king of latin blues

Upravo danas, 27. listopada, osvanuo je novi studijski album Vargas Blues Banda, "King Of Latin Blues".

Nije da ovaj bend nisam slušao, ali čudno je da sve ove godine o njima i njihovom radu nisam napisao ni slova. Warner Music je izdavačka kuća koja se primila objavljivanja ovog albuma, a radijsku promociju odrađuje engleska GFI Promotions, koju već dugi niz godina vodi Golly Gallagher, s kojim, eto, ovako u dinamičkim intervalima surađujem.

Bode me u oči činjenica da je od 1991. godine Vargas Blues Band objavio 27 izdanja. No, ovaj novi album jednostavno nazvan "King Of Latin Blues", svojim sadržajem jasno i vrlo direktno nam prezentira glazbenu "furku" benda i kroz 15 vrlo atraktivnih i nadasve osebujnih glazbenih brojeva nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Argentina je zemlja koja pored svojih prirodnih ljepota i vrlo direktne i rezolutne glazbene modifikacije u svrhu stjecanja društvenog statusa. Svi bi voljeli plesati taj ples, toliko impulzivno i strastveno da bi se vjerojatno pretvorili u istinskog latino plesača ali i ljubavnika. Svi, ali baš svi i muškarci i žene strahovito vole ili, bolje napisati, žive ovaj ples! Jedan i neponovljivi tango. A što je s bluesom? To je glazbeni stil koji itekako odgovara tom tipu ljudi. Strast, ljubavni jadi i težnje da se osvoji voljena osoba visoko su afektirane i kao takve ovdje su naišle vrlo plodno tlo. Međusobno itekako isprepleteni emocijama i strašću, i tango i blues istinska su hrana za sve one koji se druže s njima.

Javier Vargas rođen je 1958. u Madridu kratko vrijeme nakon odlaska njegovih roditelja iz Buenos Airesa. Nakon devet godina u inozemstvu obitelj se vraća u Argentinu, no tijekom osamdesetih Javier se vraća u Španjolsku i tada zapravo i kreće cijela ova priča.

Pribjeći sada pukom opisivanju pojedinih skladbi doista nema smisla, pa ću vama prepustiti da svojim vlastitim ušima usvojite sve što treba.

PREPORUKA:
Vargas Blues Band svojim novim studijskim albumom "King Of Latin Blues" vrlo jasno i direktno poručuje blues fanovima: ja nisam stigao sa Delte Mississippija, ali itekako imam tu "furku", taj "mojo" u sebi i samo ću vam ga predati a vi sami odlučite što dalje! Ako imate bilo kakvih predrasuda vrijeme je da ih ostavite iza sebe, jer pred vama je album koji će vam svjedočiti neke sasvim drugačije i osebujnije glazbene priče.

Više o svemu saznajete na:
www.vargasblues.com
www.vargasblues.com/index2.asp
twitter.com/vargasbluesband
www.warnermusic.es

Popis pjesama:

1. King Of Latin Blues
2. Coward's Knife
3. Don't let the children Cry
4. Welcome to the World
5. Back To The City
6. Passion Blues
7. New York City Blues
8. How –verso are you?
9. Para Guaracha
10. Chill Out (Sacalo)
11. Blues Latino
12. Vivir al alba
13. Tierra del vino
14. Del Sur
15. Buenos Aires

(Warner Music / GFI Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike