Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

peter shaken

Novi album, naziva "Shaken But Not Deterred", 19. listopada u vlastitom izdanju i uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoona objavljuju Peter V Blues Train.

Peter Veteska kao gitarist i pjevač predvodi Peter V Blues Train, kojeg uz njega čine klavijaturist Aron Gornish, basist Sean “Gravey” Graverson i bubnjar Alex D’Agnese. Uz njih na albumu su radili Jeff Levine (Hammond B3) i saksofonist Danny Walsh. A o čemu se zapravo radi?

Tvrdokorni, "hard-driving" moderni blues bend, Peter V Blues Train, veterani su njujorške blues scene. Njihov novi studijski album "Shaken But Not Deterred" donosi nam devet originalnih pjesama i četiri obrade snimljene u Shorefireu Recording Studios. Snimljeni materijal je sofisticirana kombinacija modernog bluesa s jazzom i funkom, koja svakako dokazuje da ovaj bend zna što im je činiti. Naime, Peter i bend donose nam vrlo nadahnutu fuziju modernog bluesa s jazzy i funky melodijskim linijama. Sve zajedno dokaz je da Peter i bend nisu slučajno baš tu gdje jesu. Njihova kombinacija autorskih skladbi i obrada poznatih blues standarda s izuzetnom lakoćom dopiru do slušateljstva. Stoga, ovaj novi album u Peterovim ranim pedesetim godinama života a pod glazbenim utjecajima velikih i svima jako dobro poznatih imena poput Derek And The Dominos, Alvina Leeja i The Allman Brothers Banda, teško da je mogao promašiti.

Da, pred svima nama je vrlo prihvatljivi, plesni i slušljivi album, kojeg potpisuje ovaj glazbeni samouk. Nakon određenih uspona i padova, čak i potpunog odustajanja od glazbe, Peter je ipak odlučio ići dalje. I borba je krenula i na svu sreću imao je dovoljno snage i želje kako bi sve to prevladao i vratio se glazbi, bluesu koji je oduvijek bi dio njegovog glazbenog bića.

Na albumu zapravo vrlo plastično i izravno čujemo kako su Peter i njegov bend zamislili izvoditi baš ovakvu prezentacijsku formu bluesa. A tu formu opisuje naziv urbani, moderni blues, koji sve svoje polazišne točke nalazi u tradicionalnom bluesu. To svakako daje dodatnu snagu i kreativnost Peteru i njegovim Peter V Blues Train.

Nema nikakve dvojbe, Peter i bend idu dalje, više se osjeća taj soul, funky i jazzy štih, bogatiji su aranžmani, sve to ima funkciju da se pokaže kako ovi glazbenici nisu ograničeni već teže toj progresiji, tom stalnom kretanju prema naprijed, prema drugačijem, raznovrsnijem glazbenom izričaju i u tome itekako uspijevaju.

I da, baš ove obrade dokaz su njihova izuzetnog osjećaja za mjeru i ideju izvornih autora, na koju potom Peter i bend daju i dodaju svoju glazbenu osobnost.

Na kraju krajeva, Peter i bend stalno nam daju osjećaj izuzetne slušljivosti i ugode. Spoj starog i novog, spoj prošlosti i sadašnjosti, daju nam itekako velikog razloga za odvajanje našeg dragocjenog slobodnog vremena baš za albume poput ovog. "Shaken But Not Deterred" to itekako zaslužuje.

PREPORUKA:
"Shaken But Not Deterred" Peter V Blues Train svakako je jedan od onih albuma kojima se uvijek rado vraćam, prvenstveno zbog njegove simplicifiranosti, izrazite snage i kvalitete. Osobno, duboko vjerujem da će mnogi u njemu uživati i da će mu se jednako tako rado vraćati.

Više o svemu saznajte na:
www.petervbluestrain.com
www.facebook.com/Peter-V-Blues-Train-artist-page-1633926103559565/
www.reverbnation.com/petervbluestrain1
www.instagram.com/petervblues/
iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/peter-v-blues-train/1355664771 (artist page)
CD Baby: https://store.cdbaby.com/Artist/PeterVBluesTrain (artist page)
www.blindraccoon.com/clients/peter-v-blues-train/

Popis pjesama:

1. Don't Wanna Leave Memphis/4:24
2. Blue Monday/3:13
3. By the River /3:53
4. For All We Know/5:31
5. In Demand /4:59
6. T Bone Shuffle /4:08
7. Alibi/5:38
8. Don't Cheat On My Lady/3:09
9. Rodeo. (No BS)/4:39
10. Getting Closer Now/ 5:15
11. Been So Long/5:34
12. Shaken But Not Deterred/3:59
13. Worried Life Blues/3:43

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici