A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
From The Ages

Bookmark

Data

Released Listopad 2013
Format Albumi
Vrsta / Psychedelic rock / Instrumental Rock
Dodano Utorak, 14 Travanj 2015
Žanr Rock
Length 1:05:31
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2013
Država US
Etiketa Tee Pee Records
Catalog Number TPE-158-2
Edition details Producent: Phil Manley
Tags Earthless Tee Pee Records Phil Manley

Review

Instrumental psychedelic jam rockpower trioaudio bukake, eternal guitar cumshot,rhythm gloryholeamplifier ganbang - sve to i više od toga donosi novi, treći album benda Earthless koji dolazi iz San Diega, a čine ga: Isaiah Mitchell gitara, Mike Eginton bas gitara te bubnjar Mario Rubalcaba. Earthless je osnovan 2001. godine, a debitantski album Sonic Prayer izlazi 2005. godine i odmah pokazuje u kojem smjeru ova priča ide, naime na albumu se nalaze dvije pjesme od po dvadeset minuta trajanja, dakle ukupno četrdeset minuta kažu ameri mindblowing jam sessiona, ako volite Jimija Hendrixa, Allman BrotherseRorya Gallaghera - ovo je bend za vas.

Drugi album nazvan Rhythms From a Cosmic Sky izlazi 2007. godine, sličan, odnosno gotovo identičan koncept kao i na prethodnom albumu, dva instrumentala od po dvadeset minuta s jednim malim dodatkom koji je dolazio samo s CD izdanjem (Vinyl ne) u obliku pjesme Cherry Red u trajanju od 4:36 i vokalom. Ova pjesma je obrada britanskog blues rock sastava iz šesdesetih The Groundhogs.

Dakle, punih šest godina je trajala stanka i priprema novog, trećeg albuma. U međuvremenu, Earthlessje stekao zaista veliku bazu poklonika za jedan bend koji nema konvencionalan pristup snimanju i izdavaštvu glazbe, nastupi uživo su rock eksplozije u pravom smislu te riječi i može se reći, i neće se pretjerati, da je s velikim nestrpljenjem dočekana još jedna porcija prljavog, masnog, znojnog psychedelic blues rockau izvedbi power trio kombinacije koja nastavlja tradiciju identičnih rock formacija kao što su bili The Jimi Hendrix Expirience iliTaste.

From The Ages - sedam godina iščekivanja je stalo na ovaj album koji otvara četrnaestominutna Violence Of the Red Sea, volumena maxi neka putovanje počne. Lagani ritmički uvod ili ti zagrijavanje žica i činela traje nekakve tri minute nakon kojih kreće suluda jurnjava vijugavim kalifornijskim cestama u stilu akcijskih filmova iz sedamdesetih godina. Tu su usponi, padovi, paljenje guma, miris benzina, promjene ritma, distorzirane bluessolaže koje potom smjenjuje sumanuti krešendo ispresjecan ritmičkim eskapadama bubnja i basa. Jednostavno, ovo je nešto poput seksa, ako povlačimo paralelu između osjećaja tjelesnog užitka i onoga što vas prožima dok preslušavate otvarajuću stvar albuma čije posljednje četiri minute spadaju u kategoriju gorespomenutog -eternal guitar cumshota.

Uluru rock (kameno brdo u Australiji) je druga stvar po redu na albumu i također traje četrnaest minuta, a otvara je sporibluesy ritam u stilu Hendrixa koji prati konstantno ditorzirano gitarsko soliranje, kao da putujete, prema vrhu brda, a put je dug i težak, ali na vrhu je svjetlo, na vrhu je spas, na vrhu je ubrzano bilo i osjećaj slobode, sreće, osjećate da ste živi a muzička podloga je huk vjetra i zaglušujući galopirajući topot konja. Jebem ti sve kako je ovo dobro, a ne treba vam droge, samo muzika.

Equus october(Lat. prinošenje životinjske žrtve bogu Marsu u antičkom Rimu na dan 15.10), traje „samo“ nešto više od pet minuta i predstavlja svojevrsni prolaz prožet mistikom i naglašenim osjećajem „božanske“ prisutnosti te bi atmosferom vrlo lako mogla sjesti uz bok onome što Al Cisneros radi sa svojim experimental drone metal bendomOM. Nakon što prođete mističnim prolazom, dočekati će vas tridesetominutna naslovna pjesma albuma From The Ages koja je manifest, kamen temeljac, epitaf, konačno otkrivenje svega onoga što ova trojka zna, umije i može. Punih pola sata traje ta pokazna vježba u kojoj svaki instrumentalist posebno pokazuje svu raskoš svoga talenta, a sve to zajedno biva ritmički ukomponirano na razini improvizacije koja graniči sa nadnaravnom povezanošću ovog trojca koji valjda niti sam ne zna gdje će i kako će završiti nakon odapinjanja prvog tona i početka jurnjave koja po pravilu završi u znoju i suzama koje prati osjećaj iznemoglosti ali i sreće. Vjerujem da ne moram to nakon ovih redova iznad posebno naglašavati, ali novi album Earthlessa je nešto najbolje što se dogodilo rocku u zadnjih nekoliko godina, rijetko koji pokušaj revitalizacije zlatnog doba rokenrola zvuči tako dobro kao što to rade ovi momci.

Mihael Pinter

Hits 1974

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima