bluesangels

Pjevačica, skladateljica i klavijaturistica Sandy Carroll preko izdavačke kuće Catfood Records i uz globalnu promociju Blind Raccoon 19. listopada objavila je album "Blues & Angels", uz doista veliku pomoć velike ekipe provjerenih glazbenika i gostiju od kojih svakako valja spomenuti pjevača Johnnyja Rawlsa, te gitariste Rockyja Athasa i Bernarda Allisona. Svi zajedno u studiju snimili su izuzetno respektabilan album.

Ma da se odmah zna na samome početku, ovdje se radi o albumu čiji će sadržaj zasigurno prepoznati samo istinski znalci ovog glazbenog žanra. Sandy na vrlo ekspresivan način prezentira tu svoju glazbeno-prezentacijsku viziju.

Prateći glazbenici itekako moraju "kužiti ovu spiku" jer ako to nije tako, sve pada u vodu. A upravo iz tog razloga držim da će istinski poznavatelji bluesa baš uživati. Sve pršti od tog plavičastog ugođaja i osjećaja. Priča ima svoju nadgradnju i teži ka onim granicama gdje još mnogi nisu bili.

Album je producirao Sandyin suprug Jim Gaines, dobitnik Grammyja, pa i s te strane problema jednostavno nema. Ono što bi se početnicima u ovom glazbenom stilu moglo ne sviđati, čisto je nepoznavanje materije. Naime, Sandy sve to ispjevava na vrlo pribran i osebujan način. Nema tu nekih velikih oscilacija, već se jednostavno sva ta njezina glazbena priča pretače iz bolje u bolju glazbenu temu. Shodno tome, Sandy vrlo direktno govori: "Blues music is universal and lets us know we are never alone in times of trouble or wonderment."

Kako vrijeme od gotovo 48 minute samo teče, kada se "ufurate" uz teme poput "Headin' Home", sva ova priča koja tek slijedi ostavit će vas bez teksta. I to je to!

PREPORUKA:
Da zaključim, Sandy Carroll svojom prezentacijskom formom nije za svakoga, ali u cjelini ona izuzetno snažno, nadahnuto i direktno predaje sav svoj blues osjećaj. Meni i onima poput mene, ovaj album bit će istinsko blues putovanje čijih 11 točaka imaju sasvim određene konotacije. Ostali neće doći do izričaja, jer bazični blues ispisuje se baš na ovakav način. Poslušajte kako to čini Sandy Carroll i vjerujem da ćete nakon nekoliko preslušavanja postati njezin vatreni sljedbenik.

Više o svemu saznajte na:
www.sandycarroll.com
www.facebook.com/sandycarrollmusic/
TW: @bessyblu
www.instagram.com/sandycarroll2010
VIDEO Channel:
www.youtube.com/channel/UC1HRWqtrHJXOrJBc2eTtgMQ
www.amazon.com/Blues-Angels-Sandy-Carroll/dp/B07GJG4QSL
itunes.apple.com/us/artist/sandycarroll/79310221
blindraccoon.com/clients/sandy-carroll

Popis pjesama:

1. Soak Me In The Spirit 4:10
2. Blues All For Myself 4:23
3. Somebody Gotta Dance 4:51
4. Wrapped In An Angel 3:57
5. Mama Don't Like It 3:53
6. Love Is A Wonderful Thing 4:24
7. Slings And Arrows 4:09
8. Headin' Home 4:26
9. Road Angels 5:10
10. Movin' On 4:09
11. Mississippi Me 3:51

(Catfood Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike