Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

burn to grow

Album "Burn To Grow" upravo danas objavljuje m2 Music, a vlasnik ovog albuma je Josh Smith. Tko je on zapravo?

Ponovimo pitanje. Josh Smith, tko je zapravo on? On se trenutno smatra jednim od najvećih talenata gitare na međunarodnoj sceni i svojim predanim radom doslovno služi kao vodilja i vrlo bitna komponenta, kada je u pitanju očuvanje budućnosti bluesa. Iako je krenuo sa soul albumom, nakon kojeg je uslijedio soul/blues album, onda slijedi korak naprijed, da bi sada doslovno razvalio ovim svojim novim studijskim albumom.

U svojim najboljim godinama, Josh puno radi i sa svojih 39 godina života, može se pohvaliti da je surađivao i radio sa dosta vrlo poznatim i eminentnim imenima iz blues svijeta: J. Bonamassa, K. Fletcher i C. Musselwhite samo su neka od tih uvaženih imena. Da li bi ova provjerena i poznata imena svirala s nekim, tko nije dostojan njihovog učešća, njihove svirke, sigurno da ne bi.

Radijska emisija "Blues za vas", ali i "Blues Corner" glazbenog portala www.Soundguardin.com u bliskoj budućnosti biti će ključna mjesta promocije ovog albuma i doista impresivne i nadahnute glazbe koja nam dolazi sa njega.

Josh Smith (vokal i gitara),Carey Frank (Tedeschi Trucks Band) na klavijaturama, Davey Faragher (John Hiatt) i Travis Carlton na bas gitarama, udruženi sa bubnjarima Peteom Thomasom (Elvis Costelo i Artic Monkeys) i Lemarom Carterom (Usher, Joss Stone) je ekipa, koja je svojski podržala Josha i evo, pred nama je vrlo dojmljiv materijal. Radi se o autorskim pjesmama, koje je skladao Josh, uz naravno vrlo prilagodljivu i opuštenu atmosferu, koja projicira nadahnutu improvizaciju, koju ova ekipa itekako dobro i znalački prezentira.

S druge pak strane, svi jako dobro znamo da zamor rađa odbojnost i evo, odmah vrlo teško savladivih prepreka, koje glazbenici vrlo teško prelaze, savladavaju ili pak ostaju i postaju doslovno vlastiti zarobljenici svoje nemogućnosti daljnjeg razvoja. Josh Smith takvih problema na svu sreću nema. Svojom ekspresivnošću, spontanošću i efektnim aranžmanima sjajno iznosi ovaj album. Naime, sve pjesme su nove, autorske, ovaj puta puhači cijelom albumu daju onu posebnu notu i strahovitu soulfističnu privlačnost. Monet Owens svojim baršunastim, vokalom dodatno oplemenjuje pjesme na albumu. Uz nju tu su i ti puhači: Jamelle Adisa (truba,rog), J.P. Floyd (trombon), Matthew DeMerritt (tenor sax) i Dan Boisey (tenor i bariton sax). Upravo to albumu 'Burn To Grow' daje sve te odrednice soula i jazza, koji udruženi progradiraju do onih poznatih blues korijena. Nema nikakve sumnje, Josh Smith je iskusan glazbenik, on točno zna što mu je činiti i on to i radi. Rezultat je tu pred nama, samo ga treba uzeti i pustiti da svira!

PREPORUKA:
Svakako potražite album "Burn To Grow" Josha Smitha, koji će vam pokazati vrlo suptilnu prezentacijsku formu. .To ćete voljeti ili ne, no, čini mi se da će ipak prevagnuti upravo ona prva strana. I zato čim prije osigurajte si svoj primjerak, ima se što čuti.

Na kraju, evo kako to i drugi čuju: "We don’t need to prove that Josh Smith is an experienced guitarist, songwriter and producer and, that 'Burn to Grow' is also a bull’s eye, is already a fact..." - www.rootstime.be

Više o svemu saznajte na:
www.joshsmithguitar.com
https://www.facebook.com/joshsmithguitar
https://www.facebook.com/josh.smith.7315720
https://www.instagram.com/joshsmithguitarzan/
https://twitter.com/joshsmithguitar
https://www.youtube.com/channel/UCwtnTQ5g7aMj8eyY1Key5Ig
https://www.facebook.com/joshsmithguitar/videos/10155576384700233/?t=3

Popis pjesama:

1. Half Blues
2. Through the Night
3. Watching You Go
4. That For You Too
5. Your Love (Is Making Me Whole)
6. Look No Further
7. Let Me Take Care Of You
8. What We Need
9. You Never Knew
10. She Survives
11. Burn To Grow

(m2 Music)

Diskografija:
Inception, 21.12. 2009/ JoshFrost Music Inc.
I’m Gonna Be Ready.08.07. 2011 /CrossCut Records
Don’t Give Up On Me,12.10. 2012 / CrossCut Records
Over Your Head, 27.03.2015/ CrossCut Records
Still,2017/ CrossCut Records
Burn To Grow,17.8.2018/ m2 Music

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike