Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

ina Been

Teško je povjerovati da Ina Forsman ima samo 25 godina, jer njezin glas upućuje vas kao da se radi o pjevačici zrele dobi koja je svoj zanat ispekla u nekom izuzetnom crkvenom zboru. Album "Been Meaning To Tell You" upravo danas, 25. siječnja, službeno objavljuje njemačka blues izdavačka kuća Ruf Records.

Kada je imala nepunih 17 godina na televiziji je vidjela emisiju Ette James "All I Can You Was Was Cry" i od tada pa sve do danas Ina samo želi biti što bolja i efektnija u ovom poslu kojim se bavi. Kada Ina uzme mikrofon u ruke i zapjeva jednostavno joj morate vjerovati, toliko je upečatljiva!

S druge pak strane, kada biste imali gotovo završen album s novim stvarima i onda izgubite mobitel i sve nestane u trenu, što biste učinili? Sav vaš rad ostao je u zraku; mnogi bi "poludjeli", ali ne i Ina, koja je samo duboko udahnula i uzela još dvije godine da pripremi svoj novi, drugi studijski album. Budući da je svojim nastupnim albumom dobila kritike tipa “dynamite voice” (Classic Rock) ili “debut album of the year” (Blues Blast), sve nas upućuje da bi ovaj novi studijski uradak trebao biti svojevrsna nova gradirajuća glazbena ekspresija. Da, baš se to i dogodilo, Ina je svojim novim albumom otišla ne korak, već je to čitava milja naprijed i svima je pokazala da na nju jednostavno morate računati.

"Been Meaning To Tell You" zasigurno nije čisti blues album, već njegov sadržaj upućuje da se radi o impresivnom gospel, soul, r&b, funky, jazzy i blues albumu na kojem Ina "razvaljuje". Ovih dvanaest pjesama će vas totalno raspomamiti za slušanjem, doslovno se nećete moći odvojiti od zvučnika. Ina kroz svih 12 skladbi jednako upečatljivo klizi i svako malo nas iznenađuje i zadivljuje svojim nevjerojatnim glazbenim referencama. Kako se pjesme redaju Ina pjeva o stvarnom životu i ne troši se u nekim banalnim situacijama, jednostavno to je glazbeno putovanje koje vas vodi na 12 izuzetnih, atraktivnih destinacija na kojima biste zasigurno poželjeli ostati.

Kako to na kraju i biva, sve se slijeva i završava u dvanaestoj pjesmi "Sunny" gdje nas Ina "ubija" maestralnom a capella izvedbom.

PREPORUKA:
Ina Forsman je izgubila telefon sa svim svojim gotovim verzijama pjesama koje su trebale biti na novom studijskom albumu. Ostala je bez njih i bez puno žaljenja i "cviljenja" ponovno je počela skladati nove, druge pjesme i sada pitanje je kako to komparirati, nemoguća misija. Ina nam je nakon dvije godine ponudila ovih 12 sjajnih izvrsnih skladbi posloženih na drugi studijski album i na nama je samo da se prepustimo i uživamo. Ja to i zdušno činim, zašto ne biste i vi?

Više o svemu saznajte na:
www.inaforsman.com
www.facebook.com/InaForsman/?fref=ts
www.rufrecords.de/
www.facebook.com/RufRecords/

Popis pjesama:

1. Be My Home 02:56
2. Get Mine 03:59
3. All Good 04:49
4. Genius 03:43
5. Whatcha Gonna Do 03:54
6. Why You Gotta Be That Way 03:29
7. Miss Mistreated 04:26
8. Figure 04:40
9. Who Hurt You 04:19
10. Every Single Beat 04:57
11. Chains 03:32
12. Sunny 03:34

(Ruf Records)

Glazbenici:
Ina Forsman (solo i back vokali)
Red Young (klavir i klavijature)
Brannen Temple / bubnjevi i udaraljke)
Laura Chavez (gitara)
Chris Maresh (električni bas i kontrabas)
The Texas Horns:
Mark “Kaz” Kazanoff (tenor sax)
John Mills (bariton saxe i flauta)
Al Gomez (truba)
Randy Zimmerman (trombon)
Alice Spencer & Mark “Kaz” Kazanoff (back vokali)
Jay Stiles (synthesizer klavijature)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike