Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Live At The Woodshed

"Live At The Woodshed" širem slušateljstvu dostupan je od 25. siječnja. Ovaj live album u vlastitom aranžmanu objavljuje Chase Walker Band i svima jasno šalje poruku da na njega itekako treba računati.

U niti 28 minuta Chase Walker (gitara, vokal) i njegov bend traže vašu punu koncentriranost i pozornost, njhova svirka doslovno pršti i odzvanja prostorom i nudi nam nove prezentacijske blues horizonte. A tu su uključeni sljedeći glazbenici: Yates McKendree (klavijature), Gregg Garner i Victor Franklin (bas gitara) te Peter Kastaris i Edward Cleveland (bubnjevi). I tu bih odmah stavio da znanja da se tek provjereni glazbenici usude ovako snimati, uživo, bez ikakvih pomagala. Da biste to činili, morate imati itekako puno znanja, sigurnosti, instrumentalne virtuoznosti i općenito glazbene umješnosti.

Kada se u istoj prostoriji nađu posebni fanovi i prijatelji koji su pozvani da sudjeluju u stvaranju, uzajamna sinergija je nepredvidljiva, ona teče između njih. Još kada se zna podatak da je samo 10 minuta prije nastupa i snimanja dogovoren "jam–session" i da je tako iz prve, doslovno iz glave nastala tema “Woodshed Jam”, onda se cijela priča i "furka" znatno podebljeva. Nitko od glazbenika nije znao kako će to na kraju zvučati i ispasti. Jednako tako sigurno je da se ova tema ne bi niti našla na ovom tonskom zapisu, da ne zvuči stvarno posebno. Istovremeno, svirka odražava koliko je taj trenutak bio zapravo "cool" za sve koji su u tome sudjelovali.

“Stevie Ray Vaughan, Kenny Wayne Shepherd and now Chase Walker. Yes, he really is that good”, tvrdi Dan Adler iz Teen View Music. Možda upravo ovaj tonski zapis potvrđuje ovu tvrdnju i osobno, suglasan sam s njom.

Unatrag posljednjih 7 godina Chase i njegov bend otišli su velikim koracima naprijed i cijeloj ovoj priči dali i odredili su vrlo visoke limite. Chase je dobitnik brojnih nagrada i priznanja za ovaj svoj rad i sve to uvjetovalo je da nastupa ispred imena kao što su Kenny Loggins, B.B. King, Tab Benoit, Devon Allman, Cyril Neville, Eric Lindell, Walter Trout, Mike Zito, Royal Southern Brotherhood, Eric Sardinas, the Delgado Brothers i Kingfish! A shodno tome Kevin Lyman, "founder of the Vans Warped Tour" konstatira: “Chase Walker Band is the best young blues rock band in this country.”

To je doista sjajna pohvala ali isto tako važna je činjenica da je i dalje Chase ostao čvrsto stajati na zemlji i nije mu slava udarila u glavu. Svjestan je činjenice da u ovakvim situacijama i kombinacijama jednostavno nema varanja. I to se itekako čuje, a bogme i vidi!

Ovo je priča koja pokazuje što klinac i njegova gitara mogu postići u samo nekoliko godina. Naime, Chase Walker rođen je u kolovozu 1998. Ove godine Chase će imati 21 godinu, a gitaru je počeo svirati 2010. Tada je dobio prilagođeni Fender Stratocaster, a već 2011. dobiva stipendiju Blues Kids of America. Jednako tako, već sa svojih 12 godina, bio je 'mala' zvijezda na bini Buddy Guyjevog Legends kluba. Ako niste znali, Chase je bio jedan od sedmorice izabranih mladih gitarista koji su konkurirali u nagradi Grammy Foundation. Nedugo zatim, kao polufinalist sa samo 15 godina ispunio je uvjete za stipendiju Berklee School of Music. Budući da ga njegovi fanovi uspoređuju s Garyjem Mooreom, osobno još nisam sto posto na čisto kamo da ga svrstam. Naime, radije bih ga usporedio s onom poznatom "skateboard" blues generacijom (KW Shepherd, J. Lang i dr.). No, na kraju krajeva Chase je apsolutno svoj i neponovljiv, jedinstven i potpuno originalnog glazbenog izričaja.

PREPORUKA:
Ono što nam prezentira Chase Walker i njegov bend nešto je potpuno novo i svježe. To je izuzetno energični, dinamični, raspaljivi mladenački pogled na prezentacijsku formu bluesa. S druge pak strane, nema se tu što puno pisati niti objašnjavati, radi se o istinskim, predanim glazbenicima koji puno i ozbiljno rade, to se nedvojbeno čuje i osjeća. Chase Walker Band je ime koje će, vjerujem, u budućnosti svjetske blues scene imati itekako važnu ulogu. Ovaj live album istinski je autorski odraz nadahnutog, mladog i izuzetno perspektivnog blues gitarista Chasea Walkera. Taj i takav izričaj nama poklonicima bluesa daje itekako puno razloga za veselje i bezbrižnost kada je u pitanju budućnost ove glazbe koju volimo. Doista i vrlo iskreno toplo vam preporučujem, nabavite ga i poslušajte!

Više o svemu saznajte na:
www.chasewalkerband.com
www.facebook.com/chasewalkerband
TW:@chaserwalker
Instagram:https://www.instagram.com/chasewalkerband/
Spotify:https://open.spotify.com/artist/0Fn9PiWweDIc6xdz5LXkqB
Itunes-Apple Music:https://itunes.apple.com/us/artist/chase-walker-band/896906568?ls=1
BandsInTown:https://www.bandsintown.com/a/12363132-chase-walker-band
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Chase_Walker
FREE CD OFFER for your listeners:https://freecd.chasewalkerband.com/woodshed
https://itunes.apple.com/us/.../live-at-the-woodshed-ep/14464842...

Contact:
John Walker, 951-544-5525
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Publishing & PRO: Chase Walker, (ASCAP)
Mailing address is:
Chase Walker Band
17487 Timberview Drive
Riverside, CA 92504-8838
YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCG8aroNj3Azw0HkhEQkLC1w
AirPlayDirect.com/ChaseWalkerBand

Popis pjesama:

1. Honey Jar - Live (featured) (5:09)
2. Red House - Live (featured) (4:15)
3. Blues Deluxe - Live (5:35)
4. I Warned You - Live (5.26)
5. Woodshed Jam (7:28)

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike