Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Biting Through

Old Riley & The Water? Vjerojatno mnogi nisu čuli za ovaj blues bend, no zahvaljujući Franku Roszaku i njegovoj promotivnoj kući FRRP pred nama je njihov EP "Biting Through". Evo o čemu se ukratko radi.

U niti 25 minuta pjevač Sean Riley i Joshua Cook (gitara i prateći vokali) basist Andres Landry i bubnjar Ray Micarelli, nude sedam skladbi koje morate vrlo pažiljivo poslušati. Ovi glazbenici iz New Orleansa donose nam novo ozračje i svoju prezentacijsku formu. Nekako od svih skladbi već na prvo slušanje odskaču "Kind-Hearted Woman", "Try and Understand" i naslovna "Biting Through", u kojoj je posebno dojmljiva svirka "usnjaka" Scotta Cravera.

Old Riley & The Water zapravo nisu gubili vrijeme, već su se usredotočili na svoju viziju prezentacije delta bluesa. Itekako sam uvjeren da su na pravom putu. Svojom čvrstom vjerom u ono što rade predstavljaju se kao izvrsni glazbenici, a to, naravno, potvrđuje ovih sedam pjesama sadržanih na njihovom nastupmom EP-ju "Biting Through".

PREPORUKA:
A što da vam pišem? Nemate što izgubiti. Ako ste već pronašli ovaj njihov EP, "Biting Through" Old Riley & The Water neće vas razočarati, baš suprotno. I stoga, samo naprijed, priuštite sebi ugodnih, zanimljivih i efektnih 24 i pol minuta... zaslužili ste!

Više o svemu saznjate na:
www.oldrileyandthewater.com
open.spotify.com/album/1NwKuc2kpEuifJHTyEqCtd
soundcloud.com/oldrileyandthewater
oldrileyandthewater.bandcamp.com/album/biting-through-ep
itunes.apple.com/us/album/biting-through/1442026965

Popis pjesama:

1. Howlin’ For My Darling
2. Blues Walking
3. Kind-Hearted Woman
4. Try and Understand
5. Biting Trough
6. Trouble
7. Power to Change

(FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike