It Takes A Man to Play The Blues CD

Ovih oko 38 minuta koje su pred nama vrlo će plastično pokazati što je prezentacija bluesa u svom iskonskom značenju i opsegu. The Ted Vaughn Blues Band svojim novim albumom "It Takes A Man to Play The Blues" neće ostaviti prostora za bilo kakva razmišljanja. Volite blues? Volite energični, dinamični rock n' blues? Volite dobru zabavu i ples ? Ako da, e onda ste na pravome mjestu, Ted Vaughan i njegov blues bend dat će vam pravu porciju svega nevedenog.

Vrlo rijetko unatrag posljednjih nekoliko godina dajem svoje osvrte na albume koji nemaju onaj predznak osobnog izbora ali i izvrsnosti. Album "It Takes A Man to Play The Blues" Ted Vaughn Blues Banda je iznimka i na drago mi je da je tako. Ovaj bend svojim iskustvom i svojom znalačkom prezentacijom bluesa dobro su prodrmali texas-blues scenu.

Predvođeni su sviračem usne harmonike Tedom Vaughanom, rođenim i odraslim u Teksasu i stoga nije bilo šanse da njegovi blues utjecaji idu u drugačijem smjeru, osim onom koji su davno zacrtali, primjerice, Lightnin'Hopkins i Howlin 'Wolf.

Ted s glazbenicima (Gregg Dodds na gitari, Dave Stump svira bas, a drugi dio ritam sekcije je bubnjar Drawback Slim) "praši" ništa drugo osim čistog bluesa i baš to me i potaknulo da napišem ovaj tekst. Naime, ovdje nema nikakve filozofije, ovdje nema pretvaranja, ovdje je ekipa koja će vam isporučiti sjajno doziranu porciju odlične glazbe, uz koju će vam onih 38 minuta protutnjati.

Album sadrži 10 skladbi i sve po svojoj strukturi i namjeni te svakako svojom vizijom prezentacijske forme otvaraju neka nova poglavlja ovog glazbenog stila. Da, istina je, ta njihova fuzija usnjaka s modernim blues i rock n' blues elementima te Tedovim oporim vokalom (koji meni osobno ima malo prenaglašenu težnju ka onim, oporim, crnačkim vokalima) ima svoju draž. Bilo kako bilo, sve to itekako dobro zvuči i stoga, nema nikakve sumnje da i stari i mladi poklonici bluesa, neće biti razočarani ovim albumom Ted Vaughn Blues Banda. Naravno, postoji mnogo mogućnosti da bi se izrazio osobni "blues feeling". Svatko to čini na svoj specifični način a to je i najvažnije. U svemu što činite morate biti svoji i pri tome nikada nemojte gledati što rade drugi. Budite svoji i ne bježite od toga. Ted Vaughn Blues Band upravo to i čine i to je naprosto "cool".

PREPORUKA:
The Ted Vaughn Blues Band svojim albumom "It Takes A Man to Play The Blues" pružaju doista dobru priliku za odličnu zabavu, za ples, za slušanje glazbe koja je oslobođena svakog dodatnog sadržaja. Sve što možete čuti na ovom albumu. Ted Vaughn Blues Band je čisti moderni rock n' blues.

Evo, što i drugi o tome misle: "The playing is tight, the sound is sharp...a blues person all their own. Electrifying harmonica work." - Mike DeGagne, All Music Guide

Više o svemu saznajte na:
www.tedvaughnbluesband.com
https://www.reverbnation.com/thetedvaughnbluesband
www.hemifran.com

Popis pjesama:

1. It Takes A Man to Play The Blues 3:50
2. Crying Won't Help You Now 4:17
3. Shake Them Blues 2:49
4. Givin' Up The Cat 2:56
5. Fresh Dug Grave 4:24
6. I Can Be Your Doctor 2:50
7. Shoot To Kill 3:38
8. Mamma's Got The Money 5:56
9. Non-Profit Prophet 3:26
10. Whatever Happened To The Blues 3:46

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike