Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DK every souls a star

Dana 19. listopada objavljen je novi studijski album, "Every Soul's A Star", od strane Catfood Records i uz globalnu radijsku promociju Blind Raccoon. Ovaj album ponosno potpisuje pjevač i gitarist Dave Keller.

Zašto pišem da Dave ovaj album ponosno potpisuje? Upravo zato što se ovakvog materijala ne bi posramili ni njegovi glazbeni mentori Johnny Rawls, Mighty Sam McClain i Ronnie Earl. Naime, Daveov snažan soulfistični vokal, impresivno zapaljiva gitaristička svirka, odlične melodije doista nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Dave Keller spada u mlađu generaciju soul /blues glazbenika koji jednostavno ne žele napustiti tu izuzetno osjećajnu glazbenu "furku". A ta činjenica doslovno priziva i privlači brojne fanove i publiku koja želi uživati upravo u takvoj glazbi. I stoga, svi koji znate o čemu se ovdje radi i volite to, na pravome ste mjestu. U malo više od 42 minute dobit ćete zavidnu porciju upravo tog zarazno plesnog i slušljivog soul/ bluesa uz kojeg vam doista neće biti dosadno.

Pored toga njegov najnoviji album je doista poseban. Donosi nam 11 skladbi od kojih su deset originali a preostala je poznata "Baby, I Love You" kao počast pokojnoj Arethi Franklin. Album nedvojbeno odiše optimizmom, lijepim osjećajima i porukama. Dave ništa ne skriva i publici se predaje potpuno iskreno, a publika i slušateljstvo to itekako osjeća i otvorena srca prihvaća i doslovno uživa.

Jim Gaines je producirao album a to je svakako veliki plus jer Jim doista zna što radi i to se uvijek osjeća na albumima koje producira.

Treba naglasiti da je Dave snimio ovaj album s pratećim glazbenicima, zapravo s kućnim bandom Catfood Records, The Rays.

S druge pak strane, otkako je poznati gitarist Ronnie Earl izabrao Davea Kellera da pjeva na njegovom albumu "Living In The Light", Dave ide strelovito naprijed. U samo nekoliko godina, Keller je nominiran za Blues Music Award za najbolji soul/blues album, osvojio je IBC za najbolji "Self-Release CD" . I još pored toga samo ide dalje i pitanje je gdje mu je uopće kraj. Od njega u bliskoj i daljnjoj budućnosti doista možemo puno očekivati.

PREPORUKA:
Album "Every Soul's A Star" Davea Kellera svakako i definitivno nije za svakoga. To su materijali za istinske poklonike ovog glazbenog usmjerenja i to odmah mora biti svima jasno. No, bez obzira na to ...Dave nam tako iskreno i potpuno predano prenosi tu svoju prezentacijsku formu da to jednostavno nije moguće ignorirati. Provjerite!
Više o svemu saznajte na:
www.davekeller.com
www.facebook.com/davekellerband
TW: @davekellermusic
www.instagram.com/davekellermusic/
www.youtube.com/user/dkellervt1
davekeller.bandcamp.com/
open.spotify.com/album/7eE9u2JPapAQmcVazevu0n
blindraccoon.com/clients/dave-keller/
catfoodrecords.com

Popis pjesama:

1. Don't Let Them Take Your Joy 03:37
2. Every Soul's a Star 03:33
3. Baby, I Love You 04:27
4. Old Tricks 03:40
5. You Bring the Sunshine 04:34
6. Freedom Is Ours 03:13
7. This Is Gonna Hurt 03:04
8. It's All In Your Eyes 03:36
9. Kiss Me Like You Miss Me 03:26
10. When Are You Gonna Cry? 05:23
11. Ain't Givin' In 03:29

(Catfood Records / Blind Raccoon)

Glazbenici:
Dave Keller (vokal, gitara -solo na pjesmama # 1,6,7,10,11)
the Rays su:
Bob Trenchard ( bas)
Johnny McGhee (gitara -solo na pjesmama # 3,8,9)
Dan Ferguson (Hammond B3, Wurlitzer, klavijature)
Richy Puga ( bubnjevi)
Mike Middleton ( truba)
Nick Flood (tenor i bariton sax)
Janelle Thompson i Shakara Weston( back vokali)
Christopher Serrano (udaraljke)
Puhački aranžmani djelo su Rudya Torresa, Mikea Middletona, Nick Flooda i samog Davea Kellera

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike