Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Wired Up

Uvijek sam posebnog raspoloženja kada imam prigode slušati nešto što ima, kako da napišem, "onaj svoj zvuk, ozračje a da je to blues." Danas je to vrlo teško dobiti od glazbenika, a koliko imam prigode slušati, to se posebno odnosi na europske glazbenike, koji su stalno pod utjecajem, pod pritiskom da moraju zvučati "crno", da moraju biti s delte Mississippija. Travellin' Blue Kings daleko su od svega toga. Njihov studijski album "Wired Up" službeno je objavljen prije šest dana preko Naked Records.

Nisam baš siguran da su Travellin' Blue Kings previše poznati na ovim našim prostorima, pa je red da vas upoznam tko čini ovaj odličan bend: Stephan Hermsen (pjevač i i usna harmonika, poznat iz "Electrophonicsa"), Marc Gijbels (bubnjevi), belgijski glazbenik Winne Penninkx (bas) i Jimmy Hontolé (gitara, dolazi iz banda "Howlin 'Bill"). Ova ekipa se doista potrudila i rezultat svega je ovaj nadahnuti album.

Radi se o autorskim pjesmama, koje strše svojom jedinstvenošću, koje će svakog ozbiljnijeg poklonika ovog glazbenog stila zasigurno privući svojim izuzetno atraktivnim sadržajem. Nema nikakve sumnje, još će se čuti za ovu nizozemsko-belgijsku kombinaciju, jer je svima jasno da dečki rade sjajan posao, naslanjajući se na najbolje što se može naći i čuti kada je u pitanju ovakav nadahnuti "swinging blues". Odličan vokal, sjajna gitara, lepršavi usnjak i ubitačna ritam sekcija svakako da će vas držati prikovanim za zvučnike i to je ono što je najbolje.

Travellin' Blue Kings ne inzistiraju na nekoj mistifikaciji niti dubokoj filozofiji. Ovi glazbenici "praše", sviraju punim plućima, otvorenog srca i duše i samo idu dalje, traže mjesto i priliku da vam sve to isporuče. Ne bi bilo fer da ne spomenem i odličnu svirku klavira Patricka Cuyversa.

PREPORUKA:
Sve u svemu, mnogi ne bi previše očekivali od ovog albuma ni od ovog benda, ali to bi bili oni koji ne poznaju europsku blues scenu. Travellin' Blue Kings je ekipa koja će vas osvojiti svojom svirkom. Provjerite zašto.

Više saznajte na:
travellinbluekings.com
www.facebook.com/Travellinbluekings

Popis pjesama:

1.I Don't Wanna Stop
2. About This World
3. The Way It Used to Be
4. Cannot Believe
5. Straight Eight
6. I'm a Good Man
7. Wired Up
8. Ninety Minutes
9. Get It Done
10. Your Being
11. Into the Night

(Naked Records)

Yours bluesy,
Mladern Loncar - Mike