time to rob

Pred nama je prvi album benda Jeremiah's, ''Time to Rob'', kojeg upravo danas objavljuje izdavačka kuća Juda Records. Ima vas još puno koji ih niste upoznali pa je ovaj tekst zapravo pamflet kojim vas pozivam da ih svakako poslušate: sada konačno imaju i službeni nastupni album. No još je bitnije da ih svakako čujete i vidite uživo, jer njihovi koncerti su istinski vulkan svekolike energije i vrlo iskrene glazbeno-osjetilne korespodencije.

Osobno, prije nego što sam Jeremiah's prvi put čuo uživo o njima nisam baš puno znao. A onda slijedi moj prvi susret s njima i s njihovom glazbom. Za prvi put bilo je to gotovo nevjerojatno glazbeno i osjećajno iskustvo, koji su izazvali izuzetno iznenađujući, produhovljeni i nevjerojatan... šok!

Da, to je jedina riječ koju sam mogao izvući i upotrijebiti. Šok – to je stanje koje nastupa iznenada i to je nepredvidljiva reakcija na nekoga ili na nešto, a ovdje se radi o najgoroj varijanti jer je kombinacija i spoj oba uzroka. Ludilo!

Ovaj mnogima ne baš previše poznat band iz Sv. Filip i Jakova svoju glazbenu priču postavio je tako da je se ne bi posramili čak ni mnogi strani bendovi. I da, pred njima je zasigurno blistava budućnost. Jeremiah's su glazbenici koji izvode svoju, autorsku glazbu. To je bend koji iznenađujuće efektno, znalački, s potpuno jasno razrađenom vizijom onoga što prezentiraju dolazi pred publiku koja voli ''dobru i kvalitetnu glazbu'' i želi se zabavljati, plesati i uživati. Jeremiah's tom svojom glazbenom pričom izuzetno dojmljivo zapljuskuju slušateljstvo. Oni ne samo da sviraju, oni tako direktno, iskreno i ni trunke namješteno i izvještačeno odašilju sa ovog albuma prvjenca ili pak ''stagea'' svoju glazbenu poruku. Ovi mladi ljudi svojom glazbenom pričom pobudit će, nadam se, golem interes kod svih onih koji naprosto i jednostavno vole, poštuju i slušaju dobru glazbu.

Njihov rad je potpuno nova priča i nova prezentacijska forma. Možda na prvu djeluju malo neobično, ali njihov pristup i glazbeni izričaj će svakako privući sve koji vole dobru glazbu, vole zabavu, vole dobru osmišljenu, originalnu svirku, koja osim nekih impresivnih obrada nosi izrazitu autorsku crtu. Njima jednostavno treba dati priliku!

Album je produkcijski podijeljen u dvije cjeline. Prvi dio donosi pet pjesama snimljenih u Dark Horse studiju u Nashvilleu. Preostale četiri pjesme snimljene su u filipjanskom kinu, u improviziranim uvjetima u kojima su producent i snimatelj Predrag Ćosić i članovi benda pregradama od drveta i pleksiglasa sami lovili zvuk. Nakon doista dugo vremena konačno su snimili i izdali svoj službeni studijski album i vjerujem da će im to itekako pomoći da se konačno imaju za što uhvatiti i ponuditi. Ovi mladi glazbenici duboko stoje iza onoga što rade, duboko su u svemu tome i svi žele ići dalje. Njihova razigranost, znalačka umješnost i velika radoznalost veliki su razlozi za njihovo neprestano istraživanje – pa gdje su krajnje granice? Čini mi se da konačnih limita jednostavno nema i onda... nema frke, idemo dalje, još jače i još dojmljivije, snažnije i beskompromisnije!

PREPORUKA:
Ne volim izigravati proroka, ali već ranije sam napisao kako nisam baš preveliki znalac, ali da bih ovim mladim glazbenicima svakako preporučio da se što prije prijave za ovogodišnji Croatian Blues Challenge i da što prije snime promo-demo CD – album za promociju i radijsko emitiranje. Naime, takvu snagu, energiju, znalački osmišljenu svirku i kompletnu glazbenu viziju već dugo nisam čuo i s njom se tako izravno suočio.

Deveti Croatian Blues Challenge održan je od 27. do 29. listopada 2017. 28.listopada održana je kategorija bendova i kartu za International Blues Challenge u Memphisu osvojili su upravo Jeremiah's.

Sada prezentiram ovaj njihov nastupni album; shodno tome tako je i drugi dio mojih predviđanja ostvaren. Naravno, nemam neke posebne, nadnaravne moći, ali jednostavno znam prepoznati ono što me pokreće, ono što sva moja osjetila inervira i ona mi sama govore: To je to! To je prava stvar!

Pa, ako volite prave stari, ako volite rock, funk, soul, R&B, jazz i blues, tu ste na pravom peronu. Samo se još malo strpite i na prvi peron i prvi kolosjek stižu Jeremiah's sa svojim nastupnim albumom ''Time to Rob'' i stoje samo par sekundi. I samo zato, nema čekanja, odmah upadajte i krenite na ludu, nezaboravnu vožnju. Nakon te vožnje samo ćete duboko, jako duboko udahnuti i reći: Hoću opet i hoću sve ! Idemo još jednom!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/JeremiahsProkletnici/
https://www.instagram.com/jeremiahs_band/?fbclid=IwAR1voEfNmBIFRz81ADB8ajlzdX1HR_BUyh-ldG34R4mTdbj3NALRP0lu8wk

Popis pjesama:

1. When I
2. Home
3. Moving on
4. Break of the day
5. Little brains
6. Monkey
7. Vegetation
8. No food
9. Feeling

(Juda Records)

Jeremiah's su:
Jeremija Eškinja (bubnjevi)
Luka Ćetković (bas)
Roko Vodopija (gitara)
Frane Škara (usna harmonika)
Mirta Juran (vokal)
Ante Brzić (vokal i truba)

Yours bluesy,
Mladen Lončar - Mike