalno album "Memphis Song" dobar, zapravo vrlo dobar, nažalost, nisam vam voljan zbog ovakvih očitih "sličnosti", album i preporučiti. To jednostavno nije moj film i točka! Vi se zapravo ne morate obazirati na sve ovo, sami donosite svoje odluke i odlučite hoćete li ovaj album uvrstiti u svoju kolekciju li ne!

ZAMBA - "Love"

TAS CRU - "You Keep The Money"

DAVID ESSEX - "Rock On" (1973.)

TAS CRU - "Memphis Song" - nažalost samo album trailer, ali mislim da je i to dovoljno

Više o svemu saznajte na:
www.tascru.com
www.myspace.com/tascru
Subcat Records
https://itunes.apple.com/us/album/memphis-song/1370662297

Popis pjesama:

1. Heal My Soul 3:20
2. Memphis Song 5:28
3. Fool For The Blues 3:27
4. Give A Little Up 4:09
5. Daddy Didn't Give You Much 4:02
6. Have a Drink 3:27
7. That Look 4:07
8. One Eyed Jack 4:07
9. Queen Of Hearts 6:02
10. Don't Lie to That Woman 5:27
11. Feel So Good 3:48
12. Can't Get Over Blues 6:22

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike