head bring cd

Pred nama je bend Head Honchos i njihov studijski album "Bring it On Home", kojeg su objavili 27. srpnja preko Grooveyard Records i uz globalnu radijsku promociju Douga Deutscha i njegove Doug Deutsch Publicity Services.

A svoj bih komentar mogao započeti na sljedeći način: "Wow! Wow! Wow!" I da opet moram započeti svoj tekst s rečenicom: "Ovo još niste čuli!". "Bring it On Home" od prve poznate note percipiram kao beskompromisan odnos prema rock n' blues tematici. Ovaj impresivni bend čine otac i sin Calipari, odnosno, Rocco Sr. (gitara i vokal) i Rocco Jr. (gitara) uz impresivnu ritam sekciju i pridružene im goste.

Head Honchos nam dolaze iz grada Valparaiso, iz savezne države Indiana a sa sobom nam donose odlični i energični rock, blues, funk i soul. Pa, evo ukratko kako sam to osobno doživio... Dakle, što se tiče snimljenog materijala, neupitno je da se radi o energičnim, čvrstim skladbama u kojima dominira impresivni riff i solo dionice gitara, sjajna ritam sekcija te aranžmani, koji su za svaku pohvalu. Možda je glavna stvar što ovaj bend nema ugovor pa momci sviraju i snimaju isključivo po svom. Vjerujem da bi mnogi dali sve da mogu tako raditi, no to je i dvosjekli mač, jer znamo, svima je ugodnija kakva - takva financijska sigurnost, tada je sve lakše.

Preslušavajući kako se stvari na albumu redaju, svaka je sve bolja, snažnija i efektnija. Kao da bend iz pjesme u pjesmu ima sve veću sigurnost, nadahnutost i ekspresivnost. Pa tako "Lucky’s Train" pršti i puca od rock 'n bluesa. A "Whiskey Devil" obara vas s nogu! I Aaron Nevilleova "Fire On The Bayou" je tu… wow!!! Momci praše kao da im je ovo prvi i zadnji put. Gotovo 52 minute će, vjerujem, biti dovoljno da zadovolji moje osobne potrebe za ovako raspojasanim i čvrstim rock n' bluesom. Shodno tome vjerujem da i vi nećete ostati kratkih rukava, jer taman kad ste mislili da je to sve… e nije. Tu su još raspaljiva tema, "Soul Free", rockenrollizirana "That Driving Beat", te meni posebno prirasla srcu doista dojmljiva izvedba Wilson Pickettove "99 1/2 Won't Do". Sve u svemu iako je pred njima još teški i daleki put ka potpunoj globalnoj afirmaciji, želio bih da što prije dođu do nje. Ta i takva afirmacija najprije nosi određeni status, a uz njega ide i sve ostalo, Head Honchos to bez ikakve dileme zaslužuju.

PREPORUKA:
Kada čujete kako Head Honchos "praše" "Going Down" i ako volite glazbeni izričaj Johnnya Wintera, SRV, Robina Trowera ili Waltera Trouta, budite sigurni, sjajno ste odabrali! Head Honchos svojim albumom "Bring it On Home", polako ali sigurno ulaze na velika vrata svjetske rock n' blues sene. A vjerujte mi, oni su to svojom glazbom i zaslužili.

Želite li dobru zabavu? Želite se dobro provesti? Volite li uživati u društvu ljudi koji vole američku glazbu? Ako ste potvrdno odgovorili na sva pitanja, spremni ste i vrijeme je da potražite album "Bring it On Home" Head Honchosa i da poslušajte što nam to nudi ovaj odličan bend.

Osobno, jedva čekam sljedeći album!

Više o svemu potražite na:
www.cdBaby.com
www.thebluesblast.com
https://itunes.apple.com/us/album/bring-it-on-home/1413849978
https://open.spotify.com/album/3naIBHiws0rg3OIPWqsmer
https://www.facebook.com/BluesToday/videos/1974667719494895/?t=18

Popis pjesama:

1. Not for Me /4:07
2. Old and Tired /5:55
3. Work/2:45
4. Come Strong/4:25
5. Next To You /3:42
6. Mean Old World/4:15
7. Fire On The Bayou/4:15
8. Lucky’s Train/4:06
9. Whiskey Devil/2:34
10. That Driving Beat/3:21
11. 99 1/2 Won't Do/4:15
12. Going Down/3:52
13. Soul Free /7:17

(Grooveyard Records / Doug Deutsch Publicity Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike