facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2005
Format Albumi
Vrsta Hard rock
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 53:45
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2005
Država SAD
Etiketa Island / Aquarius Records
Edition details Producenti: Jon Bon Jovi, Dann Huff, Rick Parashar, Richie Sambora, John Shanks.
Tags

Review

Bon Jovi su 20. rujna ove godine za diskografsku kuću Island izdali svoj 9. sudijski album po redu pod nazivom Have a Nice Day.

Bon Jovi je band koji nema baš previše odstupanja u svom opredjeljenju spram AOR-a glazbenog pravca. Svim dosadašnjim albumima Bon Jovi su prvenstveno kao band potvrdili svoju kvalitetu, odnosno stavili su pod kontrolu sve one koji su im prigovarali, kao sladunjavom heavy hard rock bendu. Na svakom albumu imali su po nekoliko uspješnica, koje su kasnije vrlo znalački kombinirali na svojim "best of" izdanjima, a da o koncertima i ne govorimo.

Bon Jovi potekli su prvotno iz New Jerseya, a da bi se samo okupljanje benda odigralo 1983. godine u Sayrevilleu, NY . Svojim pristupačnim i melodioznim rockom vrlo brzo su pridobili veliki broj poklonika. Činjenica je, da veliki dio tog kontigenta, čine pripadnice ljepšeg spola (možda ponajviše upravo zbog samog Bon Jovija).

Čudesni spoj heavy sounda Def Lepparda sa visoko izraženom senzibilnošću rocka Brucea Springsteena, svakako je vrlo brzo polučilo jako dobre rezultate. Dečki iz benda su to iskoristili i predanim radom zaslužili su svoje mjesto na vrlo zahtjevnoj rock sceni.

Svojim zadnjim albumom Have a Nice Day Bon Jovi potvrdili su kako neće odustati od provjerene i dobitne formule, a koja glasi: malo žestine, malo visoko izražene sezibilnosti sa pridodanim intelektualnim predznakom (osobito u temi Bells of Freedom, koja po meni osobno vuče neke poveznice od poznate Dylanove Chimes of Freedom), pa do provjerenih rokerica i laganica. Ako sagledamo album Have a Nice Day onako u cijelosti, možemo biti zadovoljni snimaljenim materijalom.

Je li moglo bolje? Sigurno, uvijek se može bolje. S druge pak strane album Have a Nice Day sigurno ne treba svrstavati u sam vrh glazbenih dostignuća Bon Jovija, no, isto tako ne treba ga niti stavljati na samo dno. Album Have a Nice Day pravi je primjerak solidnog albuma namjenjenog široj glazbenoj populaciji konzumenata AOR-a.

Naravno odmah mogu izdvojiti slijedeće teme: I Want to Be Loved, Bells of Freedom, Novocaine i Story of My Life. Na albumu ima još jedna skladba Who Says You Can't Go Home, koju svakako izdvajam, prvenstveno zbog dueta Bon Jovija i Jennifer Nettles, kao posebnost ne samo ovog albuma Bon Jovija.

PREPORUKA :
Album Have a Nice Day imat će prvenstveno svaki fan banda. Sigurno da će mnogi DJ-i raznih rock i inih klubova, ovaj album uvrstiti u svoj program; jer na njemu ima "rokerica" ali i ljubavnih balada i laganica, koje jako dobro prolaze na takvim mjestima, kao i na privatnim zabavama.

 
Mladen Lončar - Mike
Hits 745
These Days « These Days Bon Jovi Albumi Kronologija The Circle » The Circle

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42