Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Keep On Turning

Dana 18. siječnja HOLMZ Music objavila je album "Keep On Turning" Setha Rosenblooma, a svjetsku radijsku promociju preuzeo je Rick Lusher.

Malo tko je do sada slušao ovog mladog glazbenik, koji je svoju glazbenu priču počeo s violinom, da bi s nepunih 11 godina prešao na gitaru te da bi s nepunih šesnaest dobio stipendiju prestižnog Berklee College of Music.

Ovo nije baš neki početak biografije za blues glazbenika, kojeg opisuju kao "searing blues-rock guitarist".

Seth Rosenbloom svojim nam nastupnim albumom "Keep On Turning" donosi nevjerojatno veliku količinu gorljivih i gorućih osjećaja, koje nam tako jednostavno i bez imalo ustezanja prosipa zvučnicima. Njegova gitara i osebujni vokal tako se nadopunjuju i nesmetano prolaze svim mogućim osjetilnim barijerama prema sredini našeg glazbenog bića i tu se akumuliraju te postaju nevjerojatno veliki i snažni tsunami, koji će vas samo poklopiti i gotovi ste!

Okupljena sjajna ekipa glazbenika, koju čine: Travis Carlton na basu (Robben Ford, Scott Henderson), Scott Kinsey klavijature (Tribal Tech) bubnjar Gary Novak (George Benson, Chic Corea). Uvijek osjetljive produkcije prihvatio se svjetski poznati blues gitarist Josh Smith, a album je snimljen u "Smith's Flat V Studios" u Resedai.

Album nam nudi šest originalnih skladbi, od kojih je neke potpisao u suradnji s bostonskim blues gitaristom Sonyom Rae Taylorom. Tri obrade uključuju skladbe velikih blues majstora: Elmorea Jamesa, Freddiea Kinga i B.B. Kinga.

Posebno bih izdvojio balade "Right About Now" i "Heartbreaker" B.B. Kinga te klasik "Palace of the King" Freddiea Kinga, gdje su se sjajne puhačke dionice Josha Kinga i Jamelle Adise u potpunosti posložile s "old school bluesom". Na kraju dobili smo ugođaj odličnog "big-band bluesa".

Sve u svemu, kroz ovih devet skladbi Seth i ekipa snažno nam odašilju poruku "volimo staro, ali to snažno i dojmljivo kompariramo, fuzioniramo i predajemo vam kao jedan potpuno novi, snažni i poticajni rock n' blues ili blues n' rock, kako vam je draže!".

PREPORUKA:
Seth Rosenbloom svojim albumom "Keep On Turning" jasno ostavlja traga na današnjoj blues sceni. Sve me strah kako će sve to snažno i moćno zvučati za desetak godina. Ako ovako nastavi pitam se što će tek biti kasnije.

Drago mi je da sam dio ovog sjajnog početka mladog blues glazbenika, koji će zasigurno još imati puno toga za odsvirati!

I na samom kraju, doista toplo preporučujem. SVAKAKO poslušajte o čemu se radi!

Više saznajte na:
https://www.sethrosenbloom.com/
https://itunes.apple.com/au/album/keep-on-turning/1441585198
https://open.spotify.com/artist/6MFzj0MwV6dsAqnTPmjZuv

Popis pjesama:

1. Keep On Turning / 5:16
2. Crawling Back / 3:31
3. I Can’t Help It / 3:42
4. Heartbreaker / 3:01
5. Right About Now / 5:36
6. Look Over Yonders Wall / 4:01
7. Broke and Lonely / 5:39
8. Come Back Around /4:10
9. Palace of the King / 3:38

(HOLMZ Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike