facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Scorpion


Bookmark

Data

Released Lipanj 2018
Format Albumi
Vrsta Pop / Hip-hop / R&B
Dodano Ponedjeljak, 17 Rujan 2018
Žanr Hip-Hop
Length 1:29:44
Broj diskova 2
Edition date Lipanj 2018
Država SAD
Etiketa Young Money / Cash Money / Republic
Edition details Datum objave: 29. lipnja 2018.
Tags Drake

Review

Drake je svoje pogledo skrenuo brzo i oštro u novom smjeru i sa 'Scorpion' priredio više od 20-ak pjesama. Već u samom startu jako je obećavajuć i kreće se dobrim smjerom da kroz cijeli album zadivi i da nam „vilica padne“ na njegovo umijeće. Iako je sve oduševio s Božjim planom, ovaj Kanađanin imao je i druge aševe u rukavu.

Početni ritam je lagan, razumnjiv i pokazuje Drakea u sasvim drugačijem svjetlu - pokazuje čak njegovu ranjivu stranu, iako pokušava ne nagliti s cijelim ispadima emocija. S intra kreće na već razigranije teme, ono uobičajeno klimatanje glavom prateći hip-hoperske beatove. Još uvijek radi na uvodnoj pripremi u oštrije skretanje na, ipak ono što nitko od njih ne može izbjeći, čak i da hoće – veličanje vlastitog ega, uspjeha i razbacivanje novcem.

Zaokret radi s 'Emotionless', koja kreće u soul ritmu, prate je snažni bas i beat i apsolutno pristaje svakom raspoloženju. Drake sve više oslobađa svoju stvaralačku stranu i počinje se prepuštati 'Scorpionu'. Savršeno opisuje društvo u kojem se nalazimo, kojim smo okruženi i u čijoj smo prisutnosti svaki dan  - opisuje svakog od nas „I'm exhausted and drained, I can't even pretend“ ili barem mene. Potrebno je nekoliko puta preslušati je, suočiti se sa stvarnošću i izvući glave odakle već da shvatimo kako zaista živimo u svojim malim imaginarnim, online svjetovima gdje se rijetko kad uspijemo susresti sa svojim stvarnim emocijama. Drake je opisao sve ono što većine ljudi odbija prihvatiti. Sve što slijedi nakon 'Emotionless' samo je bonus u suočavanju sa stvarnošću. 'God's Plan' jedan je od dokaza, koji slijedi odmah nakon. Sve mu pristaje. I riječi i ritam, ukomponirani su savršeno da bi se pjesma konstantno vrtila na repeateu.

Osobno mi se Drake ne sviđa pretjerano, nije mi prvi na listi repera koje bih slušala u slobodno vrijeme ili kad sam 'Emotionless', ali svakako se daju pjesme s albuma izdvojiti za tmurne dane. Čovjek ipak ima nekog iskustva, morao se opeći nekoliko puta da bi znao progovoriti o svojim emocijama i prezentirati ih na način da drugima budu smjernice ili prilika da izbjegnu istu opekotinu.  

Možda je sve ovo nedorečeno pa nema ni smisla slušati ga ili mu se prepustiti, ali, svakako vrijedi promisliti dva puta i dati Drakeu priliku. Možda je 'Scorpion' vodilja ka prekretnici i iznjedravanju emocija, ako postoje. Bilo negative. Svaka emocija je emocija, bez ikakvog izgovora pa možda je i bolje na taj način izraziti nego je zatvoriti u dubine iz kojih neće uspjeti isplivati. Kaže i sam da je uznemiren što mu je glava premalo cijenjena. Kaže da voli samo svoju majku. Koliko nas to pomisli, a pogotovo izgovori – možda je to pitanje koje Drake podsvjesno postavlja sebi i onom koji mu se prepusti i odluči dopustiti lavini emocija da eruptira.

Najbolje je procijeniti sam koliko je Drake sposoban kroz par stihove ponukati na razmišljanje.

 

Anja Čančar

Hits 1025
Take Care « Take Care Drake Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42