Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Love Dealers CD

Izdavačka kuća Blueskitty Records 24. kolovoza objavljuje album "Wiggle Room" pjevačice Michele D'Amour i njezinog pratećeg benda The Love Dealers. Globalna promocija ide preko Blind Raccoon.

Michele D'Amour and the Love Dealers izvorno nam dolaze iz Seattlea, predvođeni su pjevačicom Michele, koja svoju vokalnu modulaciju i glazbenu prezentaciju bazira na glazbenim postulatima objedinjenim pod nazivom americana. Već sama ta riječ podrazumijeva glazbu u kojoj su fuzionirani brojni glazbeni elementi. Samu efektivu materijala određuje sposobnost kako će glazbenici sve to posložiti i uklopiti. Po onome što čujem, Michele D'Amour and the Love Dealers tu nemaju apsolutno nikakvih problema, dapače! Moram istaknuti da album "Wiggle Room" jednostavno treba poslušati i da ćete nakon nekoliko preslušavanja doći do spoznaje da se treba samo malo koncentrirati, da jednostavno ponekad godi ovakav 'smooth' glazbeni pristup.

Album "Wiggle Room" donosi nam deset skladbi, koje su nadahnuto i vrlo korektno prezentacijski izvedene. Ne znam vam to objasniti ali imam osjećaj – no to je samo osobna impresija – kao da u nekim dijelovima pjesama ta igra zvuči malo 'sterilno', kao da mi nedostaje onaj 'mojo'. No, to je samo osobna percepcija i možda će to netko drugi drugačije čuti.

Michele D'Amour and the Love Dealers ne libe se upuštati u avanturu istraživanja mnogih glazbenih stilova i to samo govori, koliko su predani u ovome što rade i to doista treba poštovati.

Michele s glazbom počinje baviti u dobi od šest godina, tada je napisala svoju prvu (blues) pjesmu. Nakon što se malo tražila i prije nego što se počela ozbiljno baviti glazbom pjevala je u nekoliko bendova, ali potom se odlučuje da svoje interese i afinitete usmjeri ka bluesu. Nakon što se odlučila za glazbenu sferu interesa, uz pomoć Jeffa Cornella (gitara), Davea Delzottoa (bubnjevi), Briana Olendorfa (klavijature) i Noela Barnesa (saksofon), te gitarista Marka Rileyja, koji je ujedno i producent albuma, dobili smo novu porciju vrlo zanimljivog spoja raznih glazbenih stilova. Oni se protežu od bluesa, funka pa preko rockin’ soula, koji se potom razvija u swing, boogie, pa sve do glazbe koja u sebi ima sa elemente latina, ali i countryja i gospela; na kraju ništa čudno ako sve to ode i pretoči se u inventivni jazz...

Ovaj bend itekako "muški" prati njezinu vokalnu intepretaciju a i Michele se ističe za mene pomalo neobičnim vokalom. O tome moram još razmisliti… Nije da mi nije dobro, već mi se čini kao da je u pitanju ispjevanje teksta vrlo limitirano. Nisam siguran zašto je to baš tako i zašto se to toliko osjeti.

Svakako moram istaknuti Marka Rileyja, čiji gitaristički rukopis tjera 'na juriš sve dlake' na tijelu. Glazbeno ovaj album je na neki način povratak chicago bluesu i" juke joint" osjećaju i "furci" delte Mississippija. Njezin vokal mnogi čuju u odličnoj vokalnoj fuziji Bonnie Riatt i Marcije Ball, osobno slažem se djelomično, jer evo i nakon dvije trećine preslušanog albuma i dalje me pomalo smeta ta limitirana, određena tekstualna prezentacija. Michele ima vokal, to je nedvojbeno, ali pitam se zašto taj tekstualni predložak nije tečan, nije plovan već je rascjepkan i to mi kvari ukupan doživljaj albuma.

PREPORUKA:
Album "Wiggle Room" Michele D'Amour and the Love Dealers svakako ima kvalitete, kojima će privući vašu pozornost. Nije baš da 'sjeda na prvu', ali ako mu se malo posvetite vrlo brzo vjerujem da ćete pronaći razloge zašto sam napisao ovakav osvrt.
Više o svemu saznajte na:
www.micheledamourandthelovedealers.com
www.facebook.com/MicheleDamourandtheLoveDealers
www.instagram.com/micheledamour
www.twitter.com/mmdamour
www.reverbnation.com/micheledamourandthelovedealers
www.youtube.com/channel/UCzxlZZ7hfN2lOQvWq2phXmQ
www.amazon.com/Wiggle-Room-Michele-Damour Dealers/dp/B07DQSDXSV
itunes.apple.com/us/album/wiggle-room/1399523126
store.cdbaby.com/Artist/MicheleDAmourandtheLoveDealers
artists.spotify.com/c/artist/6fS1LMbRYRLRAN0bBKunTG/profile
www.micheledamourandthelovedealers.com/buy
blindraccoon.com/clients/michele-damour-the-love-dealers/

Popis pjesama:

1. Falling Down (3:03)
2. Sweet Lovin Man (3:10)
3. Wiggle Room (3:21)
4. Honey On The Side (3:54)
5. Nothing To No One (4:30)
6. Let It Slide (4:10)
7. Been So Long (3:42)
8. Worthy (4:42)
9. He Can't Be Wrong (2:45)
10. Hard Times (5:01)

(Blueskitty Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike