facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Hard rock / New Wave / Post-punk
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr New Wave / Novi val
Length 1:17:36
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Velika Britanija
Etiketa EMI / Dallas Records
Tags

Review

 

Legenda punk rocka 80-tih Billy Idol ove je godine izdao kompilaciju najvećih hitova Idolize Yourself – The Best Of Billy Idol, koja se može ukrasiti epitetom jedne od najboljih kompilacija najvećih hitova koje su se pojavile ove godine. Iako je 2001-e već izdao jedan Greatest Hits album, Billyjeva matična kuća ove je godine odlučila podsjetiti sve zainteresirane na ovog karizmatičnog glazbenika, koji je vrhunac svoje karijere doživio u 80-tima kao jedna od prvih MTV zvijezda koja je uspjela zadržati svoj status.
 
Idolize Yourself je pravi album za upoznavanje sa Billyjevom diskografijom, čiji je vrhunac dosegnut 1983-e sa albumom Rebel Yell sa kojega su proizašla, osim istoimene pjesme, još 2 njegova velika hita Eyes Without A Face i Catch My Fall. 
 
Album otvara legendarna Dancing With Myself, još uvijek vjerojatno najbolja pjesma koja je naglašavala perspektivnu karijeru, a nakon nje slijede klasici Hot In The City i White Wedding, pjesma koju je Billy još davno napisao inspiriran vjenčanjem svoje sestre. Flesh For Fantasy vrhunac je Billyjeva zadiranja u matični glazbeni pravac punk, dok je pjesma Sweet Sixteen uvijek djelovala kao country rock balada koja polako postaje klasik. 
 
Žestoke pjevačke sposobnosti Billya Idola najbolje se ističu u pjesmama Shock To The System i Speed, koja je rađena za istoimeni film sa Keanu Reevesom. Još jedna pjesma iz pomalo zaboravljenog filma The Adventures Of Ford Forlaine je Cradle Of Love, pop rock pjesma koja savršeno reprezentira glazbeni stil 80-tih. 
 
Sa novom pjesmom, hitom John Wayne, Billy pokazuje da još uvijek nije spreman za ropotarnicu glazbene povijesti, vraćajući se svom izvornom buntovničkom duhu, dok će vjerni fanovi biti zahvalni i za pjesmu New Future Weapon. Jedini mogući prigovor albumu je izostanak fenomenalne pjesme Prodigal Blues, no budući da je i ovako kompilacija zaokružena na nakrcanih 77 minuta, ovo se može lako zaboraviti. Idolizirajte se.
 
Hits 1371
Happy Holidays « Happy Holidays Billy Idol Albumi Kronologija Kings & Queens Of The Underground » Kings & Queens Of The Underground

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42