Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jon love

Dana 31. svibnja nezavisna izdavačka kuća Old Chimney objavila album "Love At The All Night Cafe", kojeg potpisuje Jon Gindick. Istovremeno svjetsku radijsku promociju provodi promotivna kuća Blind Raccoon.

A možda će se netko upitati ... tko je Jon Gindick? Osobno, vjerujem da će mnogi ostati iznenađeni jer ovaj glazbenik, harpist, gitarist i pjevač poznat je kao jedan od najuzbudljivijih izvođača, ali i učitelja bluesa na međunarodnoj sceni. Njegove knjige o tehnikama sviranja usne harmonike prodane su u više od milijun primjeraka, jednako tako bile su inspiracija za desetke tisuća novih lljudi, koji su naučili svirati ovaj mali, ali vraški interesantan, zagonetan i nevjerojatan instrument. Njegova snaga i moć imaju strahovito jak utjecaj na sve .. i na glazbenike, ali i na publiku.. to je jedostavno tako i gotovo.
Tijekom svoje dugoogdišnje karijere Jon je skladao više od stotinu pjesama, a jednako tako je to svoje znanje prenosio drugima. Ta njegova edukativna osobnost snažno je izražena i prisutna baš kod njega samog. On to jednostavno voli, jednako kao i samu prezentaciju i u konačnici ukupnu svrsishodnost cijele te priče.

Baš zato ovaj njegov studijski album "Love At The All Night Cafe" svojim sadržajem vrlo direktno i bez imalo ustručavanja donosi nam apsolutno nevjerojatnu atmosferu.

Od prvih, početnih tonova pjesme koja otvara album pa do zadnje 12 jasno se uviđa koliko je Jon zapravo involviran u sve to... u tu svoju glazbeno-edukativnu priču i upravo to mu daje jednu nevjerojatnu važnost. Ta Jonova otvorenost prema različitim glazbenim stilovima svakako otvara neke nove vidike u prezentacijskoj formi ovog instrumenta i samog glazbenog stila. Vrlo nadahnuta fuzija folka, bluesa, jazza, funka i bluesa uz sve prisutnu instrumentalističku virtuoznost cijelom ovom albumu daje odliku izvrsnosti.

Uz Jona Gindicka (usnjak, gitara, vokal) tu su i Ralph Carter (glazbenik, multiinstrumentalista, producent), koji je svojom inventivnošću cijelom albumu dao je glazbenu originalnost i maštovitost, a koja je usmjerena prema Jonu i pridruženim mu glazbenicima, a potom je i tako znalački kanalizirana prema svima nama. Tu su još Franck Goldwaser (električna gitara) i Pete Gallagher (bubnjevi).

Danas, odnosno i ranije upoznat sam s radom Jona Gindicka i osjećam da je cijelo ovo vrijeme bio sfera mog interesa. Moje poznavanje Jonova rada i djelovanja govori mi kolika je njegova na blues sceni. Njegova instrumentalistička virtuoznost nije upitna, tu je i njegov odličan vokal, doista je jedinstven jer njime može prenijeti ama baš svaku emociju, koje se tako očevidno nalaze u njegovim pjesmama.

Predlažem vam da poslušate album u cijelosti i da si sami posložite svoj poredak pjesama, kako i kojim redom ćete ih slušati. Osobno sam to učinio i priznajem moj mi moj poredak više odgovara, danas je on ovakav; sutra je drugačiji.. i tako iz dana u dan, ovisno o raspoloženju. Naime, na albumu "Love At The All Night Cafe" ima dovoljno materijala za svaki dan. No, o svemu sam Jon kaže, citiram: 'When we die, we all come back as music. What else could we possibly be? But emotional vibrations that, sing a special language in a way, in fact, expresses life’s deepest mystery.' Dok primjerice Blues Blast Magazine, tvrdi sljedeće:“It goes without saying that Gindick is a virtuoso harp player with beautiful tone and an ability to weave intoxicating melodics around the songs. His voice is a delightful surprise, with some of the wry humor and rough edges of a Delbert McClinton.”

PREPORUKA:
Činjenica je da sam osobno samo jedan od slušatelja bluesa, koji potom svoje doživljaje prenosim u svoje tekstualne predloške, koje potom objedinjujem i nekako pokušavam svima vama dati informaciju da se eventualno zainteresirate za nekog izvođača, za neki album.

A što se tiče albuma "Love At The All Night Cafe" Jon Gindicka, on svakako spada u one albume, koji su istinska uživancija! I zato ću vam samo napisati, potražite ga i ako već niste i OBAVEZNO ga poslušajte!

Više o svemu saznajte na:
www.jongindickband.com
https://jongindickband.com/download-jon-s-music
www.facebook.com/gindick
http://blindraccoon.com/clients/jon-gindick/
TW: @GindickJon
https://store.cdbaby.com/Artist/JonGindick
https://itunes.apple.com/us/artist/jon-gindick/352807425
www.youtube.com/user/JamCamp06/videos

Popis pjesama:

1. Load Me Up, Baby (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)/4:30
2. Feeling Her Gone (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)/3:24
3. Baby's Got the Blues (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)
4. The All Night Cafe (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Goldwasser)
5. I Love the Feminine Girl (feat. Ralph Carter, Frank Goldwasser & Pete Gallagher)
6. I Was Born to Wail (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)
7. Hand Holding Man (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)
8. Can't Get That Girl off My Mind (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)
9. Happy Wife, Happy Life, Happy Home (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)
10. Mississippi Moods (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)/4:34
11. The Song I Couldn't Write (feat. Ralph Carter & Pete Gallagher)
12. In the Land of You (feat. Ralph Carter, Franck Goldwasser & Pete Gallagher)

(Old Chimney / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici