facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Live From Nowhere In Particular

Bookmark

Data

Released Kolovoz 2008
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / American Trad Rock
Dodano Četvrtak, 07 Travanj 2016
Žanr Blues
Length 1:38:48
Broj diskova 2
Edition date Kolovoz 2008
Država SAD
Etiketa J&R Adventures
Catalog Number PRAR65328
Edition details objavljeno: 19.8.2008.; izvršni producenti: Joe Bonamassa i Roy Weisman; producent: Kevin Shirley
Tags Kevin Shirley Roy Weisman Joe Bonamassa J&R Adventures

Review

Kako preslušavati album uživo glazbenika koji kaže da su na njegovu svirku najviše utjecaja izvršila tri albuma John Mayall & the Bluesbreakers with Eric Clapton (The Beano Album), Rory Gallagherov Irish Tour i Goodbye legendarnih Creamovaca.

Pred nama je album uživo nazvan Live From Nowhere In Particular jednog od priznatijih glazbenika i gitarista novije blues generacije, a to je odlični Joe Bonamassa. Joe i njegov band donose nam mnoštvo čiste, nepatvorene i osjećajne glazbe koja se definira kao blues, ali tko tome pridaje ikakvu važnost kako se titulira i zove takva glazba, glavno da je to glazba od koje vam se ježi koža.

Nakon što sam prije nekoliko godina po prvi puta slušao ovog mladog glazbenika bilo mi je jasno da se od njega može očekivati izuzetno puno. Svojim studijskim, ali i live albumima, Joe Bonamassa permanentno potvrđuje svoju određenost ka beskompromisnom rock ‘n’ bluesu. Svi oni koji vole ovu vrstu glazbe moraju se oduševiti sadržajem ovog dvostrukog CDa.

Joe Bonamassa sa dojmljivom lakoćom vodi nas kroz svoju set listu, a na nama je samo da uživamo. Sam koncert ima u sebi apsolutno sve, i akustični, ali i električni blues set u pravoj maniri najboljih Teksas bluzera. Pored toga, i pored svih ostalih izvrsno odabranih pjesama, Joe nam u temi Django/Just Got Paid prezentira svu svoju instrumentalnu snagu jer nas kroz jazzy temu Django uvodi u urnebesnu improvizaciju u vidu legendarne pjesme ZZ Topa Just Got Paid. Upravo te amplitudalne varijacije daju onu potrebnu draž ovom albumu. Koncertni album Live From Nowhere In Particular, mladog bluzera Joe Bonamasse doslovno zrači svojom slušljivošću i na taj način privlači veliki broj slušatelja koji mu se priklanjaju i traže sve više i više materijala.

Na samom kraju nastupa Joe je odao počast još jednom velikom bendu, radi se o meni posebno dragom Jethro Tull, jer upravo s njima je Joe započeo sve ovo, što danas, apsolutno, zasluženo ima. Pa, tako Joe završava svoj nastup poznatom pjesmom Tullovaca A New Day Yesterday, koja se pretapa u temu Starship i to je kraj.

PREPORUKA:
Album Live From Nowhere In Particular odličnog bluzera Joe Bonamasse toplo preporučam svima koji jednostavno vole ovu vrstu glazbe. Zaista, nema nikakvog razloga da si ne priredite ovakvo zadovoljstvo i glazbeni užitak. Stoga, nabavite ovaj album što prije i znate ono:" Sjednite, opustite se i jednostavno dozvolite da glazba učini svoje i uživajte!" Ništa manje ni više.

Mladen Lončar - Mike

Hits 512
Sloe Gin « Sloe Gin Joe Bonamassa Albumi Kronologija The Ballad Of John Henry » The Ballad Of John Henry

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42