Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Frank Bey Back In Business

Frank Bey, čovjek s respektabilnim, soulom nadahnutim glasom, 21. rujna za Nola Blue Records objavio je svoj četvrti studijski album, "Back In Business", čiju je promociju preuzela kuća Blind Raccoon. Upravo ta informacija odmah je jasan pokazatelj svima koji prate "Blues Corner", ali i radijsku emisiju "Blues za vas", da će zasigurno dobiti sve ono što im treba i da će moći čuti o čemu se radi.

Rođen u Millenu, kao i mnogi prije njega, svoju pjevačku karijeru započeo je u crkvenom zboru. Bila je to "škola" koja je odredila apsolutno sve i zahvaljujući toj i takvoj glazbi Frank je zajedno sa svojim bratom i dva rođaka osnovao bend Rising Sons. Sa samo 17 godina pridružuje se Otisu Reddingu s kojim je naučio apsolutno sve što ga može snaći u ovom "poslu". S druge pak strane, ako je išta naučio od Jamesa Browna, onda je to definicija koju apsolutno treba zapamtiti: "Soul je jednostavno dio naših života, ta nepatvorena silna energija i snaga doslovno izlazi iz svojih okvira i nudi nam jednu apsolutno novu društvenu igru, ples od kojeg će vam ponestati daha." Ovo je jedna od najljepših definicija ovoga glazbenog stila za koju sam čuo. Nešto tako jednostavno, koncizno i direktno nisam imao prigode pročitati dugi niz godina.

Frank Bey poznat je kao "Southern Gentleman of the Blues” a u njegovom vokalu, u njegovoj glazbi, na vrlo suptilan način sjedinjen je glazbeni izričaj R. Charlesa, Bobbyja "Blue" Blanda i B.B. Kinga. Taj spoj, ta sinergija, pretvorena je u samo njegov, vrlo osebujan glazbeni stil. Shodno tome, do danas Frank je dobio dvije nominacije za Blues Music Award za Soul Blues umjetnika godine, kao i dvije nominacije za Soul Blues Album godine. To su vrlo znakoviti podaci da s ovim glazbenikom nikako nema šale. Svemu tome još ide u prilog ekipa koja je snimila ovaj album: bubnjar i producent, poznati Tom Hambridge, koji je od 11 pjesama čak šest sam potpisao, zatim gitarist Delberta McClintona, Rob McNelly, klavijaturist Marty Sammon i Tommy MacDonald na basu, koji je i ranije radio s Hambridegeom na nekoliko albuma koji su osvojili Grammyja a vlasništvo su legendarnoga Buddyja Guya.

Svima upada u oči činjenica da Franka na sceni nije bilo punih 17 godina, no on jednostavno nije mogao odustati od svog sna i ponovno je tu i ne odustaje, već ide dalje i to upravo ovim albumom kojim tako direktno, tako suptilno povezuje soul i blues i spaja ih u doista veličanstvenu formu! Na kraju, sam Frank o svemu kaže: “Without a doubt, “Back In Business” is the recording I have always wanted to make, and I couldn’t have done it without Tom Hambridge and the excellent musicians he assembled. It was SO much fun working with such wonderful people.”

PREPORUKA:
Tu veličanstvenu glazbenu formu itekako direktno ocrtava upravo album "Back In Business", istinsko glazbeno djelo visoko frekventnog značaja, nedvojbeno izuzetnog pjevača Franka Beya. Provjerite sami jesam li u pravu!

Više saznajte na:
www.frankbeymusic.com
www.facebook.com/frankbeymusic
www.instagram.com/frank_bey_music
www.twitter.com/frankbey2
www.amazon.com/Back-Business-Frank-Bey/dp/B07G315V3X
itunes.apple.com/us/album/back-in-business/1420230385
blindraccoon.com/clients/frank-bey/
www.facebook.com/frankbeyfilm/

Popis pjesama:

1. Back in Business Now/2.45
2. Gun Totin' Preacher/4:16
3. Take It Back to Georgia/4:59
4. Cookie Jar/3:19
5. The Half of It/2:49
6. Where You Been so Long/5:30
7. Better Look Out/2:43
8. Ain't No Reason/4:29
9. Blame Mother Nature/4:02
10. Give It to Get It/3:38
11. Yesterday's Dreams/3:5

(Nola Blue Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike